Vučić bi da uđe u bukvare

0
56

Aleksandar Vučić je pola života bio radikalni nacionalista i sada želi da uđe u istoriju tako što će “rešiti“ problem Kosova. Kada kult jednom krene da se gradi, njegovom širenju nema granica. Međutim, teško će on dobiti priznanje da je istorijska ličnost, koja je Srbiju spasila od katastrofe i da su njegove zasluge tolike da treba da uđe čak i u bukvare. Jer, kako vreme ide, njegova nervoza se sve više oseća. U istoriju beščašća je svakako ušao.

Biračko telo SNS-a razlikuje od ostalih birača pre svega po većoj sklonosti autoritarizmu i kultu vođe. Sve ih ujedinjuje pozivanje na lik i delo omiljenog vođe Aleksandra Vučića. Režimski mediji u Srbiji u stopu prate opsesiju svog gazde, pa neprestano pišu o Vučićevim istorijskim govorima i ulascima u istoriju. Ponovilo se to i na nedavnom predizbornom mitingu u Užicu. Nije ovo ni prvi, a ni poslednji put da Vučić vidi sebe kao važnu istorijsku ličnost i da priča o svom slavodobitnom ulasku u istoriju, to je njegova fiks ideja, koju ponavlja u redovnim razmacima.

FOTO: Facebook/snssrbija

Predsednik Srbije izjavio je u Užicu da želi da služi samo srpskom narodu i da mu strane ambasade neće određivati kakve će odluke Srbija donositi.

– Borićemo se ne za vlast, već za našu zemlju, za našu decu i našu budućnost, pobedićemo sve koji bi da je uništavaju i njihove strane gazde – rekao je Vučić na predizbornom skupu Srpske napredne stranke i liste „Srbija ne sme da stane“.

Usledili su odmah hvalospevi na račun još jednog istorijskog govora. Predsednik SNS Miloš Vučević je rekao da, zahvaljujući Vučiću, Srbija ne da nije stala, nego se uzdigla. Na tom spisku veličanja istorijske uloge predsednika Srbije, svojevremeno se posebno istakao Vladimir Đukanović, koji je rekao da je Vučić blizak Bogu i da njegova vlast dolazi od Boga i naroda.

Da Vas podsetimo:  Vi ste svet, mi smo ljudi!

Aleksandar Vulin je takođe predložio da Vučićevi portreti vise u svim kancelarijama Ministarstva odbrane. Premijerka Ana Brnabić i bivši ministar prosvete Mladen Šarčević podržali su Vulinov predlog s obrazloženjem da je to jačanje kulta nacionalnih simbola države. A pošto je po njima Vučić simbol države, onda treba jačati njegov kult.

 

– Za mene je važno šta će u istoriji da piše i ja to ne krijem i živim da uložimo veliku energiju, da sačuvamo čvrstu valutu, da uradimo sve što je moguće i uđemo na određeni način u istoriju. To je nešto za šta valjda čovek živi. Iza mene je ostao politički testament i nasleđe. Neću završiti na smetlištu istorije, kao što su mnogi od mojih prethodnika završili – rekao je predsednik.

Vučićeva istorija sledovanja FOTO: Privatna arhiva

Vučić je putem svoijh medija i u septembru unapred najavio najistorijskiji govor u istoriji UN i pre nego što je do tog govora i došlo. Pozvao je građane Srbije da ga pažljivo slušaju. Nije se ništa dogodilo. Nakon sastanka predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije ponovo se očekivalo njegovo istorijsko obraćanje, glasila je najava objavljena u više medija bliskih vlasti. Sastanak je prošao, predsednik se obratio, a šta je od toga ostalo za istoriju?

Pre svega Banjska. Ipak, njegovi čauši su prihvatili tu istorijsku ulogu i svakog dana horski ponavljaju kako je on najbolji, najvredniji i najpošteniji.

Da se ne zaboravi FOTO : Ata

Da se ne zaboravi FOTO : Ata

Vučić je istinski i duboko nacionalista, koji to s ponosom ističe. On je pola života bio radikalni nacionalista i sada želi da uđe u istoriju tako što će “rešiti“ problem Kosova. Kada kult jednom krene da se gradi, njegovom širenju nema granica. Međutim, teško će on dobiti priznanje da je istorijska ličnost, koja je Srbiju spasila od katastrofe i da su njegove zasluge tolike da treba da uđe čak i u bukvare. Jer, kako vreme ide, njegova nervoza se sve više oseća.

Da Vas podsetimo:  A šumara nigde!

U istoriju beščašća je svakako ušao.

Dejan Ljutić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime