Upravnik zatvora u Šapcu koji proganja uzbunjivače sada preti porodici advokata Pištaljke

0
882
Vikendica upravnika KPZ Šabac Dušana Đukića na obali Save u koju je navodno ugrađen materijal iz KPZ-a

Upravnik Kazneno-popravnog zavoda Šabac Dušan Đukić, protiv koga se vodi proces zbog progona uzbunjivača iz ove ustanove koje pred sudom zastupaju advokati Pištaljke, zloupotrebio je podatke MUP-a o registrovanim vozilima i telefonom pretio porodici advokata Pištaljke. Preteći poziv usledio je posle jučerašnjeg izlaska novinara i advokata naše redakcije na teren radi prikupljanja informacija o nezakonitostima koje je upravnik Đukić počinio a koje su otkrili uzbunjivači koje on zbog toga proganja.

Đukić je pretio porodici advokata Pištaljke zato što je ekipa Pištaljke slikala njegovu vikendicu – predmet nelegalnih radnji koje su uzbunjivači prijavili – iako su se i automobil i novinar i advokat nalazili na javnoj površini. Automobil kojim je ekipa Pištaljke došla na lice mesta bio je parkiran stotinak metara od sporne vikendice koja se nalazi na obali Save u blizini Šapca.

Uzbunjivači iz šabačkog zatvora Jelena Marković Milošević i Goran Koprić prijavili da upravnik Đukić koristi službena sredstva da bi kupovao materijal za renoviranje privatne vikendice, kao i da koristi majstorski rad ne samo zaposlenih u zavodu već i jednog zatvorenika. Odlazak na teren radi slikanja objekta o kojem se piše uobičajen je način prikupljanja informacija u novinarskom poslu.

Dok je novinar Pištaljke fotografisao vikendicu, dve nepoznate osobe slikale su advokata i još jednog člana ekipe u automobilu koji se nalazio na javnom putu oko stotinu metara od vikendice. Odmah posle fotografisanja ekipa Pištaljke napustila je lice mesta i vratila se u Beograd. Samo par sati kasnije, u večernjim časovima, upravnik šabačkog zatvora je – po svemu sudeći vršenjem krivičnog dela – došao do podataka iz baze MUP-a koji nisu javni i do broja mobilnog telefona jednog od članova porodice našeg advokata kome je pretio krivičnim progonom.

Da Vas podsetimo:  Košarkaškom savezu Srbije 25 miliona iz budžetske rezerve

Upravnik je u razgovoru rekao da su osobe u kolima „snimljene“ i da su ometale njegov privatni posed.

Uzrok nervozne reakcije upravnika šabačkog zatvora verovatno je činjenica da se, kako Pištaljka saznaje, protiv njega vodi zvanična istraga zbog navoda uzbunjivača o zloupotrebi sredstava zatvora za ličnu korist.

Uzbunjivač Jelena Marković Milošević, inače nekadašnji rukovodilac u odeljenju za obuku zatvorenika, zbog ukazivanja na nezakonite radnje  upravnika Đukića bila je premeštena na rad u kaznionicu u Sremskoj Mitrovici, što je Viši sud u Šapcu ocenio kao odmazdu zbog izvršenog uzbunjivanja i vratio je na staro radno mesto.

Pištaljka će sve nadležne organe obavestiti o pretećem telefonskom pozivu upravnika Đukića i zahtevati da utvrde ko je i na koji način omogućio upravniku KPZ Šabac zloupotrebu MUP-ovih baza podataka u cilju ličnog obračuna sa onima koji otkrivaju zloupotrebe u državnoj ustanovi kojom rukovodi.

Izvor: Pištaljka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime