Suspendovani trener po nalogu SNS vodi ŽRK Bekament Bukovička Banja iz Aranđelovca

0
1641

Šaljem Vam Rešenje objavljeno na sajtu Rukometnog savez Srbije – u delu Rešenja SRL – žene, o teškoj blmaži trenera Saše Boškovića, najbolje plaćenog sportskog kluba ŽRK Bekament Bukovička Banja iz Aranđelovca.

Foto: pixabay

Mislim da je ovo što Vam dostavljam nešto najružnije što se ikada desilo u Aranđelovačkom sportu u poslednjih 50 godina.

Predsednik opštine G-din Bojan Radović kao najodgovorniji čovek u gradu povodom istog ništa nije preduzeo, već je opština Aranđelovac produžilla i ugovor sa Boškovićem uz veoma povoljne uslove (plata 200 000 dinara) za sledeću sezonu 2018/2019 IAKO JE POD KAZNOM OD 9 MESECI ZABRANE VRŠENJA SVIH FUNKCIJA U RUKOMRTNOM SPORTU SRBIJE.

Kako će trener koji je suspendovan moći da vodi rukometnu ekipu na utakmicama, očigledno o tome niko ne razmišlja.

Bošković koji je blizak SNS u Aranđelovcu očigledno ima pravo da prima platu i klub vodi sa tribina, a da ga pri tom niko ne dira niti smenjuje.

Atanasije Ružić

__________________________________________________

Direktor Super rukometne lige Srbije, Zoran Lazarević, postupajući kao prvostepeni disciplinski organ, u smislu odredbe čl. 75. stav 2. Disciplinskog pravilnika Rukometnog saveza Srbije, nakon sprovedenog disciplinskog postupka protiv trenera Saše Boškovića iz Aranđelovca, zbog disciplinskog prekršaja iz čl. 198. Disciplinskog pravilnika RSS, dana 09.06.2018 godine, doneo je:

R  E  Š  E  Nј  E

Trener Saša Bošković iz Aranđelovca,

odgovoran  je što se  :

dana 13.05.2018 godine u Aranđelovcu, na igralištu, neposredno po završetku utakmice doigravanja ŽRK Bekament BB – ŽORK Jagodina, nesportski i nekulturno ponašao prema sudijama predmetne utakmice, Ivanu Mošorinskom i Aleksandru Pandžiću, delegatu predmetne utakmice, Mileni Delić kao i Direktoru Lige, Zoranu Lazareviću, tako što  je :

  • sudije Ivana Mošorinskog i Aleksandra Pandžića psovao i vređao rečima “vi ste lopovi koji ste me pokrali po nalogu predsednika RSS Božidara Đurkovića“, “jebao vas Boža Đurković koji vas je poslao da me pokradete“, “jebem vam mater“, “pičke usrane“,
  • delegata Milenu Delić psovao i vređao rečima “ Pička vam materina. Ko si ti , ko te poslao, što nisi otkazala“ , “ Jebo te Božo..ti si ga dovela..on te poslao da radiš protiv mene..ti si prevara“
  • Direktora Lige, Zorana Lazarevića psovao i vređao rečima “lopove jedan..poslali te Boža i Šlјiva da me pokradete…jebem ti mater…pičko usrana.. koji si ti kurac.. sve ćemo vas počistiti metlom… videćeš ti svog boga… “
  • Direktora Lige, Zorana Lazarevića, sprečavao u realizaciji dodele medalјa i pehara prvaku SRLSn za žene, tako što je fizički, svojim telom, stao ispred stola gde su se nalazile medalјe i pehar i pokušao da onemogući Direktora Lige da medalјe i pehare uruči prvaku Srbije, kao i što je pozivao pripadnike obezbeđenja predmetne utakmice da Direktoru Lige onemoguće ulazak na teren radi dodele pehara i medalјa pobedničkoj ekipi a kada je Direktor Lige ipak ušao na teren, pozivao pripadnike obezbeđenja da Direktora Lige odstrane sa terena,
Da Vas podsetimo:  Čelnici opštine Blace za 3h zasedanja primili preko MILION dinara bez zakonskog osnova

čime je:

trener Saša Bošković iz Aranđelovca, izvršio disciplinski prekršaj iz člana 198. Disciplinskog pravilnika RSS,

pa se u skladu sa čl.42.,43. i 63. Disciplinskog pravilnika RSS,

K A Ž Nј A V A

trener Saša Bošković iz Aranđelovca, zabranom nastupa na prvenstvenim ili kup utakmicama u vremenskom periodu od 9 (devet) meseci.

Obrazloženje

Direktor Super rukometne lige, Zoran Lazarević, u skladu sa članom 68.stav 2. Disciplinskog pravilnika RSS, pokrenuo je dana 17.05.2018 godine, disciplinski postupak protiv trenera Saše Boškovića iz Aranđelovca iz Aranđelovca, zbog disciplinskog prekršaja iz čl. 198. Disciplinskog pravilnika RSS.

Treneru Saši Boškoviću iz Aranđelovca, dostavlјeno je rešenje o pokretanju disciplinskog postupka dana 17.05.2018 godine, pri čemu je pozvan da u skladu sa odredbama čl. 71. Disciplinskog pravilnika RSS, dostavi odbranu u pisanoj formi na obrascu broj 8., propisanom Propozicijama takmičenja RSS, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema rešenja.

Trener Saša Bošković iz Aranđelovca iz Aranđelovca, nije dostavio je odbranu u pisanoj formi na obrascu broj 8., propisanom Propozicijama takmičenja RSS.

Nakon proteka roka za dostavlјanje pismene odbrane i nedostavlјanja iste odbrane od strane prijavlјenog Saše Boškovića, Direktor Lige je u skladu sa odredbama člana 91. DP RSS, zatražio izjave sudija predmetne utakmice Ivana Mošorinskog i Aleksandra Pandžića kao i delegata, Milene Delić.

Sudija Aleksandar Pandžić u svojoj izjavi, dostavlјenoj dana 21.05.2018 godine, izjavio je da se  Nakon četvrte utakmice finalne serije plej ofa za žene, odigrane dana 13.05.2018. godine u Aranđelovcu, trener domaće ekipe Saša Bošković ekstremno nesportski i nekulturno ponašao prema kolegi Ivanu Mošorinskom i njemu, kao i prema delegatu utakmice Delić Mileni. Takođe je vređao i direktora lige Zorana Lazarevića, pri tom mu smetajući prilikom ceremonije proglašenja pobednika. Konkretno sudijama je rekao niz najružnijih reči i uvreda upućenih direktno njima, citirajući: “vi ste lopovi koji ste me pokrali po nalogu predsednika RSS Božidara Đurkovića“, “jebao vas Boža Đurković koji vas je poslao da me pokradete“, “jebem vam mater“, “pičke usrane“, imlicirajući prvo da su ga oni kako kaže „pokrali“, kao i da je to bilo po nalogu predsednika UO RSS-a. Rekli su mu da će ga prijaviti nadležnom organu za sve što je rekao, na šta nam im je uzvratio rečima: “ma zabole me kurac što ćete da me prijavite“.

Sudija Ivan Mošorinski u svojoj izjavi, dostavlјenoj dana 21.05.2018 godine, izjavio je da se nakon četvrte utakmice finalne serije plej ofa za žene, odigrane dana 13.05.2018. godine u Aranđelovcu, trener domaće ekipe Saša Bošković ekstremno nesportski i nekulturno ponašao prema kolegi Aleksandru Pandžiću i njemu, kao i prema delegatu utakmice Delić Mileni. Takođe je vređao i direktora lige Zorana Lazarevića, pri tom mu smetajući prilikom ceremonije proglašenja pobednika. Konkretno njima je rekao niz najružnijih reči i uvreda upućenih direktno njima, citirajući: “vi ste lopovi koji ste me pokrali po nalogu predsednika RSS Božidara Đurkovića“, “jebao vas Boža Đurković koji vas je poslao da me pokradete“, “jebem vam mater“, “pičke usrane“, imlicirajući prvo da su ga oni kako kaže „pokrali“, kao i da je to bilo po nalogu predsednika UO RSS-a. Rekli su mu da će ga prijaviti nadležnom organu za sve što je rekao, na šta nam im je uzvratio rečima: “ma zabole me kurac što ćete da me prijavite“.

Da Vas podsetimo:  Na tenderima za rasvetu ponovo fotografije iz kataloga

Delegat Milena Delić, u svojoj izjavi, dostavlјenoj dana 20.05.2018 godine, navodi

da je trener Saša Bošković, tokom utakmice često gestikulirao i komentarisao sudijske odluke a da joj je nakon završetka utakmice, trener Saša Bošković prišao i obratio se rečima “ Pička ti materina. Ko si ti , ko te poslao, što nisi otkazala“, na šta mu je ona odgovorila da sledi prijava. Dalјe navodi da se trener Saša Bošković, nakon reči upućene njoj, okrenuo, prišao direktoru Lazareviću, uneo mu se u lice kao i da ona nije čula šta mu je on rekao jer je nastavila da obavlјa delegatske obaveze posle utakmice. Još navodi da je trener Saša Bošković prilazio i sudijskom paru ali da nije čula šta im je rekao. Na kraju navodi, da se nepristojno i nesportsko ponašanje trenera Saše Boškovića nastavilo i u klupskoj prostoriji gde ju je opet napao rečima “ Jebo te Božo..ti si ga dovela..on te poslao da radiš protiv mene..ti si prevara“.

U toku disciplinskog postupka Direktor Lige je izvršio uvid u zapisnik, Izveštaj delegata sa predmetne utakmice, izjave sudija Aleksandra Pandžića i Ivana Mošorinskog i delegata Milene Delić pa je na osnovu navedenih dokaza, kao i ličnim opažanjima jer je bio neposredan svedok navedenih zbivanja, utvrdio sledeće činjenično stanje :

Trener Saša Bošković iz Aranđelovca, se  dana 13.05.2018 godine u Aranđelovcu, na igralištu, neposredno po završetku utakmice doigravanja ŽRK Bekament BB – ŽORK Jagodina, nesportski i nekulturno ponašao prema sudijama predmetne utakmice, Ivanu Mošorinskom i Aleksandru Pandžiću, delegatu predmetne utakmice, Mileni Delić kao i Direktoru Lige, Zoranu Lazareviću, tako što  je :

  • sudije Ivana Mošorinskog i Aleksandra Pandžića psovao i vređao rečima “vi ste lopovi koji ste me pokrali po nalogu predsednika RSS Božidara Đurkovića“, “jebao vas Boža Đurković koji vas je poslao da me pokradete“, “jebem vam mater“, “pičke usrane“,
  • delegata Milenu Delić psovao i vređao rečima “ Pička vam materina. Ko si ti , ko te poslao, što nisi otkazala“ , “ Jebo te Božo..ti si ga dovela..on te poslao da radiš protiv mene..ti si prevara“
  • Direktora Lige, Zorana Lazarevića psovao i vređao rečima “lopove jedan..poslali te Boža i Šlјiva da me pokradete…jebem ti mater…pičko usrana.. koji si ti kurac.. sve ćemo vas počistiti metlom… videćeš ti svog boga… “
  • Direktora Lige, Zorana Lazarevića, sprečavao u realizaciji dodele medalјa i pehara prvaku SRLS za žene, tako što je fizički, svojim telom, stao ispred stola gde su se nalazile medalјe i pehar i pokušao da onemogući Direktora Lige da medalјe i pehare uruči prvaku Srbije, kao i što je pozivao pripadnike obezbeđenja predmetne utakmice da Direktoru Lige onemoguće ulazak na teren radi dodele pehara i medalјa pobedničkoj ekipi a kada je Direktor Lige ipak ušao na teren, pozivao pripadnike obezbeđenja da Direktora Lige odstrane sa terena.
Da Vas podsetimo:  Vučić i Šapić – pakt protiv Beograda

Predhodno navedeno činjenično stanje je utvrđeno na osnovu izvedenih pisanih dokaza koji su cenjeni svaki pojedinačno i u međusobnom kontekstu, pa su isti u celosti prihvaćeni jer nije bilo osnova da se posumnja u njihovu verodostojnost niti u činjenice koje su iz njih utvrđene.

Iz svega predhodno navedenog, Direktor Lige je našao da se u opisanim radnjama trenera, sadrže sva obeležja disciplinskog prekršaja iz čl. 198. Disciplinskog pravilnika RSS, zbog čega je proglašen odgovornim i kažnjen kao u dispozitivu ovog rešenja.

Prilikom odmeravanja disciplinske sankcije, Direktor Lige je odredbama čl. 42., čl. 43. te čl. 51. Disciplinskog pravilnika RSS, pri čemu je kao otežavajuća okolnost uzeta činjenica da je prijavlјeni, obavlјajući funkciju trenera, a u skladu sa pedagoškim principima trenerskog posla, trebao da deluje u pravcu prevencije i sprečavanja  nesportskog i nekulturnog ponašanja bilo kojeg aktera sportske manifestacije a ne da bude vinovnik istog nesportskog i nekulturnog ponašanja, zatim posledice koje su mogle da nastanu usled učinjenog prekršaja a koje bi se ogledale u nerealizaciji završne ceremonije dodele medalјa i pehara pobedničkoj ekipi SRLS, čime bi se nanela velika šteta ugledu SRLS i rukometnog sporta, pogotovo što se završna ceremonija direktno prenosila putem RTS, kao i eventualnom fizičkom napadu na službena lica od strane prijavlјenog ili gledaoca koji je sprečen staloženim ponašanjem istih službenih lica i intervencijom prisutne policije  i loše  držanje učinioca nakon disciplinskog prekršaja, koje se ogleda ju odbijanju davanja pismene odbrane,dok olakšavajućih okolnosti nije bilo, pa je izrekao disciplinsku sankciju kao u dispozitivu rešenja, smatrajući da je izrečena kazna podobna radi postizanja svrhe izricanja disciplinskih sankcija.

POUKA O PRAVNOM LEKU:

Protiv ovog rešenja se može izjaviti žalba, Komisiji za žalbe RSS, putem ovog prvostepenog organa u roku od 8 (osam) dana računajući od dana dostavlјanja.

Podnosilac žalbe je obavezan da uz žalbu priloži dokaz o uplati takse u iznosu od 24.000,00 dinara na tekući račun RSS br. 355-1029224-63.

Ukoliko se žalba podnese bez istovremene uplate propisane takse, prvostepeni organ će žalbu odbaciti kao nedozvolјenu.

Direktor

Zoran Lazarević

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime