Velja Ilić pokazao novu fotku: „Lončar u Šilerovoj“

0
1534

Lider NS Velimir Ilić pokazao novu fotografiju na kojoj se vidi ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa, kako tvrdi, „članovima zemunskog klana na bazenu u Šilerovoj ulici“. Na fotografiji i dvojica bivših fudbalera Partizana.

foto mondoIlić tvrdi da nije tačno da je Lončar operisao oca Dušana Spasojevića, nakon čega je sa njim otišao na piće, jer je on tada bio specijalizant.

„Lekari iz Kliničkog centra su mi poslali dopis da nije moguće da neko ko je na specijalizaciji može da uđe u operacionu salu“, rekao je Ilić.

„Ovo vas je ubolo u srce“, poručio je Ilić, koji je istovremeno zatražio smenu Lončara i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, zbog brojnih „nameštenih tendera“.

Zahtevajući smenu ministarke Mihajlović, Ilić tvrdi da nije hteo da prihvati da vodi Koridore dok se ne uradi ekspertiza poslovanja.

On navodi da u poslovanju Koridora ima mnogo malverzacija i problema koji su, kako je rekao, ostali nerazjašnjeni.

„Kako su dodeljeni neki poslovi na koridorima bez tendera. Nije tačno da se niko nije javio na tender, čija je vrednost bila 750 miliona evra. Dva posla bez tendera su deonica Obrenovac – Sučin, čija je vrednost 250 miliona evra i obilaznica oko Beograda, a vrednost tog posla je 500 miliona evra“, rekao je Ilić.

„Govorim o 25 miliona evra. Plaćeno je više, a ništa nije urađeno na Koridoru 10, a prepošteni Vučić govori o trange frange. Budi muško, izađi u javnost i drmni nekog od tih lopina“, rekao je Ilić.

Ilić kaže da želi demokratsku Srbiju, gde će se znati sve, a ne da bude lažnih napada.

„Tačno je da mi je automobil uzet pred hale Spens i postoje svedoci da nije bio parkiran na mestu za invalide. Tačno je da su mi vratili automobil i da mi nisu naplatili kaznu. Nebojša Stefanović, umesto da se bavi borbom protiv korupcije, on pokušava da zabašuri neke stvari. Stefanović ne radi svoj posao“, rekao je Ilić.

Da Vas podsetimo:  SREĆNA NOVA 2050. GODINA!

On tvrdi da je pokušan atentat na njega i da su veštačenje vršili i mehaničari iz Čačka.

Ilić je izjavio i da je potpredsednik NS Dragan Jovanović isključen iz te stranke zbog, kako je naveo, ponašanja koje je suprotno odlukama Predsedništva i Izvršnog odbora.

On tvrdi da je Jovanović „bio na zadatku da NS nestane sa političke scene i da svi pređu u Srpsku naprednu stranku“.

Lider NS dao je i intervju za nedeljnik „Vreme“, u kom je rekao da ste „ovde politički nepodobni kad kažete nešto protiv vlasti“.

Ponovio je da on više nije deo te vlasti, niti želi to da bude, kao i da je neko pokušao da ga ubije time što je na njegovom automobilu „presečena viljuška“.

„Ja sam vozio svog sina u tim kolima. To ne mogu da oprostim nikome i tačka, završili smo sve vidove saradnje. Zašto ja da podržavam tu vladu? Nek podržava stranka ako hoće, nek idu poslanici ako hoće“, poručio je Ilić.

Sad će da me optuže, svaki dan me pljuju po novinama za svaku sitnicu, zumira se sve, ali ako ja počnem da iznosim činjenice i podatke, pojedincima će biti mnogo loše, rekao je Ilić.

Ilić navodi i da je slike ministra Zlatibora Lončara sa nekadašnjim vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem, dobio odavno, navodeći da su „ljudi u BIA posvađani“.

JOVANOVIĆ: NISAM OBAVEŠTEN

Potpresednik Nove Srbije Dragan Jovanović kaže da nema saznanja o tome da je isključen iz stranke.

U izjavi dostavljenoj Tanjugu, Jovanović kaže i da je iznenađen takvim potezom.

„Nije mi jasno kako je moguće da budem isključen s obzirom na to da sam ja jedan od potpresednika Nove Srbije. Procedura u stranci je jasna, predsednika i potpresednika stranke bira skupština koja ih takođe i razrešava dužnosti“, istakao je Jovanović.

Da Vas podsetimo:  Lažna istraživanja - predizborna ekspanzija

Dodao je da nije obavešten da je skupština stranke održavana ovih dana.

On je takođe rekao da će u republičkom parlamentu nastupati kao nezavisni poslanik i poručio Velimiru Iliću da mu pre svega želi dobro zdravlje, jer mu je to trenutno najpotrebnije.

www.mondo.rs / agencije

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime