Trista milona evra Er Srbiji!

0
905

Istog dana kada nema 23 miliona evra za plate nastavnika, daje se 300 miliona Er Srbiji

343980_vestionline-er-srbija_fS obzirom na to da, uprkos svojoj jasnoj obavezi iz člana 209. Poslovnika koja ni u kom slučaju ne zavisi od dobre volje predsednika Skupštine ili vladajuće koalicije, Maja Gojković nije zakazala sednicu Skupštine koju su od nje tražile četiri poslaničke grupe, predsednica Odbora za prosvetu, narodna poslanica Aleksandra Jerkov, odlučila je da zakazaže sednicu ovog odbora. Na sednicu će biti pozvani ministar prosvete, ministar finansija, ministaraka za državnu upravu i predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti.

“Teško je odlučiti da li je veći problem to što je predsednica direktno i nedvosmisleno prekršila poslovnik koji je obavezuje da takvu sednicu zakaže na zahtev bilo koje poslaničke grupe, ili to što poslanici vladajuće koalicije smatraju da u Skupštini ne treba razgovarati o problemu čije nerešavanje ide direktno na štetu dece”, izjavila je predsednica Odbora za prosvetu Narodne skupštine Republike Srbije.

To je dokaz, da osim neodgovornih poslanika Srpske napredne stranke, navodi Aleksandra Jerkov, sasvim sigurno u Skupštini postoje poslanici koji smatraju da prosveta jeste jedna od najvažnijih stvari u našoj zemlji i da se o rešavanju ovog problema mora razgovarati u Narodnoj skupštini.

“Neprihvatljivo da se u istom danu kada se nastavnicima i učiteljima saopšti da za njihove plate nema 23 miliona evra, 300 miliona evra dodeli Er Srbiji. Nepravedan je sistem u kom brojač putnika u gradskom autobusu ima veću platu od nastavnika matematike, pa će svi poslanici dobiti priliku da bar na sednici Odbora za prosvetu razgovaraju sa nadležnim ministrima, ali i nastavnicima koji su u štrajku i nastavnicima koji su prekinuli štrajk”, istakla je narodna poslanica Aleksandra Jerkov.

Da Vas podsetimo:  Zbog čega je danas većina Srba ravnodušna

opozicionar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime