Plafon u školi u Vučju opet plaćen 3,7 miliona drugom izvodjaču

0
798

LESKOVAC-VUČJE

Plafon u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Vučju, koji je pao krajem januara 2015. godine , saniran je posle četiri godine i pet meseci a za taj posao je plaćen dodatni iznos od 3,7 miliona dinara novim izvodjaču.

Tri meseca pre no što je pao ovaj plafon je rekonstrisan, tada je rečeno da je najbolji ponudjač bila zadruga “Pionir” iz Vlasotinca kojoj su iz gradskog budžeta isplaćena tri miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je tada rekao da će izvodjač radova morati i da sanira štetu i opet izvede radove .

Četiri godine i pet meseci kasnije deca će najzad moći da pohadjaju normalno školu, do sada su koristila prostorije Srednje škole u Vučju, ali je izvodjač radova, kome je opet plaćen nešto veći iznos nego prvom, je AD ”Standard” iz Leskovca.

kada je pao plafon Cvetanović je rekao i da će vlasotinački “Pionir” imati psoeban tretman zbog loše uradjenog posla.

I bio je u pravu, u proteklim godinama su uradili brojne poslove u leskovcu koji su im plaćeni iz budžeta grada.

Danas je rečeno da je dvorište, koje ova obrazovna ustanova deli sa Srednjom školom ”Savetozar Krstić Toza”, ogradjeno  i oplemenjeno mobilijarom i letnjikovcem.

U sanaciju plafona, koja je započeta 8. maja, uloženo je 3,7 miliona, a radove je izveo AD ”Standard” iz Leskovca.

Nadzor je bio poveren timu Gradjevinskog fakulteta u Nišu, na čelu sa profesorom Vladanom Nikolićem,  a ekspertizu je finansirao grad Leskovac, rekao je novinarima direktor škole, Miodrag Stojilković.

Javnu nabavku radila je škola.

” Pored sanacije plafona, nedavno je završeno ogradjivanje dvorišta. Posao vredan 3,5 miliona, bio je poveren Preduzeću  ”Gradilux” Iz Guberevca. U ogradu smo uložili i deo sopstvenih sredstava. Od donacija prikupljenih od radnika škole, bivših djaka i meštana, ona je izmalterisana, a donji, kameni deo, isfugovan. Pored ograde je postavljen i sistem video nadzora. U dvorištu smo izgradili letnjikovac i betonirali stazu do njega, postavili mobilijar, prostor oplemenili sadnicama drveća i cvećem. Sva pomenuta ulaganja vredna su 286 hiljada dinara”, objasnio je direktor.

Da Vas podsetimo:  Protesti: Sud na strani policije, u zatvor i zbog psovke

Zahvaljujući ovim investicijama, škola će ostvariti znatne uštede energije, bezbednost djaka i imovine je na znatno višem nivou i od naredne nastavne godine biće uveden jednosmenski rad, dodao je.

Direktor veruje da podrška grada ni ubuduće neće izostati, jer na zgradi treba zameniti stolariju, a objekat energetski sanirati. Na rekonstrukciju čeka i istureno odeljenje u Bunuškom Čifluku, koje je, zahvaljujući donaciji Opšte bolnice, dobilo nova vrata i prozore. Od jeseni se očekuje uvodjenje elektronskog dnevnika i nastavak digitalizacije matične zgrade u Vučju, najavio je direktor Stojilković.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u pratnji direktora obišao i balon salu, izgradjenu sredstvima države, pre nekoliko godina, koja, zbog oštećenja, nije u funkciji.

Platneni pokrivač je na više mesta pocepan ili uklonjen, pa umesto da djacima dve škole zameni fiskulturnu salu, ovaj pokriveni teren zvrji prazan i propada.

” Tako je bilo i sa balon salom kod Sloginog igrališta, a čim je taj teren ogradjen, huligani su počeli da ga zaobilaze. Verujem da će to i ovde biti slučaj” , rekao je Cvetanović, ali nije dao obećanje da će grad finansirati obnovu uništenog platnenog pokrivača.

S druge strane, za dodatne gradjevinske radove u pojedinim učionicama osnovne škole ”Bora Stanković”, lokalna samouprava će izdvojiti još milion dinara.

Izvor: jugpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime