Znate li da je formirana kosovska vlada?

0
838

Srbi na severu Kosova skoro da nemaju pojma o formiranju tkzv. Vlade Kosova i uglavnom to negativno komentarišu (AUDIO)

2014-12-12_074136

Uprkos tome što je vest o jučerašnjem formiranju kosovske vlade posle šestomesečne institucionalne krize odjeknula u svim  medijima na Kosovu, centralnoj Srbiji  i u regionu, građani Severne Mitrovice o tome uglavnom ne znaju ništa, ali nisu ni zainteresovani za vest iz Prištine, pokazuje današnja tonska anketa KoSSeva sa ulica Severene Mitrovice. Ni to što se u novoj vladi nalaze dva srpska ministra i jedan potpredsednik, od kojih su dvojica sa Severa Kosova, nije bila dovoljna da se građani sa kojima smo razgovarali zainteresuju, dok su komentari na ulogu srpskih predstavnika bili preovlađujuće negativni.

Check this out on Chirbit

„Kosovska vlada? Nemam pojma.“ „Ne znam. Ne interesuje me za kosovsku vladu,“ ovo su odgovori koji u najkraćem opisuju koliko su građani Severne Mitrovice informisani o jučerašnjem događaju u Prištini.

Retki su bili građani koju su čuli da je kosovska vlada formirana juče. Čak i oni koji su čuli za vest, ne znaju ko su tri srpska predstavnika koji će od sada sedeti u njoj, ali su listom negativno nastrojeni i prema učešću Srba, kao i prema mogućnosti da će oni zastupati prava Srba.

„Ne znam ko su srpski predstavnici. Ne interesuje me,“ jedan je od komentara. Na pitanje da li veruje da će srpski predstavnici zastupati prava srpskog naroda na Kosovu, ovaj sugrađanin kaže:

„Bože sačuvaj. Ne verujem uopšte. To su samo ljudi iz interesa koji hoće svoju platu da prime… i eto tako. Predstavnici Srba nisu sigurno.“

“Oni samo imaju mišljenje da mogu da se bore. To je prazna priča,”  bio je još jedan komentar na pitanje da li građani veruju da će se srpski predstavnici boriti za njihova prava.

Da Vas podsetimo:  Čekajući Vidovdan

Bilo je i sarkastičnih komentara: “Hoće, hoće, k’a moj pokojni otac.”

Jedan sugrađanin doveo je i srpskog premijera Aleksandra Vučiča u negativan kontekst, odgovarajući na pitanja o kosovskoj vladi i srpskim predstavnicima:

„Znam za tri ministra. A za zalaganje, čisto sumnjam. Samo za svoj džep, kao i u vladi Srbije, k’o Aleksandar Vučić što skida plate i penzije. I on se zalaže za Srbiju. A ne pominje više aferu kofer, kad je bio u skupštini dok je bio radikalac. Gde je sada ta afera ‘Kofer’?“

Zabeležili smo samo dva pozitivna komentara od tridesetak.

„Ne znam ko su srpski predstavnici, ali znam da je juče formirana kosovska vlada. Trebalo bi da se zalažu za prava Srba,“ jedan je od njih.

Građani su danas bili mahom neraspoloženi za razgovor, posebno mladi, koji su upadljivo odbijali da odgovore na bilo kakvo pitanje o kosovskoj vladi, dok su penzioneri donekle bili otvoreniji.

Poslušajte u nastavku TONSKU ANKETU sa ulica Severne Mitrovice.

KoSSev

Srbi na okup

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime