Premijer: „Nema besplatnih udžbenika jer ste išli na more!“

3
992

aleksandar-vucic(21)Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da građani ne zaslužuju da dobiju besplatne udženike jer su ove godine išli na more!

Premijer je izjavio da smo u prošlosti “besplatne” udžbenike plaćali ustvari duplo skuplje pa je deficit Beograda bio 21 odsto i upitao kakva je to “strašna država” u kojoj se kupuju knjige za decu.

Vucić je, komentarišući pisanje pojedinih medija o 150 evra koje bi trebalo izdvojiti prosečno za udžbenike, rekao da mu je teško da prihvati činjenicu da nigde ne može da pročita koliko su para građani Srbije potrošili po morima širom sveta, ali da se piše o tome koliko će koštati udžbenici i rekao da se udžbenici svuda plaćaju.

Ne plaćaju se baš svuda. Na primer, u SAD učenici imaju besplatne udžbenike koje dobijaju od škole i na kraju školske godine ih vraćaju školi.

Kako je objasnio “one besplatne smo plaćali duplo skuplje” pa je deficit Beograda bio 21 odsto. Rekao je da je problem što se udžbenici kupuju, a ne koliko smo para spiskali na more.

– Kakva je to strašna država u kojoj bi kupovali knjige za decu, upitao je Vučić.

Šta briga Vučića koliko je ko potrošio na more?! Da li to znači da oni roditelji koji nisu imali para za more sada moraju da ispaštaju zbog onih koji su možda išli na more? Pa šta i ako su išli na more?

Inače, Vučićev sin Danilo pohađao je najskuplju privatnu gimnaziju u Srbiji. Tako da, porodica Vučić nema problema sa cenom udžbenika, pa ni ne mogu da se poistovete sa ostalim građanima Srbije.

Kako je dodao zbog onih koji su lagali da su knjige džabe i koji su davali penzionerima po 3.000 do 4.000 dinara na tri – četiri meseca da bi kupovali njihovu ljubav sada mora da se uzima od tih istih penzionera i od plata da bi se te pare vratile.

Da Vas podsetimo:  Vreme je da političari prestanu da glasove kupuju obećavajući brze pruge i puteve

Kako je rekao sada se te 3.000 vraćaju kao 10.000 dinara zbog kredita koje su prethodne, nedomaćinske vlasti, uzimale.

teleprompter.rs

3 KOMENTARA

  1. Zasto spominjete USA kada je rec o besplatnim udzbenicima kada vam je za primer bliza Evropa-u celoj Svedskoj i Norveskoj se ne placaju udzbenici za svih 9 godina koliko traje osnovna skola??i jos deca dobijaju i po jedan besplatan obrok.knjige se ne placaju ni u Danskoj ali deca placaju obroke (isto je rec o osnovcima).

  2. Da li to znači da oni roditelji koji nisu imali para za more sada moraju da ispaštaju zbog onih koji su možda išli na more?
    E Vucko, Vucko dokle ces ovaj narod u zdrav mozak…
    Narode brobudi se iz sna!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime