TAKO JE GOVORIO BROZ: Srbi Za 50 Godina Neće Znati Ko Su, Za 100 Neće Postojati!

1
1364
Foto: printscreen

Dok se Josip Broz u bivšim jugosovenskim republikama više i ne pominje, među Srbima i dalje se objavljuju ode o njegovim zaslugama. Broz je toliko opčinio Srbe da se oni ni tridesetak godina nakon njegove smrti ne mogu osloboditi njegovog lika i djela. A trebalo bi, jer je Broz na više mjesta, posebno u privatnim razgovorima, otvoreno govorio da ne voli Srbe, a u skladu sa time govorio je i svojim planovima za njih. Dosta toga već je ostvareno ili se bliži ostvarenju, a u svijetlu današnjih događaja oko Kosmeta posebno su jasne njegove poruke o sudbini Srbije

Dušan Bilandžić, član Politbiroa CK, svjedoči da su Broza 1974. godine upozoravali da će novim ustavnim uređenjem Srbija biti svedena na beogradski pašaluk.

– Pa to i hoću”- odbrusio je Broz, i dodao: „Da bude što manja, Srbija je dobila dvije autonomije: Vojvodinu i Kosovo!..“. 

Isti autor bilježi i riječi Broza na sednici Politbiroa Komunističke partije deset dana po zauzimanju Beograda. Tada je Broz izjavio: „Mi se u Srbiji moramo ponašati kao u zemlji koju smo okupirali”. 

Sljedeću Brozovu izjavu zabilježio je sin vajara Ivana Meštrovića, Ante. Tokom jedne posete SAD-u početkom šezdesetih godina prošloga vijeka Tito se susreo sa poznatim vajarom Ivanom Meštrovićem i hrvatskom emigracijom.

„Zašto se Vi ne vratite u Jugoslaviju?“ pita Tito Ivana Meštrovića.

„Bojim se Srba!“ odgovara vajar.

„Nemojte se bojati Srba! Ja sam ih uništio tako da za pedeset godina neće znati ko su, a za sto godina neće postojati!, odgovario je Tito ispijajući ko zna koji viski po redu. 

Izvor: Srbske novine

1 KOMENTAR

  1. U velika stvar. Boji se Srba a spomenik koji je on napravio je jos na Avali. I pri Tom se ironicno zove Spomenik Neznanom junaku.umesto Spomenik Srbskim Rodiljubima.

    Ovo je izmisljena ironija sa Titovim recima jer biti je to rekao a cinio jeste, niti su Srbi zaustavili svoje neprijatelje kao Ivana Mestrovica I Josipa Broza. Cak naprotiv cinili su sve da slusaju njihiva naredjenja.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime