Vučićev savetnik Bler odveo Jahjagu kod kraljice Elizabete II

0
1150

bler monstrum

Podsetimo se reči zločinca Tonija Blera nakon završetka razaranja Srbije 1999. godine: „Pravda je nadvladala varvarstvo. Vrednosti civilizovanog sveta su izvojevale pobedu.“ U Srbiji nikome ne pada na pamet da tog ratnog zločinca (kojeg je srpski premijer uzeo za svog savetnika) danas upita, da li o Srbiji i Srbima ima isto mišljenje kao 1999? Inače, ovo je jedinstven slučaj u istoriji, gde žrtva plaća svog dželata. Naime, Bler se natovario na grbaču onih „varvara“ koje je on pre šesnaest godina civilizovano-divljački bombardovao puna 72 dana, razorio škole, bolnice, vrtiće, mostove, fabrike, pruge, puteve, dalekovode, zatrovao i zemlju i vodu i vazduh, pobio na hiljade civila, žena i dece (kako srpskih tako i šiptarskih)… A Srbi sve to trpe i ćute kao da im je maca pojela jezik, kao da više ne znaju šta je to ponos i dostojanstvo, kojeg se njihovi dedovi nisu hteli odreći ni po koju cenu. Da li to znači da je Srbija slomljena i da u njoj više nema umnih bića koja se odlikuju onim idealima bez kojih čovek nikako ne može biti čovek: ideal slobode i ideal sabornog duha časnih ljudskih bića?

U znak zahvalnosti što im je omogućio da imaju „državu“ Šiptari su davali svojoj deci ime Toni Bler. A 2010. godine Toni Bler je putovao u natovsko-šiptarsku paradržavu Kosovo, da bi mu tamo Hašim Tači uručio „Zlatnu medalju slobode“. „Ovo nije rat za teritorije, nego rat za humanost“, rekao je Toni Bler na početku vojne kampanje NATO pakta protiv male i slabo naoružane Srbije. Naravno, tada je dobro znao da je krenuo u parčanje jedne evropske zemlje, kojoj će ubrzo oteti 15% njene suverene teritorije. I sada, zemlja koju je on iskomadao, unakazio i ekonomski gotovo uništio prihvata takvog zlotvora za svog savetnika. Šta Bler može da savetuje srpskim „varvarima“, osim da im da štrik u ruke i kaže da jedan kraj vežu o granu prvog drveta na koje naiđu, a drugi potom namaknu oko svog vrata.

Da Vas podsetimo:  Glasanje za dozvole za nacionalnu pokrivenost: svaki član Saveta REM-a mogao je zaokružiti koliko emitera želi, nijedna televizija nije izabrana jednoglasno

D.G.

________________________________

„Predsednica“ Kosova Atifete Jahjaga u sredu je uz najviše počasti i intoniranje himne Kosova dočekana od kraljice Ujedinjenog Kraljevstva Elizabete druge u Bakingemskoj palati u Londonu, saopšteno je iz kabineta Jahjage.

„Susret sa kraljicom Elizabetom drugom, predsednica Jahjaga je ocenila kao istorijski, pošto u sebi sadrži izuzetnu važnost za Kosovo i obezbeđuje podršku Ujedinjenog Kraljevstva zemlji i građanima Kosova. Predsednica Jahjaga je navela da Kosovo ceni podršku i uverenost Ujedinjenog Kraljevstva u opredeljenost građana Kosova za postizanje mira, za život u slobodi i izgradnju demokratske zemlje“, navodi se u saopštenju.

Jahjaga je navela da će Ujedinjeno Kraljevstvo ostati angažovano na Kosovu i regionu Balkana u uspostavljanju vladavine prava i reda i postizanju mira između država regiona na njihovom putu evropskih integracija.

„U razgovoru sa kraljicom Elizabetom II, predsednica Jahjaga je govorila o dostignućima Kosova u izgradnji demokratske države, zasnovane na redu i zakonu i države, koja garantuje jednaka prava za sve građane, bez razlike, kao i države koja doprinosi sigurnosti i miru, ne samo u regionu Balkana“, kaže se u saopštenju.

Ona je rekla da je integracija Kosova u NATO i EU ujedinila sve njegove građane i da Kosovo danas nema drugu alternativu.

Jahjaga je dodala da se čine konstantni napori na ispunjavanju standarda evropskih integracija, kroz produbljivanje reformi, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i uspostavljanje dobre vladavine prava, koja će omogućiti i oporavak ekonomije i strane investicije.

Predsednica Jahjaga je rekla da Kosovo nastavlja da čuva i gaji toleranciju i međuversku harmoniju, bez obzira na njegovu tešku prošlost i dodala da je Velika Britanija pomogla Kosovu u promovisanju i gajenju međuverske tolerancije.

Koreni / Beta / fakti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime