TV Izveštaj o kidnapovanju prikriva zločin

1
989

Iznuđeni televizijski izveštaj o pokušaju kidnapovanja dve srpske devojčice sa centralnog Kosova, opisuje događaj kao „provokaciju“ i „povređivanje“

Devojcice
Devojčice koje su Šiptari pokušali da kidnapuju / Foto: TV Most

Vest o pokušaju kidnapovanja dve srpske devojčice u selu Preoce na centralnom Kosovu, nedaleko od Gračanice, prošla je bez ikakvog odjeka. Sve dok o tome nisu pisale prvo KM Novine a zatim preneli slobodni, rodoljubivi portali čija uređivačka politika iskreno brine o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vest je izazvala pažnju na društvenim mrežama, ali i kod drugih medija što je za prirodnu rekaciju imalo da su se time morali baviti i „vodeći mediji“. Međutim oni ne bi bili to što jesu da nemaju dovoljno para da svoj rad finansirju a izvor je uglavnom država ili neka druga interesna grupa čiji se politički ciljevi nikako ne uklapaju sa interesima naroda. Takva je i Televizija „Most“ iz Zvečana.

Sutradan, po objavi te vesti, poslali su svoje novinare da obiđu porodicu, devojčice koje su izbegle najgoru sudbinu i meštane da im o tome nešto kažu. Užasno je i neshvatljivo običnom čoveku, da se takva reportaža zapravo završila porukom da se radilo o provokaciji i tek – pokušaju povređivanja devojčica.

Sve se svelo na to da je pokušajem da devojčice fizički povredi, napadač koji je govorio albanskim jezikom, zapravo hteo samo da isprovocira Srbe. Sa kojim ciljem? To niko ne govori. Da su zločini učestali posle Briselskog sporazuma ni to nećete čuti.

Budući da ovu televiziju finansira Vlada ona je pod punom kontrolom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Marka Kneževića zaposlenog na nekoliko radnih mesta, između ostalog i u uredništvu same TV Most, iako bez kvalifikacija za to. Jedino njegovo zvanje jeste sposobnost da strašnim pogledom i stavljanjem do znanja da će vrlo lako izgubiti posao onaj ko ne prati politiku vlasti, zavede punu kontrolu nad ovim medijem. Bez obzira što na taj način novinari rade i protiv samih sebe.

Da Vas podsetimo:  U Vrdniku postoji ulica posvećena – BABICI! Ulicu svečano otvorio ALEKSANDAR BERČEK!

Ovakav nakaradni izveštaj doveo je do lanca pogrešno prenete vesti. Lenjo uredništvo je za vest na svom portalu iskoristilo „of“, odnosno tekst koji pričom prati video prilog za koji je svojstveno da se ne izgovara ono što se na snimku jasno vidi. Tako nije pomenuto ni ime majke ovih devojčica iako je ono u prilogu jasno navedeno što je učinilo da mediji prensu njenu izjavu kao žene čiji identitet nije naveden.

Sve u svemu vest je urađena tako da se o događaju govori ali da se ne pominju zločini ni namera da Srbi budu proterani a što se sprovodi na agresivan način. Ne sme narod da čuje da je Briselski sporazum ohrabrio šiptarske zlikovce u njihovoj nameri da slobodno vrše nasilje i zločine nad Srbima jer je jasno da im je država okrenula leđa i da usled izdaje oni više nemaju svoju uzdanicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Politika Vlade Srbije i vodećih ljudi, dovela je do toga da su Srbi, gotovo kao i 1999. godine, u potpunosti prepušteni šiptarskoj samovolji.

KM Novine

1 KOMENTAR

  1. Oni to cak ni ne predstavljaju kao povredjivanje, nego kao „pokusaj povredjvanja“, sto je skoro isto tako dobro kao „nije im nista“. To sto su devojcice napadnute, i sto niko ne zna koliko je ozbiljna psihicka trauma koja im je nanesena (jednoj jos uvek drhte ruke kad prica o tome) izgleda nije bitno. Nisu se ni toliko potrudili da sroce sta konkretno treba da se uradi da se takve devojcice, i svi drugi Srbi, zastite od terora, nego su oprali ruke sa „treba da se sprovedu odredjene mere“. Naravno, od glave riba smrdi. Srbi na Kosmetu nemaju ni drzavu, ni zemlju, ni narod, a koliko ce Srbija jos da guta tu sramotu bog sveti zna. Ako to ista ima s bogom…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime