Zašto ćuti čovek koji je potpisao ugovor za jelku

2
2175
Novogodišnja jelka od 83.000 evra Foto: Stevan Ranković / Noizz.rs

Potpis Darka Glavaša, vršioca dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa građanima, nalazi se na ugovoru o kupovini jelke od 83.000 evra koja je svojom cenom, navodno, zapanjila čak i gradonačelnika Sinišu Malog.

Iako se uveliko priča kako nabavka ovako ekstremno skupe jelke, za koju se ispostavilo da je čak i najskuplja na svetu, ne može da prođe bez znanja gradonačelnika, Mali tvrdi da je bio neobavešten, a na ugovoru koji možete videti na ovom linku stoji samo potpis sekretara za vandredne situacije.

Glavaš je pre ove funkcije bio direktor „Beokom“ servisa i tada je javno govorio kako u proseku radi između 14 i 16 sati dnevno, i to kad nema vanrednih situacija. Da li se stvar promenila od kad je postao v.d. sekretar, ili je jednostavno rešio da uzme nekoliko dana odmora pred novogodišnje praznike ne znamo, tek ni Glavaš ni bilo ko iz njegovog sekretarijata nije našao za shodno da nam u roku od tri dana odgovori na pitanja u vezi sa jelkom. Redakcija NOIZZ-a je kontaktirala Sekretarijat, iz kojeg nam je rečeno da je direktor na sastancima i da im se zbog toga obratimo putem mejla. Iako smo tri dana zaredom slali pitanja, u želji da razjasnimo kako je tačno došlo do postavljanja jelke na Trgu republike tri dana pre nego što je doneta odoluka o dodeli ugovora, a o čemu je prvi pisao sajt „Pištaljka„, odgovora još uvek nema.

Zato smo ga danas pozvali i on je u kratkom telefonskom razgovoru za NOIZZ rekao da će nam odgovore dostaviti putem mejla, ali na naše pitanje kada možemo da ih očekujemo, budući da čekamo već danima, odgovorio je da ćemo ih dobiti „kad stignu“ i odbio da usmeno odgovori na pitanja jer su ona „tako postavljena da je na njih moguće odgovoriti jedino u pisanoj formi“. Naša pitanja su vrlo jednostavna – kako jemoguće da jelka bude postavljena tri dana pre potpisivanja ugovora, da li je ugovor već raskinut kao što je gradonačelnik odmah obećao i kako je uopšte došlo do toga da Grad Beograd kupi ovoliko skupu jelku.

Da Vas podsetimo:  Viseći most u Ovčar Banji NIJE u nadležnosti JVP "Srbijavode"

Iako nam se čini da odgovora nikad neće ni biti, mi ćemo nastaviti da se pretvaramo da živimo u uređenoj državi u kojoj ljudi na odgovornim pozicijama ne pokušavaju ništa da sakriju od javnosti, pa ćemo nastaviti da šaljemo pitanja svakodnevno.

 U međuvremenu, red je da se podsetimo ko je Darko Glavaš i po čemu ga je javnost pamtila pre skandala sa jelkom. Pre nego što je postao sekretar, bio je direktor „Beokoma“ i na toj funkciji je bio od 2014. godine.

„Postao sam direktor „Beokoma“ mesec dana pre poplava u Obrenovcu. Do tada sam bio na čelu „Čvorišta“ – izdvojene jedinice „Beokom“ servisa. Moj prvi zadatak, kada sam došao u gradsku upravu, bila je kompletna koordinacija svih službi Letnjeg olimpijskog festivala mladih, 2007. Za organizaciju Univerzijade moj tim je dobio priznanja i medalje“, rekao je Glavaš jednom prilikom za „Novosti“.

Kako piše „Danas„, pre skandala sa jelkom, Glavaš je kao direktor „Beokoma“ u javnosti bio optužen da ekipi emisije „Moram da kažem“, koju uređuje Olja Bećković, nije dozvolio da snima u Hercegovačkoj ulici u Savamali, na mestu gde je pod i danas misterioznim okolnostima u aprilu 2016. tokom noći porušena čitava ulica.

U uvodu sporne emisije Olja Bećković je upitala „kako je to moguće da kad se slikaju ispred Predsedništva Srbije ne postoji nikakav problem i da se dozvola dobija za tri sekunde, a da je nemoguće dobiti dozvolu za slikanje u Hercegovačkoj“.

– Kad se to desilo da direktor Beokoma odlučuje da li mi smemo da se slikamo u sopstvenom gradu i, ako već odlučuje, kako je moguće da njegova sekretarica odgovara da direktor Glavaš radi 24 sata dnevno i da nikada ne dolazi na posao, a da je jedini koji može da dozvoli tako neverovatnu stvar, da se neko slika u sopstvenom gradu – rekla je Olja Bećković.

Da Vas podsetimo:  Meštani Pakovraća i dalje blokiraju magistrani put, a meštani Lisica i Negrišora regionalni put

Gospodine Glavaš, kad možemo da vas nađemo? Rado bismo se slikali„, poručuje Bećković u emisji, a i mi joj se pridružujemo!

Ljubica Krstić i Petar Paunović

Noizz.rs

2 KOMENTARA

  1. kako reče vučić,pobedite i vi pa radite šta hoćete.kada je bilo suđenje onim titovim i miloševićevim komunistima,kada je ceo zapad rekao da su srbi krivi,niko se nije setio da pita ove što ih glasaše,osećate li se vi što ste ih glasali bar malo krivcima,tako će biti i posle ovoga.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime