Studija: Vakcina protiv Covid-a data trudnicama izaziva oštećenje mozga kod beba

0
36

U recenziranoj medicinskoj studiji objavljenoj ranije ove godine u „Springeru“, istraživači su otkrili da pacovi kojima je tokom trudnoće ubrizgana mRNA vakcina protiv Covid-a često rađaju potomke oštećenog mozga, pokazujući ponašanje slično autizmu, kao i fizičku nesposobnost.

„Trudni pacovi su primili vakcinu COVID-19 mRNA BNT162b2 tokom gestacije. Naknadne procene muških i ženskih potomaka uključivale su ponašanja nalik autizmu, broj neurona i motoričke performanse“, navodi se u studiji u odeljku „Sažetak“.

„Naši nalazi otkrivaju da mRNA BNT162b2 vakcina značajno menja ekspresiju gena za WNT i nivoe BDNF i kod mužjaka i kod ženki pacova, što ukazuje na dubok uticaj na ključne puteve neurorazvoja“, navodi se u studiji u odeljku „sažetak“.

Moćnici sprovode udare! Ciljaju nas jer ovde je sve počelo | Semir Osmanagić | Mario Zna, 275 Uživo

Podaci pokazuju da potomci vakcinisanih pacova nisu samo psihički, već i fizički lošiji.

„Naročito, mužjaci pacova su ispoljili izraženo ponašanje nalik autizmu, koje karakteriše značajno smanjenje društvene interakcije i ponavljajućih obrazaca ponašanja. Štaviše, došlo je do značajnog smanjenja broja neurona u kritičnim regionima mozga, što ukazuje na potencijalnu neurodegeneraciju ili izmenjen neurorazvoj. Mužjaci pacova su takođe pokazali smanjene motoričke performanse, što je dokazano smanjenom koordinacijom i agilnošću“, navodi se u studiji u odeljku „Abstract“.

U radu je dato i nekoliko objašnjenja potencijalnih mehanizama oštećenja mozga, odnosno mehanizama koji rezultiraju neurološkom upalom.

„Postoje teoretski postulati koji sugerišu da bi biosinteza šiljastog proteina, bilo putem prirodne virusne infekcije ili posle vakcinacije, mogla da izazove neuroinflamaciju i izazove promene u sinaptičkoj plastičnosti [5, 6]. Ove predložene promene mogu uticati na razvoj mozga i potencijalno doprineti neurorazvojnim poremećajima, uključujući autizam [7]“, navodi se u studiji u odeljku „Uvod“. „Različite studije su pokazale da virusne infekcije, koje obuhvataju one koje izaziva porodica Coronaviridae, mogu pokrenuti neuroinflamatorni odgovor [10]. Šiljasti protein, zahvaljujući svom interfejsu sa ACE2 receptorom, može da pređe krvno-moždanu barijeru ili indirektno indukuje neuroinflamaciju preko periferne imunološke signalizacije [11, 12]… Preliminarna pretklinička istraživanja koja istražuju potencijalne efekte šiljastog proteina na sinaptičku funkciju su ocrtala moguće poremećaje neuronske povezanosti i sinaptičke transmisije [14, 15].

Da Vas podsetimo:  Kampanjom jeste dominirao Vučić, ali je opozicija želela takvu kampanju

Dok su istraživači tvrdili da je Covid vakcina efikasna, ipak su doveli u pitanje njenu bezbednost.

„Iako su mRNA vakcine pokazale izuzetnu efikasnost u sprečavanju teških manifestacija COVID-19 i ograničavanju prenosa virusa, od najveće je važnosti da se savesno istraže potencijalne neurološke posledice povezane sa samim šiljastim proteinom i sa imunološkim odgovorom koji on indukuje [16, 17]“, navodi se u studiji u odeljku „Uvod“.

CDC preporučuje da svi Amerikanci dobiju vakcinu protiv Covida, a da mala deca dobiju dodatnu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime