PPV prekršio obećanje dato u emisiji „Teška reč“

0
1476

Potpredsednik Vlade u ostavci Aleksandar Vučić izjavio je gostujući u emisiji „Teška reč“ na Pinku 9. marta 2014. da se do kraja predizborne kampanje, u narednih sedam dana, neće pojavljivati u javnosti kao potpredsednik Vlade, već isključivo kao nosilac liste na republikčkim izborima, kako „niko ne bi mogao da kaže da na taj način utiče na javnost“.

(Vučićevo obećanje na 56:42)

Međutim, svega četiri dana kasnije, Vučić je u prostorijama Vlade Srbije ugostio atletičarku Ivanu Španović kako bi joj čestitao na osvojenoj bronzi na dvoranskom  prvenstvu sveta u Poljskoj.

Atletika-Ivana-Spanovic-i-Aleksandar-Vucic-3

 Vučić je pružio podršku kandidaturi Srbije za održavanje Evropskog prvenstva u atletici 2017, kao i podršku na završetku radova atletske dvorane.

Do formiranja Vlade 2012. godine praksa je bila da sportiste nakon velikih uspeha prima predsednik ili premijer države.

Kurir: Ivana Španović poklonila medalju Aleksandru Vučiću

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić primio je danas najbolju srpsku atletičarku Ivanu Španović i čestitao joj na izvanrednim rezultatima koji su krunisani osvajanjem bronzane medalje na dvoranskom prvenstvu sveta u Poljskoj.

U delegaciji Atletskog saveza Srbije (ASS) bili su i predsednik Veselin Jevrosimović, selektor Slobodan Popović i trener Goran Obradović.

spanovic 2

Kako se navodi u saopštenju ASS, Vučić je iskoristio priliku da pruži punu podršku kandidaturi za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2017. godine, koje bi trebalo da se održi u KOMBANK areni, kao i podršku završetku radova na izgradnji atletske dvorane.

Španovićeva je tom prilikom, u ime ASS, poklonila Vučiću zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva u krosu koje je u decembru prošle godine održano u Beogradu, u znak zahvalnosti za doprinos, zalaganje i pomoć koju Vlada Srbije pruža srpskoj atletici.

Prethodno, Španovićevu je ugostio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Da Vas podsetimo:  Dve trećine radnika hronično iscrpljeno na poslu

Ona je na takmičenju u poljskom gradu Sopotu skočila 6,77 metara i na taj način ponovila uspeh sa prošlogodišnjeg šampionata sveta na otvorenom u Moskvi, kada je takođe osvojila bronzu.

Prethodno, Španovićeva je na Balkanijadi u Istanbulu osvojila zlatnu medalju i rezultatom 6,92 metara postavila novi državni rekord.

NSPM

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime