VUČIĆ: Najbolji smo u evropi – plate 630 evra a nezaposlenost 7%

1
814
Foto: YouTube Screenshot

Predsednik SNSa je protekli vikend boravio u Podgorici povodom sahrane Mitropolita Amfilohija.

Tokom svog neslavnog boravka, imao je priliku da se obrati javnosti na Televiziji Crne Gore. Gostovanje je takođe prošlo neslavno jer je brzo shvatio da nije na Pinku, i da nema naručenih pitanja.

Novinar je bio uporan I insistirao na odgovorima, što je iznenadilo predsednika SNSa, nevešto i nervozno se nosio sa pitanjima sve dok nije došao na teren ekonomije, finansija, neszaposlenosti…

Tu je ispllivalo more statistički napamet naučenih podataka koje predsednik SNSa zna napamet i vrlo često i rado ih ponavlja.

Odmah je zauzeo drski stav prema novinaru i naglasio da se u matematiku vrlo dobro razume. Zahvaljujući njoj je Srbiju sa zadnjeg mesta, doveo na prvo mesto u Evropi po rastu BDPa. Da je zdtavstveni sitem podigao sa samog dna, na nivo gde je Sebija ispred četrnaest zemalja Evropske Unije.

Nezaposlenost je zatekao na nivou od 25,9% i merama koje jeuspešno sproveo spustio je na rekordno nizak nivo od 7,3%, a prosečnu platu u Beogradu podigao na 630 evra. Posebno se pohvalio kako je Srbija pretekla sve zemlje u regionu, pa i samog domaćina.  Ovim statističkim podacima je završio gostovanje u emisiji, a narodu Srbije ostaje samo da uživa u blagodetima njegovog rada.

Međutim, stvarnost je bitno drugačija, većina Srbije radi za platu od 300 evra, nezaposlenost je mala zahvaljujući neverovatnom odlivu mlade populacije u zemlje Evrope, a o zdravstvenom sistemu ne treba trošiti reči, dovoljno je otići u bilo koju ambulantu i uveriti se u usluge koje pružaju.

1 KOMENTAR

  1. OBEĆA NAM SE “ZLATNO DOBA”

    Hvalospev da smo na prvom mestu u Evropi po rastu BDP, da li je to tako. Nije mešaju se babe i žabe. Naš BDP po glavi stanovnika je 7.207 $, a recimo u Nemačkoj 51.760 $. Naš pad BDP je 1,5%, a nemački više od 10%, pa ko je šampion mi sa 7.099 $ po glavi stanovnika ili Nemačka sa 46.584 $ po glavi stanovnika?? Naše plate (prosek 500 evra) i penzije (prosek 236 evra) u Evropi su veće samo od onih u Ukrajini, Moldaviji, Albaniji i Makedoniji, a stoji da je pad BDP najmanji u Evropi, ali i BDP po glavi stanovnika je među najnižim. Drugim rečima ništa manje raste od nešta.

    Da smo prvi u Evropi po rastu ekonomije i BDP, a nije, naime da 25% oko 1,8 miliona građana je na ivici siromaštva, oko pola miliona ljudi, odnosno 7% stanovništva, ne može da zadovolji osnovne egzistencijalne potrebe. U Srbiji se vodi nedovoljno efikasna borba protiv siromaštva, ljudi iz marginalizovanih grupa teško dolaze do zdravstvene zaštite, dok više od 70 odsto domaćinstava u Srbiji ima probleme s plaćanjem troškova stanovanja. U vladavini ove garniture od penzionera otete su 800 miliona evra, penzije su pale sa 70 na 46% prosečne plate, a istu sudbinu su dobile i plate, a svega 4% stanovništva živi lagodno i lako. Mi smo toliko bogati, prvi u Evropi po rastu BDP, % (malo realnije, po BDP evra po glavi stanovnika među zadnjima smo u Evropi), a kaskamo za tom Evropom 60 do 100 godina, slomismo se od bogatstva. Umesto da je mandatarka uvela tačku sedam, borba protiv siromaštva i bede, ona i njen vođa proglašavaju da smo u hvalospevno i bajkolažno „Zlatno doba“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime