Zelenović na čelu kolone protiv Vučića?

0
716
Nebojša Zelenović / Foto: YouTUbe Screenshot

Zelenović je dao ultimatum naprednjacima da vlast ima rok do 15. septembra da se u Skupštini Srbije izabere novi sastav REM-a ili će u suprotnom savez bojkotovati predstojeće izbore. Ovo upozorenje Zelenovića ima više na težini nego bilo kog drugog šefa neke opozicione stranke jer je on neprikosnoven u gradu od preko 100 hiljada birača i po svim merodavnim anketama, SNS ma kakvi izborni uslovi bili u Šapcu gotovo da nema nikakve šanse, pa tako odreći se sigurno vlasti u naredne 4 godine zbog principa i odlučnosti da se u Srbiji stvore normalni izborni uslovi stavlja ovog četrdesetrogodišnjaka na čelo opozicione kolone.

Po informacijama Portal035 iz dobro obaveštenih izvora gradonačelnik Šapca i lider stranke “Zajedno za Srbiju” bi ako opozicija odluči da izađe na izbore trebao da bude lider “Saveza za Srbiju” a samim tim i cele ujedinjene opozicije. Zelenović je jedini lider “saveza” koji je dokazani gradonačelnik a u Šapcu se i ako je grad anatemisam od republičke vlasti otvaraju  fabrike i rade kapitalni projekti koji samo dokazuju sposobnost ovog mladog čoveka. Nebojša Zelenović je najprihvatljiviji i od strane mladih ljudi koji su bili nosioci protesta “1 od 5 miliona” ali i od diplomatskih prozapadnih krugova gde u njemu vide sposobnog i racionalnog čoveka evropski orjentisanog koji bi u perspektivi uz dobru organizaciju mogao da poljulja rejting do sada neprikosnovenog Aleksandra Vučića. Jedina mana Zelenoviću bi mogla da bude što nije iz Beograda što često i potenciraju pojedini lideri “saveza” ali sudeći po protestima prihvaćen je od Beograđana bolje nego i jedan drugi lider opozicije ako izuzmemo glumce, umetnike i nezavisne intelektualce koji do sada nisu izrazili posebnu želju da se u budućnosti profesionalno bave politikom.Zelenović koji je trenutno predsedavajući Saveza za Srbiju juče je izjavio da vlast ima rok do 15. septembra da se u Skupštini Srbije izabere novi sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ili će u suprotnom savez bojkotovati predstojeće izbore.

Da Vas podsetimo:  Evroprajd nikada neće biti dozvoljen u Varšavi, iako je Poljska članica EU

“Očekujem to rešenje, ako to nemamo, ulazimo u bojkot”, rekao je Zelenović novinarima posle okruglog stola o izbornim uslovima.

Ovo upozorenje Zelenovića ima više na težini nego bilo kog drugog šefa neke opozicione stranke jer je on neprikosnoven u gradu od preko 100 hiljada birača i po svim merodavnim anketama, SNS ma kakvi izborni uslovi bili u Šapcu gotovo da nema nikakve šanse, pa tako odreći se sigurno vlasti u naredne 4 godine zbog principa i odlučnosti da se u Srbiji stvore normalni izborni uslovi stavlja ovog četrdesetrogodišnjaka na čelo opozicione kolone u Srbiji.

Ivica Rakić
Izvor: portal035.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime