Vučić u delo sproveo „Borkove“ dogovore

1
884

otadžbina kimTokom predizborne kampanje predsednički kandidat Aleksandar Vučić je izjavio da se on nada da će na Kosovu i Metohiji dobiti 70% glasova. Imajući u vidu šta je sve u ovih pet godina premijer Srbije uradio za Kosovo i Metohiju postavlja se pitanje da li je to moguće?

Predsednik Vlade Srbije je tokom svoje petogodišnje vladavine u delo sproveo antisrpske „Borkove“ dogovore koji se svode na postavljanje klasične granice između južne srpske pokrajine i ostatka Srbije, priznavanje katastarskih dokumenata, srednjoškolskih i fakultetskih diploma koje izdaje samoproglašena republika Kosovo, ličnih karti, pasoša, vozačkih i saobraćajnih dozvola i njihov slobodan protok kroz Republiku Srbiju. Ustavni sud Srbije je sve tzv. Borkove dogovore kao neustavne poništio, ali predsednički kandidat Srpske napredne stranke odbija da odluke Ustavnog suda sprovede u delo.

Aleksandar Vučić je potpisao tzv. Briselski sporazum kojim je de fakto ukinuo državnost Srbije na Kosovu i Metohiji, a istovremeno doprineo da separatistička vlast iz Prištine uspostavi kontrolu na celoj otcepljenoj teritoriji. Pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije je oterao u Kosovsku policijsku službu, rasturio Civilnu zaštitu koju su činili pre svega nekadašnji pripadnici srpske vojske, ukinuo i eliminisao sudski pravni sistem Republike Srbije u južnoj srpskoj pokrajini, itd. Dozvolio je da samoproglašena republika Kosovo postane članica brojnih međunarodnih organizacija i institucija uz njegov blagoslov, kao što su Međunarodni olimpijski komitet, sportske organizacije itd. Omogućio je Kosovu da dobije poseban telefonski broj sa pratećim internet i drugim komunikacijama što su sve odlike jedne suverene države.

Pojednostavljeno rečeno, on je de fakto priznao samoproglašenu republiku Kosovo.

Postavlja se pitanje da li su Srbi na Kosovu i Metohiji svesni ove nacionalne izdaje? Jesu i te kako!

Da Vas podsetimo:  Proroković: Srbija između svojih proverenih savezništava i Bajdenovih “zlatnih devedesetih”

U ekonomskom smislu Srbi na Kosovu i Metohiji žive mnogo gore nego za vreme tzv. dosovske vlasti. Primera radi, duplo više sredstava u budžetu Republike Srbije je odvojeno za južnu srpsku pokrajinu 2007. godine nego za svih pet godina trajanja vladavine Aleksandra Vučića.

Ako je sve to tako, a jeste, kako onda Aleksandar Vučić može da dobije na Kosovu i Metohiji 70% glasova? Ispada da su Srbi sa Kosova i Metohije politički mazohisti jer uživaju da ih neko izdaje, ugnjetava, teroriše, maltertira… Srbi iz južne pokrajine nisu mazohisti, nego se na Kosovu i Metohiji odvija najogoljenija izborna krađa glasova.

Primera radi SNS je 2012. godine dobila 18% glasova, 2014. – 40%, 2016.- 60% a ove 2017. po rečima premijera treba da dobije 70% glasova. Tehnika krađe glasova na severu Kosova i Metohije se odvija na sledeći način: svi direktori preostalih institucija srpske države vode svoje radnike na glasanje i svaki od radnika je dužan da slika listić i pokaže direktoru da je glasao za SNS odnosno za Aleksandra Vučića. To su zaposleni u zdravstvu, prosveti, socijali, itd. Ko ne posluša rizikuje da dobije otkaz, što je sasvim moguće jer na ovom prostoru vlada totalno bezvašće. Isto se odnosi i na dojučerašnje pripadnike MUP-a, koji su sada deo Kosovske policijske službe, a koji još uvek iz budžeta Srbije primaju pomoć od dvadesetak hiljada dinara, pa ako ne glasaju za premijera rizikuju da ostanu bez te pomoći.

Birački spiskovi na Kosovu i Metohiji nisu menjani od 1996. godine i u njima postoji veliki broj Albanaca koji odavno nisu tu, a oni koji jesu ne izlaze na izbore. NJihovo prisustvo na biračkim spiskovima je dobra podloga za manipulaciju.

Da Vas podsetimo:  Da li je Božović i dalje ambasador?

Tokom samog čina glasanja na kontrolore iz drugih političkih opcija vrši se žestok pritisak od strane Vučićevih hordi. Jedni se podmićuju, drugima se preti, treći se ucenjuju, sve sa ciljem da napuste biračko mesto ili da zažmure nad krađom glasova. Jedna te ista lica glasaju po deset i više puta pod raznim imenima pa se tako dešava da je veliki broj Albanaca glasao uz ćirilični potpis kako stoji u biračkom spisku. Takođe primera radi otac narodnog poslanika Gorana Bogdanovića je poginuo pre 7 godina ali tokom izbora 2016. godine pored njegovog imena stoji potpis da je glasao. Iz tog razloga je tokom glasanja 2016. godine pripadnik OSCE-a, inače Srbin iz Bosne Damir Đorić, izjavio da se ovakva brutalna izborna krađa ne odvija ni u Nigeriji gde je on ranije bio posmatrač.

Brojanje glasova se vrši u tzv. užoj Srbiji u Raškoj i Vranju pa glasački materijal putuje po 3-4 sata do mesta brojanja. To je idelno vreme za krađu glasova pošto su u pratnji glasačkog materijala članovi OSCE-a koji su uglavnom iz grada i pripadnici SNS što sve omogućava ogromene glasačke manipulacije. Samo brojanje glasova je opet priča za sebe. Aprila meseca prošle godine tokom brojanju glasova u Raškoj prisutni su bili, neovlašćeno, i šiptarski gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić i predsednik pokrajinskog odbora SNS-a Zoran Milojević zvani Zelja poznat inače po brojnim incindentima tokom izbora 2014. i 2016. godine.

Ovo je sve karakteristično za sever Kosova i Metohije, dok je južno od Ibra stanje još gore. Tamo je na delu klasična prepisivačka resavska škola gde se bez ikakve kontrole pune biračke kutije sa zaokruženim listićima Srpske napredne stranke.

Da Vas podsetimo:  Ko se boji popisa u Crnoj Gori?

Kada se sve ovo ima u vidu pravo je čudo da Aleksandar Vučić ne dobije i više od 70 posto glasova.

Predsedniku Vlade Srbije je ovakav izborni rezultat na Kosovu i Metohiji potreban da može ostatku Srbije da pokaže da on nije izdajnik jer ima «ogromnu podršku» Srba.

Sve ovo nije sprečilo da 80 Srba sa severa Kosova i Metohije podnese krivičnu prijavu predsedniku Vlade Srbije. Krivična prijava je podneta po članu 306 i 307 krivičnog zakona za delo nacionalne veleizdaje. Republičko javno tužilaštvo je za sada odbacilo ove krivične prijave. Međutim, pitanje je da li će uvek tako da bude.

Kosovska Mitrovica, 12.03.2017. godine

Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

1 KOMENTAR

  1. Постаје јасно на који начин је Вучић дошао до изборне „популарности“. Најкраће, једном на власти, злоупотребио ју је да на својствен му подмукао и преварантски начин, користећи људски олош, апарат власти премундури од служења земљи и народу у служење њему и његовим западним газдама. Једна од најбитнијих карика је, наравно, изборни процес. Просто је запањујућа безочност његовог лицемерја, превара и лажи. Са друге стране, за њега је то борба за опстанак. Толико је већ загрезао у политички и прости лоповски криминал, да би са било ком иоле народном власти неизбежно завршио на суду и у затвору (ако не би успео да побегне). За њега је буквално бити (на власти) или заглавити. Нема фер плеја, игра се кеч аз кеч кен, и он је тренутно на противнику. Али превидео је једну ситницу: онај с ким се у стври рве је народ, и нема никакве шансе, кад се он покрене. Или ће да се измакне, или ће бити смрвљен. А то време куца на врата…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime