Vučićeve izjave u Njujorku

Srbija ne može bez Brankovića

1
956

vucic-ki-mun

Pre neki dan je potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki izjavio da je Srbija napravila dobar politički prodor ka Evropskoj Uniji ali je ipak priznao da je to Srbiju koštalo 15% njene teritorije, potpisujući famozni Briselski sporazum.

Iako je prošlo više od godinu i po dana od tog sporazuma kojim je zaokružena državnost Kosova i Metohije bizarno se još sećamo reči direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina koji je govorio da je ondašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić morao da pristane na takav loš sporazum jer je celo vreme pregovora presedeo na tvrdoj i neudobnoj stolici.

Na proteklom zasedanju Saveta bezbednosti Aleksandar Vučić sada već premijer Srbije kaže da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, nažalost to je još jedna u nizu podvala sadašnje vlasti koja je kada je u pitanju, državnost Kosova sve što je trebalo da se prizna, priznala. Postavili su klasičnu granicu između uže Srbije i južne srpske pokrajine, priznali sva dokumenta samoproglašene države Kosovo, lične karate, pasoše, registarske i saobraćajne dozvole, diplome, katastar, omogućili prijem Kosova u sve međunarodne institucije, dozvolili poseban telefonski broj. Sve ono što je Boris Tadić oklevao da prizna ili je to nerado činio, tandem Nikolić – Vučić je u delo sproveo zahteve Brisela i Vašingtona. I Nikolić i Vučić su se zgražavali kada se Boris Tadić samo rukovao sa Hašimom Tačijem na aerodromu u Dubrovniku i žestoko ga osuđivali, danas premijer Srbije sa ponosom kaže da se u NJujorku sreo sa gospodinom Tačijem i sa njim vodio prijateljski razgovor o stabilizaciji prilika na Balkanu. Predsednik Vlade Srbije izgleda nije u toku da se Hašim Tači i dalje nalazi na poternicama policije Srbije za ubisto pet srpskih policajaca, a da je od čuvenog švajcarskog pravnika Dika Martija optužen za trgovinu ljudskim organima Srba.

Da Vas podsetimo:  Genocidaši su mrtvi iz Zalazja, Kravice i ostalih sela oko Bratunca i Srebrenice

Opet u NJujorku Aleksandar Vučić kaže da će se boriti za bolji život i budućnost Srba na Kosovu i Metohiji zaboravljajući pritom da za Srbe na ovakvom Kosovu nema ni boljeg života ni budućnosti jer je nastalo na temelju zločina, progona i nesreće srpskog naroda. To bi isto bilo kao kada bi Rusi od nacista tražili bolji život i budućnost za zatvorenike u nemačkim konc logorima. Čuli smo još od prvog čoveka Srbije nebulozu da Srbija neće da odgovara na albanske provokacije ne zato što je Srbija slaba nego zato što je jaka, što se kosi sa zdravom logikom jer samo ponosne i jake i nezavisne države ne dozvoljavaju nikakve provokacije i spremno odgovaraju na njih.

Od premijera u NJujorku smo takođe i čuli da sada pošto je Kosovo zaokružilo svoju državnost on želi stabilan Balkan pretpostavljajući da Kosovo treba da se razvija u miru jer “ne daj Bože” da je Balkan nestabilan onda je to i rizik da se Kosovo ponovo ne vrati u okrilje svoje matice Srbije.

Srbija ipak ni danas ne može bez Brankovića.

U Kosovskoj Mitrovici

06.12.2014. godine

Predsednik pokrajinskog odbora

Demokratske stranke Srbije

dr Nenad Kojić

Srbi na okup

1 KOMENTAR

  1. O Aleksandru Vulinu zaista ne treba trositi reci. Negov cilj, od kada je u vreme Miloseviceve supruge poceo baviti politikom, je da bude uz svaku vlast….Jedan je od najvecih poltrona i uvlakaca u politici Srbije i moze se meriti sa Tomom Momirovicem, Monom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime