ZBOGOM, PUTINE! DOBAR DAN, TRAMPE Vučić precrtao Rusiju i prigrlio Ameriku

3
959
Footo: printscreen (direktno.rs)

Aleksandar Vučić je brutalno precrtao Putina i okrenuo se ka Trampu. Naravno da će on pokušati da tu činjenicu pokrije izrazima ljubavi prema Rusiji, posetama Lavrova, otvaranjem kancelarije ruskog ministarstva odbrane u Beogradu, ne bi li sakrio tu informaciju od svog proruskog biračkog tela. Ali o njima i ne mora previše da brine. Deo je tu iz čistog interesa, a deo opijen televizijama koje Vučić uređuje, ne veruje ni u šta što se ne objavi na Pinku.

A stvari su više nego jasne. SPS je pregažen, ostao je na dva ministra. Energetika, Rusima najvaznija, data je Zorani Mihajlović za koju se zna da je bliska Amerikancima. Sve to u sklopu planova o diversifijaciji energetskog snabdevanja Srbije koju je Vučić potpisao u Vašingtonu. Jasno je da će Gazivodama upravljati Amerika, kao i da će u luci Drač da se gradi terminal za pretakanje tečnog gasa koji će stizati iz Amerike.

Zorana Mihajlović / Foto: YouTube Screenshoot

Nenad Popović je izbačen iz Vlade. A nije morao jer nije koštao ništa, kao što nije ni vredeo ništa osim simbolično.

Umesto antizapadnog ministra odbrane Aleksandra Vulina, dobićemo još jednog funkcionera SNS-a bliskog Americi – Nebojšu Stefanovića.

Nebojša Stefanović / Foto: YouTube Screenshot

Podela ministarstava jasno je pokazala Vučićev stav koji će svakodnevnim PR kampanjama pokušati da sakrije od svojih birača. Da li će u tome uspeti ne zavisi od njega nego od Rusije. Jer za razliku od Mila Đukanovića, koji je sa Rusima pravio isključivo biznis dilove, Vučić je saradnu sa Rusijom digao na nivo najvažnijeg nacionalnog interesa. Zato mu i pozicija nije ista kao Đukanovićeva.

I zato će biti interesantno videti odgovor Rusije. Mnogo puta do sada Rusija je prećutala šamare iz Beograda kako se ne bi videla realna nemoć u uticanju na politička dešavanja u Srbiji. Opredeljivala se da čuva sliku koja postoji u evropskoj i svetskoj javnosti da ima veliki uticaj na svaku vlast u Beogradu, odnosno da uvek u džepu ima neku zlatnu akciju, iako to realno nije istina.

Da Vas podsetimo:  Rio Tinto ponovo jaše

Ili će pak ovog puta odreagovati tako da odricanje Vučića od Putina pre svega, postane vidljivo svim glasačima SNS-a, ali i SPS-a koji je na putu da potpuno nestane.

Meseci pred nama će dati odgovore na ova pitanja.

Izvor: direktno.rs

3 KOMENTARA

  1. Док су Руси давали милионе евра за Храм Светог Саве и он и Патријарх су гугутали (вероватно је део средстава случајно скретао са правца Храма у неки други „правац „). Е , сад је посао завршен , време је за окретање на другу страну. Веома препознатљиво понашање АВ , да не вређам Патријарха који је пред ТВ камерама молио Путина за још коју парицу….

  2. Pre će biti da je Putin „precrtao“ ovog lažova koji ni sam više ne zna kada priča laži a kada, daleko, daleko ređe, govori istinu! Srbe je lagao da Putin dolazi na otvaranje hrama Svetog Save u Beogradu -pa sada ništa od toga. Najavljen je dolazak na istu svečanost, kao zamena Putinu ministar Lavrov -a on sada, možda otšao u čuvenu „diplomatsku bolest“ – tačnije u samoizolaciju zbog korone pa ni on neće biti prisutan na svečanosti u hramu Svetog Save. Po meni to je dovoljan znak da je Rusija otkačila Vučića baš zbog toga što još nije primetio da je Titovo vreme odavno prošlo, pa više niko ne toleriše sedenje na dve stolice. Vučić to pokušava čak i sa TRI stolice. Zamajava Ruse, laže Kineze pa sada mangupski folira i Amerikance. O zamajavanju srpskog naroda ne treba ništa više govoriti -sve je već rečeno. Osim toga kod nas važi ona stara izreka da „svaki narod ima vladu koju zaslužuje“! Doduše, pošto je esenesovce i Vučića glasalo samo oko 26% upisanih u glasačke spiskove, nije ga -kako on stalno tvrdi- GLASAO SRPSKI NAROD, nego samo članovi njegove stranke -njih oko 700.000 i njihove porodice, mafijaši i druge luperde ali i nekolicina prevarenih i gladnih Srba koje su podmićivali čak i pred izbornim lokalima. Toliko, istine radi!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime