Turista – humanista

8
1196

Baš nekako odmah posle neuspele Berlinske večere odlazeće bakice Merkel i drčnoga mlađanoga Makrona, koji bi kao u vreme gvozdenoga kancelara Ota vidljivo da kočijaše po Balkanu, naslednik na tronu Svetog Petra, dobri otac Francisko, krenuo je na mnogo najavljivanu balkansku turneju koju vatikanski izvori ne nazivaju zapadnobalkanska!

Sveti otac će posetiti najsiromašniju državu EU, u šta se Bugarska baš pretvorila nakon prijema u raspadajuću evropsku „zajednicu srećnih naroda“, uvozeći čak i paradajz!

Ali izgleda, nešto je trulo u odnosima između vlasti svetovne (bivši bugarski komunisti, sadašnji eunijati) i vlasti duhovne, jer bugarski patrijarh izdade službeno saopštenje da neće biti zajedničke službe u duhu mnogo hvaljenog ekumenizma, crkvena vlast to prepoznaje kao nametanje tuđe volje!

Zato će sveti otac Francisko i samovati na molitvi u prestonom bugarskom hramu, taman da razmisli o mestu i ulozi Vatikana posle donošenja PAX AMERICANA, i zlog vremena koje je potom usledilo na Balkanu!

Ovaj je mračni dogovor blagosovio poljski katolik Karol Vojtila (papa Ivan Pavle II), odgojen u duhu netolerancije naspram tih „šizmatika“ sa Istoka, tako tvrdih u svojoj veri!

Ipak, vatikanska diplomatija ne odustaje, te se najavljuje da će makar hor Bugarske pravoslavne crkve pevati svetom ocu, čisto da uživo čuje to blagorodno pojanje kad je već u gostima kod svetovne vlasti, koja očito ispunjava kaubojske zahteve!

Doduše, sveti otac Francisko ima olakšan posao jer dve verske zajednice, rimsko-katolička i bugarsko-katolička, zajedno imaju između 50-70000 vernika, taman za ispuniti veći stadion!

Nejasno je stoga, da li je zapravo prvi čovek države Vatikan stigao u posetu državi Bugarskoj, te usput odlučio i da se pomoli u sabornom hramu BPC, ili je sveti otac ipak stigao u posetu malobrojnim činovnicima EU, NATO i OUN u Sofiji, jer u pravoslavnoj Bugarskoj samo turska nacionalna manjina ima znatnu versku populaciju, ali muslimansku a ne rimokatoličku!

Da Vas podsetimo:  STRAHOLOGIJA GENOCIDAŠA

Sveti će otac potom nakratko posetiti i Severnu Makedoniju, iako je manje od jedan posto (1%) Severomakedonaca katoličke veroispovesti!

Ali, za Severnu Makedoniju je lako, brojne GEGE (pleme u vreme evropskog proglašenja države Albanije!) će rado preći labavu albansko-severnomakedonsku granicu (za sada) da u Skoplju pozdrave svog svetog oca, oni su katolici koji su se oduprli osmanskim pokušajima da ih „urazume i privedu pravoj veri“, tokom viševekovne okupacije!

Toj će se svečanosti svakako pridružiti i ona dva tri autobusa katoličkih vernika iz južne srpske pokrajine, iako je nakon NATO okupacije u Prištini sagrađena najveća katolička katedrala na Balkanu!

Po najavi, sveti otac Francisko će se sastati i sa predstavnicima „makedonske pravoslavne crkve“, iako upućeni znaju da je reč o nasilnom proglašenju separatističke tvorevine na tlu kanonske Srpske pravoslavne crkve, i to odlukom Politbiroa CK KPJ, o čemu postoji i službeni dokumenat, koji očigledno u vatikanskoj administraciji nisu čitali, a ni tražili od nadležnih da pročitaju!

Nije poznato, da li je možda vatikanska administracija dobila saglasnost nadležne SPC da se sveti otac Francisko prošeta delom njene teritorije uz pratnju raskolnika, a usta mu puna ekumenske tolerancije!

Ono jeste da je povodom nasilja nad Ruskom pravoslavnom crkvom u Malorusiji, sveti otac Francisko javno izjavio da Vatikan poštuje pravoslavno ustrojstvo crkava, iako ga Carigradski patrijarh zlonamerno krši (pre nekoliko godina slučajno odlikovan visokim odličjem NATO administracije!).

Tokom svoje posete, sveti otac Francisko će razgovarati i sa migrantima, isključivo muslimanima, možda i o novom projektu katoličko-migrantskog ekumenizma, jer su sadašnji odnosi u zemljama EU vidljivo u znaku netolerancije, a predstavnici obe strane govore o krivici onih drugih, uz brojne ekscese u raspadajućoj „porodici srećnih naroda“!

Zato će dobri otac Francisko i pokušati da nagovori siromašne Bugare, da za migrante otvore svoja humana srca, i ponajpe svoje domove, kako bi migranti ostali u tom delu EU, ali daleko od one Evrope u koju su se zapravo zaputili sa solidnim džeparcom, dal baš slučajno!

Da Vas podsetimo:  Apel premijeru i ministrima švedske vlade

Vladimir Frolov
Izvor: srpskistav.com

8 KOMENTARA

 1. I ja verujem u Boga. Ne znam u kog boga verujy mnogi koji sebe nazivaju hriscanima, jer su mnoga zla posejali po celome svetu, i nemaju nikakve veze sa Hristovim ucenjem.
  Zasto smo se mi odrekli Svetovida, Peruna, Velesa itd. ne znam. Kazu da su Hrisovu veru nametnuli vladari.
  Zasto se mi odricemo naseg kalendara, u godini 7527-oj, ne znam. U kog Boga su verovala nevina deca masakrirana u Jasenovcu, i gde je bio taj Bog tada, ne znam.
  U ime kog Boga je car Franjo hteo da okupa Srbe u celiku, 1914, ne znam.
  U ime kog Boga su nas bombardovali, 1941, 1944 i 1999-te oni koji sebe nazivaju hriscanima, ne znam.

 2. Molim sve posetioce portala koji su slali komentar na neki od tekstova a da im komentar nije ovjavljen (ukoliko u tom komentaru nije bilo bezobraznih uvreda ili neosnovanih i nedokazanih optuzbi) da nam to jave na adresu koreni@telia.com i posalju te neobjavljene komentare. Gospodin pod pseudonimom Vlada Cokolada je dugogodisnji posetilac portala koji je cesto ostavljao komentare na procitane tekstove I NI JEDAN OD NJIH NIJE UKLONJEN, jer te komentare za koje javlja da nisu objavljeni nismo ni dobili. Molim takodje sve koji bi imali prepostavku o tome zasto nismo dobili njegove komentare da nam takodje javi na istu gore navedenu adresu.
  Srdacan pozdrav, gl.urednik Nikola Janic

  • Postovanje Vlado!

   Mozda nisi dobro kliknuo na dugmic POSTAVI KOMENTAR. I meni se desi ponekad kad zurim pa povrsno kliknem idem dalje a kompjuter malo usao u godine.
   Pokusaj usporiti, kad saljes komentar klikni i sacekaj malo, moguce je da ti ne prihvati klik i da onda komentar ne ode.

 3. 1. Ja sam Gospod Bog tvoj i nemoj imati drugih bogova osim Mene.
  2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika, nemoj im se klanjati niti im služiti.
  3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svoga.
  4. Sedaj se dana odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je dan odmora koji je posveden Gospodu Bogu.
  5. Poštuj oca i mater svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji.
  6. Ne ubij.
  7. Ne čini preljube.
  8. Ne kradi.
  9. Ne svedoči lažno na bližnjega svoga.
  10. Ne poželi ništa što je tuđe

  Kada bi ljudi izvršili ove zapovesti, izvršili bi svu Hristovu nauku. Tada bi na zemlji, zaista bilo Carstvo Božije, za koje svakodnevno molimo Boga u molitvi Gospodnjoj.

  Ja verujem u Boga i za mene je ON jedini Sveti Otac.
  Papama i crkvenom kleru sudice Bog jer krse sve njegove zapovesti a nasa je duznost da se za pravdu molimo i da ne osudjujemo odlutale sinove Adamove kojima omilje srebro i zlato a ruke vecini do lakata tudjom krvlju okrvavljene.
  Lepo je Gospod zapovedio, idite u crkvu slusajte ih sta propovedaju ali ne cinite ono sto oni cine. Danasnji cvkvenjaci poput nekadasnjih fariseja, jednim okom citaju bibliju drugim gledaju na tass koliko je ko novca ostavio.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime