Vaterpolo reprezentacija podržala kampanju “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju”

0
951

Vaterpolo reprezentacija Srbije, na čelu sa selektorom Dejanom Savićem, podržala je kampanju “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju” koju sprovode Ministarstvo zdravlja i Hemofarm fondacija. U okviru finalnog vaterpolo turnira Svetske lige na Tašmajdanu naši vaterpolisti će se pred utakmicu sa reprezentacijom Kazahstana, koja se održava u četvrtak 20. juna u 20.45 časova, a u znak podrške kampanji, fotografisati sa zastavom “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju”.

Nova nacionalna kampanja Ministarstva zdravlja i Hemofarm fondacije „I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju“ za cilj ima povećanje broja donora i poziva na nacionalno jedinstvo. Pomenuta kampanja ukazuje da je Srbija na mnogim sportskim borilištima postizala pobede srcem, znanjem i umećem svojih ljudi, ali da u utakmici u kojoj se igra za život gubi. Srbija na milion stanovnika ima samo tri (3) donora, Hrvatska čak 37, Austrija – 23, Mađarska – 17, Slovenija – 19. Na začelju smo evropske tabele donora organa, kao da ne razumemo da se radi o utakmici svih nas u kojoj se igra za živote.

Građani Slovenije ili Mađarske imaju šest puta više šansi da dobiju organ, Belgije – deset puta, Austrije – osam, Hrvatske – dvanaest, a Španije čak šesnaest puta u odnosu na građane Srbije. „I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju” nam poručuju i naši najbolji sportisti, oni koji su svoje šampionske titule već osvojili ili ih i dalje osvajaju. Ivana Španović, Maja Ognjenović, Dejan Stanković, Dejan Savić, Nenad Zimonjić, Branko Lazić, Dragan Škrbić i Zoran Tošić zajedno poručuju: „U ovoj igri svi smo deo istog tima. Snaga je u nama. Jer jedino zajedno stižemo do cilja. I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju“.

Da Vas podsetimo:  NATO letelice iznad srpskog neba: Kakve to scenarije testira Zapad

Vanesa Marceta 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime