Zar vas, mediji, nije sramota?

1
1622
Danica Popović/skrinšot Youtube/N1

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danica Popović kaže da nema svetaca u politici ni u ozbiljnim državama, “i valjda i ne treba da ih bude”, ali “ima zakona, ima medija, ima i stida”. Ovde, ističe, ima samo stida.

“Ne znam kako vi, mene je sramota. Šta ovo znači: ‘Rekonstrukcija Vlade biće u maju, a prednost u ovom trenutku ima situacija na Kosovu i Metohiji’, piše ‘Blic’. Evo i detalja: ‘Kako saznajemo, ovo je dogovoreno na jučerašnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Ane Brnabić koji je trajao četiri sata, u zgradi predsedništva’. Šta je to četiri sata dogovarano? Gde je bio spor? Ko je posle četiri sata popustio, u čemu?

Šta smo saznali iz ove vesti? Zar vas, mediji, nije sramota? Sad, u ovom medijskom mraku, možda medijima nije drugo ni preostalo osim da zapišu svaku reč, da time operu stid sa tastature i sa svog potpisa koji će tu zauvek ostati. Uteha mi je tako da mislim, dok čitam kako premijerka izgovara, a mediji vredno beleže: ‘Nisam videla predsednika tako razočaranog’, i odmah dodaje: ‘Ja sam takođe zabrinuta i razočarana’. Auuu…kakva vest, svaka čast! Da pročitate takvu vest iz neke zemlje kojoj ni ime ne znate, pa da se naglas nasmejete.

Ovako me stid. Kao što me je stid ljudi koji za najsporiji rast u regionu govore da je najbrži, kao i onih koji u lice ljudima govore da su izdajnici, pa posle kažu – nikad ja to nikome nisam rekao. A u stvari su miševi i kukavice koji sa ravnopravnima nikada ne ulaze u dijalog.”

Danica Popović

cenzolovka.rs/NUNS

1 KOMENTAR

  1. Медији морају да се однекуд финансирају. Народ слабо купујуе новине, од тога нема вајде. Западњаци више неће да финансирају опозиционе медије у Србији зато јер им је Вучићева власт по вољи. Кад би независни медији имали пара, могли би отворено да извештавају.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime