Vulin otvorio fabriku 2013, ona danas počela da radi

0
1299
Aleksandar Vulin / Foto: printscreen

Vest da je pred kraj prošle godine u opštini Zubin Potok na severu Kosova i Metohije ponovo pokrenuta proizvodnja u konfekciji „Javor“, te da je na posao vraćeno 35 radnika, izazvala je oprečne reakcije javnosti.

Podsećanja radi, fabrika košulja „Javor“, radila je do 2004. godine, u njoj je bilo zaposleno 240 meštana i od tada je zatvorena. Međutim, Aleksandar Vulin, sada ministar odbrane, a tada ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju, 2013. godine je ponovo otvorio ovu fabriku u Zubinom Potoku i rekao da će ona zapošljavati 120 radnika.

– Da je fabrika koja zapošljava 120 ljudi otvorena bilo gde u centralnoj Srbiji to bi bio veliki uspeh, a na Kosovu to je ravno pravom čudu – rekao je Vulin 30. decembra 2013. godine, što je preneo Blic.

Ipak, ova fabrika je sada ponovo otvorena, kako je javio RTS! S tim u vezi, postavlja se pitanje – da li je „Javor“ uopšte imao proizvodnju od 2013. do danas, s obzirom na to da je sad proizvodnja ponovo pokrenuta?

Dakle, od Vulinovog svečanog otvaranja ove fabrike, do dana današnjeg, prošlo je šest godina, a po svemu sudeći 120 zaposlenih o kojima je pričao, svo ovo vreme bili su bez posla. Danas se navodi da je privredni organ opštine ustupio tekstilni pogon „Javor“ novom vlasniku na korišćenje pod uslovom da pokrene proizvodnju i vrati radnike na posao.

Inače, na zvaničnom sajtu fabrike „Javor“ piše da je fabrika tekstilne konfekcija Zubin Potok otpočela sa radom još 1983. godine u okviru preduzeća JAVOR Ivanjica, a da od 2013, sa novim vlasnikom, fabrika ulazi u novo razdoblje poslovanja, kao brend „Javor New“.

Po svemu sudeći, čini se da je Vulinovo otvaranje fabrike 2013. bila još jedna predstava za javnost. Da li je Vulin otvorio ovu fabriku na isti načina na koji je brao „organski paradajz“ u Jovanjici? Ili uzeo od tetke iz Kanade 200.000 evra za stan? Ili postao ministar odbrane, iako nije služio vojsku?

Da Vas podsetimo:  Izvor Banje Ovča:Grupa entuzijasta čuva lekovite izvore

Ko zna, dogodine možda „Javor“ bude otvoren još koji put, jer, s Vulinom se nikad ne zna.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime