Zaharova: Sporazum o žitu osujetili su Zelenski i njegovi teroristi, kojima su upravljali britanski specijalci

1
62

Rusija je optužila Ukrajinu da je sabotirala sporazum o izvozu žitarica kako bi „nuklearnoj uceni dodala hranu“, prenosi Anadolija.

Printscreen

„Sporazum o žitu osujetili su (ukrajinski predsednik Volodimir) Zelenski i njegovi teroristi, kojima su upravljali britanski specijalci, kako bi nuklearnoj uceni dodali i ucenu prehrambenim proizvodima. Novac i oružje koje dobiju više im nisu dovoljni. Oni žele više smrti“, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

Komentarišući izjavu ukrajinskog ministra vanjskih poslova Dmitra Kulebe da Rusija nastoji prebaciti 500.000 tona žitarica „ukradenih iz Ukrajine“ u druge zemlje, Zaharova je napomenula da Rusija već dugo predlaže da svoje đubrivo besplatno prenese zemljama kojima su potrebna.

„Kijevski režim počiva na ovom paklenom tronu: novac, oružje, smrt“, dodala je.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da je Rusija obustavila učešće u dogovoru o izvozu ukrajinskog žita, nakon napada na njenu Crnomosku flotu.

Taj potez došao je „u svetlu nedavnih događaja povezanih s terorističkim napadima na brodove Crnomorske flote“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Turska, UN, Rusija i Ukrajina potpisale su 22. jula u Istanbulu sporazum o nastavku izvoza žitarica iz tri ukrajinske crnomorske luke, koji je prekinut nakon početka rusko-ukrajinskog rata u februaru. U Istanbulu je uspostavljen Zajednički koordinacioni centar sa zvaničnicima tri zemlje i UN, koji je nadgledao pošiljke.

Strane su pregovarale o mogućem produženju i proširenju nakon krajnjeg roka 19. novembra kako bi se uključio ruski izvoz žitarica i đubriva.

1 KOMENTAR

  1. Rusija bi napokom morala da shvati DA JE U RATU, sa Amerikom i NATO preko Ukrajine. Infatilnu ideju o “ specijalnoj vojnoj operaciji “ u kojoj će Rusi čuvati Narod, infrastrukturu, tvornice , značajne objekte, elektroprivredu………. potopili su Amerikanci i NATO , sudjelovanjem u ratu, oruzijem , instruktorima, dobrovoljcima, logističkom podrškom osmatranja iz svemira. Rusi moraju da pobjede, a to će uspijeti kada počmu da ratuju u punom značenju te riječi.Rusi više nemaju pravo na pogreške.
    Koliko je naivno, što se Rusi zamajavaju i opterećuju , kako će Ukrajina prodati svoje zito ( i za taj novac kupiti oruzije za borbu protiv Rusije) . Iako se radi o istom Narodu, dio njih je promjenilo vjeru…. stvorilo novi mentalitet…….. sada su to “ bivša braća “ ……

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime