Vučićeva predsednica Vrhovnog suda u nelegalnoj zgradi!

0
1748

Celo pravosuđe je u šoku jer se Aleksandar Vučić sprema da za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda postavi svoju prijateljicu Jasminu Vasović, jedinog kondidata, jer niko drugi nije smeo ni da se prijavi na ovaj fiktivni konkurs!

Ko je Jasmina Vasović, Vučićev kandidat za predsednika Vrhovnog kasacionog suda?

Mnogo toga je procurelo poslednjih nedelja iz pravosudnih krugova o Vučićevoj kandidatkinji, ali kraja izgleda nema… Svaki dan pojavljuju se novi detalji iz njene šokantne biografije.

Jedan od primera, na koji način sudija Vasović doživljava zakon i pravdu, možda se najbolje vidi na njenom slučaju. Još dok je bila sudija Prvog opštinskog suda, sudija Jasmina Vasović je pokrenula brakorazvodnu parnicu i tužbu za podelu bračne tekovine protiv tadašnjeg supruga Saše Vasovića. Epilog ove brakorazvodne parnice bio je veoma čudan. Sudija Prvog opštinskog suda Rastko Popović, suprug sadašnje ministarke pravde, uspeva da se predmet dodeli u rad sudiji Trećeg opštinskog suda Predragu Vasiću, njegovom školskom drugu.

Predmet parnice je bio stan u Ljubostinjskoj ulici, najlepšem delu Vračara. Po zakonu, ukoliko se spor rešava sudskim putem, imovina stečena u braku se smatra zajedničkom, sem ukoliko se ne dokaže drugačije. Međutim, sudija Vasić je presudio da ceo stan u Ljubostinjskoj ulici pripada Jasmini Vasović, čime je praktično njen tadašnji suprug Saša Vasović ostao kratkih rukava. Jasno je da u to vreme Jasmina Vasović sa svojom platom sudije opštinskog suda nije mogla da kupi stan od 53m2 na najekskluzivnijoj lokaciji na Vračaru.

Iako je ova presuda u stručnim krugovima dočekana sa nevericom, presuda je potvrđena i pred tadašnjim Okružnim sudom u Beogradu. Kasnije, Jasmina Vasović nije zaboravila sudije Rastka Popovića i Predraga Vasića, koji prate njen uspon, pa su obojica sada sudije Apelacionog suda u Beogradu.

Da Vas podsetimo:  PROFESORKA IZ UŽICA ODUŠEVILA SRBIJU: Ivana koračajući putevima srpskih vladara sa đacima uči istoriju!
Jasmina Vasović i Aleksandar Vučić

Međutim ovde nije kraj priče o stanu u Ljubostinjskoj. Cela pomenuta zgrada u navedenoj ulici je do skora bila nelegalan objekat. Pa šta da očekujemo kada sudija kupuje stan u nelegalnoj zgradi?

Međutim, sudija Vasović je rešila da ozakoni celu zgradu! Koristeći svoje prijateljstvo sa advokaticom Vesnom Lončar, jednom od punomoćnika Andreja Vučića, uspeva da izdejstvuje da se izda naredba Nemanji Stajiću da legalizuje ovaj objekat, iako za to nisu ispunjeni uslovi.

Nemanja Stajić

Da podsetimo, Nemanja Stajić je sekretar Sekretarijata za legalizaciju građevinskih objekata u Beogradu, koji se prilikom nedavnog lišavanja slobode u Crnoj Gori, vozio automobilom Nenada Matovića zvanog Ćelo. O Stajiću je govorila i Marinika Tepić, pokazujući papire po kojima se vidi da se u Beogradu ozakonjuju – legaliziju objekti koji nisu postojali kada je Zakon o ozakonjenju donet. Tepićeva je pokazala kako je u Baba Višnjinoj na Vračaru ozakonjeno 4.200 kvadrata, iako na toj parceli do pre godinu dana nije bila zgrada nego, brvnara u kojoj je bilo ribolovačko udruženje!

Da li će i pored svega Vučić istrajati da se po svaku cenu postavi Jasmina Vasović za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda – saznaćemo uskoro, ali je već sada jasno da u ne tako slavnoj istoriji srpskog pravosuđa, nikada niko nije ni pokušavao da ovakvu kandidatkinju postavi na ovako važno i odgovorno mesto.

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime