ŽELITE DA IZBACITE BELO BRAŠNO? Ove zamene su veoma ukusne i zdrave

0
1653

24448-brasno-580x326Ukoliko već neko vreme ne konzumirate gluten onda ste verovatno istražili mnoštvo opcija za bezglutensko brašno, a mi vam danas otkrivamo još četiri zamene, za koje, sigurno niste čuli. Reč je o nešto egzotičnijim namirnicama.

Brašno od tigernuta

Tigernut je nealergeno, blago slatko, korenasto povrće koje raste na Bliskom istoku i u Africi. Sadrži veoma dobru ravnotežu proteina, ugljenih hidrata i masti, a istraživanja su pokazala da može biti veoma važan faktor u lečenju dijabetesa i gojaznosti. Možda na ovo brašno nećete naići u svakoj prodavnici, ali ako ga ugledate obavezno ga isprobajte. Na kraju krajeva uvek ga možete naručiti putem interneta.

Brašno od kafe

Ovo brašno se priprema od otpada sušenih plodova kafe i potuno je jedinstveno. Ne samo što se na ovaj način iskorištavaju ostaci već ovo brašno ima visoku nutritivnu vrednost. Veoma je bogato vlaknima, proteinima, gvožđem i naravno umerenom količinom kofeina.

Brašno od banana

Ovo ćete mnogo lakše naći nego prethodna dva jer je njegova upotreba prilično rasprostranjena. Jedan je od najboljih prirodnih probiotika, podstiče zdravlje celog organizma i gubitak kilograma.

Brašno od semenki i kožice grožđa

Tokom procesa izrade vina ostane zaista mnogo otpada posebno kožica i semenki i zato su mnogi proizvođači odlučili da ovaj otpad pretvore u brašno, pomalo voćnog ukusa i veoma bogato antioksidantima.

O.T./lifepressmagazin.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime