Torta šeherezada u novom ruhu: Ovako spremljena će vam se još više svideti!

0
655
Foto: printscreen

Lepa, brza i jako ukusna. Ako vam se jede nešto slatko i želite to što pre onda je ova torta Šeherezada idealna za takve dane. Uživajte!šeherezadaPotrebno je: 1.5l mleka, 14 kašika šećera, 5 pudinga od karamele (a može i vanila), 250 gr putera ili margarina, 500gr šlaga, 500ml kisele vode, 600 gr keksa .

Priorema: Odvojiti 2 dc mleka i u njega smutiti svih 5 pudinga sa 2 kašike šećera, to ostaviti sa strane da se istopi. Preostalih 12 kašika šećera istopiti da se dobije fin karamela i u to dodati vrelo mleko. Kada se sve to sjedini i otopi u to dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se ne zgusne.

Kada se skuva ostavite puding da se ohladi i posle u njega dodajte margarin ili puter i izmiksajte. Zatim umutite šlag sa 500ml kisele vode, pa ređajte – red keksa, red fila, red šlaga, i tako 4 reda. Tepsija treba da je dimenzija oko 35 x 25 i kada se sve poslaže, okolo je obložite šlagom.

Izvor: opanak.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime