GRAĐANIMA SRBIJE NE DAŠ PARE: Po kom osnovu Vučić donira pet miliona evra Srebrenici?

0
875

vucicVlada Srbije izdvojila je pet miliona evra pomoći za Srebrenicu, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić na investicionoj konferenciji u toj opštini.

Kako je naglasio, odluka je doneta jutros na sednici Vlade Srbije.

– Dva miliona evra prebacujemo direktno na račun opštine Srebrenica. Poštovani Ćamile imaćete taj novac u ponedeljak, istakao je srpski premijer i naglasio da je ostalih tri miliona evra takođe dostupno odmah za projekte.

– Zajednički sa vama, Republikom Srpskom, BiH ćemo oformiti tim koji će raditi na projektima u visini od tri miliona evra. I taj novac je spreman odmah. Ako želite da uložite u skole, puteve.. za šta god kažete mi smo spremni istog sekunda, poručio je Vučić.

Upitan da li se izdvajanjem za Srebrenicu Srbija odrekla nekog od projekata u sopstvenoj zemlji, Vučić je odgovorio odrečno i dodao da “kad god uradite i kako god uradite, nešto će naći da vam zamere i prebace”.

– Nemam problem sa tim, Srbija mnogo štedi i, pored plana da tri godine nema povećanja plata i penzija, danas imamo drastična povećanja plata i penzija, što pokazuje da je Srbija na odličnom putu, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić ni u jednom trenutku svog govora nije precizirao iz kojih sredstava se finansira donacija od pet miliona evra. Vučić se u Bosni pohvalio kako je ovo prva godina posle 40 godina da u Srbiji nije izvršen rebalans budžeta.

Prema trenutnom budžetu, budžetski deficit je 158,6 milijardi dinara, a ukupan fiskalni deficit 191,4 milijardi dinara. Imajući u vidu to da donacija od pet miliona evra nije predviđena budžetom za 2015. godinu, postavlja se pitanje po kom osnovu Vučić, odnosno, Vlada Srbije doniraju pet miliona evra Srebrenici?

Da Vas podsetimo:  Vlada pokušava da ograniči izveštavanje o koroni

Po svemu sudeći, novac će biti izdvojen iz budžetskih rezervi!

Inače, Vučić je početkom oktobra meseca tajno povećao budžet svog kabineta za 14,5 miliona dinara. Rebalans budžeta nije vršen, pa je novac obezbeđenja iz budžetskih rezervi.

Jesu li budžetske rezerve Vučićeva privatna kasa?

Javnost se u Srbiji pobunila zbog donacije od pet miliona evra, imajući u vidu to da je taj novac mogao biti upotrebljen za građane Srbije koji žive u bedi. Postavljeno je i pitanje zbog čega smo onda štedeli na platama i penzijama ako će Srbija ogroman novac donirati pojedinačnim gradovima u inostranstvu.

Podsetimo da je Vučić ranije rekao da je MMF odborio veće pevećanje plata i penzija, ali da on to “neće da da, eto neće da da”.

Da li Vučić ovom donacijom pokušava da opere svoju prljavu prošlost?

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime