Svedok na suđenju Belivuku opisivao mlevenje tela u Ritopeku

0
112

U nastavku iskaza okrivljenog svedoka Srđana Lalića u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, on je ispričao kako su isekli na komade, samleli telo G. V. u mašini i ostatke bacili u Dunav kod Ritopeka.

Printscreen

Lalić je ispričao da su G. V. oteli i ubili 3. avgusta 2020. godine, a dan kasnije su on, Belivuk i još trojica došli do tajne prostorije u kući u Ritopeku i do podneva „uništavali telo“, u čemu je, kako je objasnio, prvi put učestvovao.

Mašina za mlevenje mesa je stajala na dve palete, po podu i na zidovima bio je najlon. Tada sam prvi put video taj proces. Učestvovali smo svi, naveo je on i dodao da je, kad se sve to završilo, otišao na krov garaže i sa Belivukom zapalio odeću G. V. i tu najlonsku foliju, sekiru i parče „fosne“, na kojoj je odsečena glava.

U večernjim časovima se ponovo vratili, sva petorica, utovarili džakove i spustili se vozilom do reke (Dunava). Miloš Budimir je ušao u reku i izručio sadržaje džakova.

Pre iskaza Lalića, reč je tražio drugookrivljeni Marko Miljković, koji je rekao da se Lalić na početku iskaza u ponedeljak uznemirio što ne može da koristi beleške.

Naučio je tekst napamet. Gledao je u pod, nije mogao da gleda u oči. Izjavljivao je saučešće porodicama oštećenih, a niko od njih nije bio tu. Očigledno je instruisan od tužilaštva, rekao je Miljković.

Lalić o još jednom ubistvu

Okrivljeni svedok saradnik Srđan Lalić danas je, u nastavku svog iskaza, govorio o još jednoj otmici i ubistvu u kome je učestvovao, mlevenju tela i bacanju u Dunav, a radi se o N. M. za koga su posumnjali da ih prati za račun suprostavljene kriminalne grupe.

Oni su ga, prema iskazu Lalića, 18. avgusta 2020. godine uhvatili i dovezli u „bunker“ na stadionu Partizana, tamo tukli i potom ga odvezli u kuću u Ritopek, a Veljko Belivuk je naredio da se uništi garnitura za sedenje i opere ta prostorija kako ne bi ostali DNK tragovi N. M.

Da Vas podsetimo:  Šapić bes iskalio na vaterpolistima: Krijete se u kampanji, a zovete me za tetke i strine

„Unosim lice u skriveni prostor, ispitujemo ga i on kreće da priča nepovezane stvari, da nas laže. Miloš Budimir i ja smo loše reagovali na to, ja sam uzeo armiračka klešta i zgnječio mu mali prst na levoj nozi, skoro otkinuo. Budimir ga je udario čekićem u nogu, napravio otvorenu ranu. Nije jauknuo. U cilju ispitivanja tukli smo ga štaflom, nije reagovao. Budimir mu je oko vrata zategnuo petožilni strujni kabl, dužine 1,5 metar. On i ja smo potegli svaki na svoju stranu. Kad je pomodreo i prestao da daje znake života, podmetnuli smo kadu i Budimir je uzeo veliki mesarski nož i napravio rez na vratu. Posle toga sigurno nije bio u životu“, ispričao je Lalić.

On je objasnio da su sutradan popodne, po nalogu Belivuka i Marka Miljkovića, otišli u Ritopek i na isti način kao i prethodno ubijenog, isekli i samleli telo, spakovali u džakove i ostatke prosuli u Dunav.

Detalji o otmicama i ubistvima

U nastavku svedočenja pred Specijalnim sudom okrivljeni-svedok Srđan Lalić je pričao o ubistvima L. V. i Z. R. u kući u Ritopeku, kao i o saznanjima otmice i ubistva M. R. i A. S. i D. H. u Crnoj Gori, što su, kako tvrdi, izveli „Veljko Belivuk, Marko Miljković i još neki“.

On je rekao da je L. V 14. oktobra 2020. godine „namamljen“ pričom da Radulovićevi ljudi hoće da otmu Belivuka, da će ostali iz grupe da ih otmu i da on Lazar Šarac trebaju da ih ispituju.

Šarac je prvo prihvatio, pa se predomislio, L. V. je prihvatio i pozvali smo ga na parking u Radničkoj ulici, po instrukcijama Belivuka i Miljkovića. U 20:30 časova pokupio ga je Nemanja Đurić i dovezao do kuće u Ritopeku, naveo je Lalić i dodao da su u „akciju bila uključena njih petorica“.

„Kada su došli u dvorište, Miloš Budimir je udario pesnicom u glavu L. V. dok je izlazio iz automobila, a ovaj je potegao pištolj prekriven rancem u desnoj ruci i opalio hitac. Ja sam skočio na njega, pali smo, držao sam ga za ruku u kojoj je bio pištolj. Priskočili su drugi, udarali ga i šutirali po glavi, on je ostao bez svesti, a ja sam mu uzeo pištolj „Glok“. Oko njegove glave bila je velika lokva krvi. Stavljam mu lisice, neke kineske, ali one pucaju, pa ga unosimo onesvešćenog u garažu. Miloš mu je tu čekićem slomio nekoliko prstiju na ruci. Vlade Draganić donosi kvalitetne lisice, vezujemo mu ruke, trakom noge i unosimo u skrivenu prostoriju. Miloš je uzeo sprej i naprskao mu zadnjicu, i u anus mu gurnuo dršku od džogera“, prepričao je Lalić.

Da Vas podsetimo:  Srbija postaje botovsko društvo, predlažemo Antibot zakon!

„Onda je, kad se osvestio, počelo ispitivanje Vukićevića, nateran je da preda šifru za Skaj aplikaciju na telefonu, a pitan je o svojoj povezanosti sa kriminalnim crnogorskim ,škaljarskim klanom’.  Udarali smo ga strujnim kablom. Nije reagovao na te udarce, a sve vreme je krvario iz glave i ruke. Bio je u šoku, nepovezano pričao. To je trajalo dva, dva i po sata. Tukli smo ga i dalje, nije bilo nikakve reakcije, zapomaganja. Kako bi ga povratili, polivali smo ga vodom iz creva, po licu, da bi mu onemogućili disanje“, rekao je Lalić i dodao da je potom Miloš Budimir lopatom udario L. V. dva-tri puta u glavu.

„Nekoliko minuta ga niko nije dirao. Ogrnuo sam ga duksom, mislio sam da ima hipotermiju. Nije davao znake života. Miloš je uzeo kabal, povukli smo svaki na svoju stranu, nije mu lice modrelo, niti je davao znake života. Budimir i ja smo otišli na sprat kuće, ostali su otišli. Tu smo i prenoćili, a rano ujutro je stigao Vlade Draganić i uništili smo telo, kao i ona ranije, i izručili u reku“, rekao je Lalić.

Govoreći o ubistvu Z. R. Lalić je rekao da je namamljen u Ritopek, zbog sumnje da je hteo da ubije Miljkovića na dečjem rođendanu.

„U prostoriji su bili skriveni Miljković, Belivuk, Draganić i Miloš Budimir, a u pratnji su bili Marko Budimir i Bojan Hrvatin. Ja sam ih dočekao u dvorištu, ušli smo, Z. R je seo u garnituru, Nebojša Janković mu je bio s leve strane, a sa desne ja. Ja sam ga uhvatio za jednu drugu, Janković za drugu. Izleteli su ostali, krenulo je ispitivanje“, naveo je on.

Lalić tvrdi da Z. R, dok su ga tukli na spratu, nije imao velike povrede, a uglavnom su ga otvorenom šakom udarali Miljković i Belivuk. Oni su ga naterali da napuni okvir pištolja, kako bi ostali DNK tragovi, stavili mu belu masku KN-95, naterali da kašlje u nju i sve to uvili u foliju, kako bi iscenirali da je on pucao na kuću Budimira, što je, kako tvrdi, uradio „neki klinac“, i da bi izgledalo kao da je posle toga pobegao negde.

Da Vas podsetimo:  Leskovčani skupljaju pare da daju Jeleni Karleuši da ne peva u Leskovcu

„Belivuk i Miloš Budimir su ga onda spustili u skrivenu prostoriju. Miljković, Marko Budimir i ja otišli smo do parkinga kod Laste, uzeli Zdravkovog ,pasata’ i ostavili ga na parkingu u Ulici Pere Velimirovića, a ubrzo ga odvezli u garažu kuće u Lisičijem potoku, koju nam je dao advokat Dejan Lazarević. Ostatak ekipe nas je izveštavao kako se stvari odvijaju. Belivuk je udarcem sekirom u vrat ubio Z. R. Uništeno je telo kao u svim ostalim delima“, ispričao je Lalić.

On je dodao da je Z. R, dok je bio ispitivan u kući, bio prinuđen da snimi nekoliko glasovnih poruka, da ih šalje preko „Skaja“, ako neko posumnja u poruke koje su umesto njega slali.

Lalić je, pričajući o poslednjim saznanjima o otmici Z.R. i ubistva A.S i D.H, rekao da su Z. R držali nakon otmice više od dva meseca, jer su preko njegovog telefona i „Skaj“ aplikacije ostvarivali kontakte sa članovima „škaljarskog klana“, obmanjivali ih, a na osnovu toga su mnogi pripadnici te kriminalne grupe ubijeni.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime