Spiskao pet miliona dinara na letenje!

1
1057

Šef Kancelarije za KiM 17 puta leteo za pokrajinu i na to potrošio 5 miliona dinara!

djuric
Marko Đurić spiskao 4,9 miliona na vožnju helikopterom jer na kosovo i Metohiju drugačije nikako ne dolazi…

„Kurir“ saznaje da Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, uvek leti helikopterom do Raške, gde ga čeka vozač Vlade Srbije koji je došao iz Beograda (?!), i nastavljaju put do Kosovske Mitrovice, a sat vremena vožnje letelicom MUP košta 120.000 dinara.

Otkako je izabran na ovu funkciju, 17 puta je išao u južnu pokrajinu, a kako je uvek za odlaske koristio helikopter MUP, prosta računica pokazuje da je to građane Srbije koštalo čak 4,9 miliona dinara!

Naime, kako je Kurir već pisao, Đurić uvek leti helikopterom do Raške, gde ga čeka vozač Vlade Srbije koji je došao iz Beograda (?!), i nastavljaju put do Kosovske Mitrovice.

Sat vremena vožnje letelicom MUP-a košta 120.000 dinara. Let do Raške traje 1,20 minuta, a kad se tome dodaju troškovi goriva za automobil, građane Srbije jedan Đurićev odlazak na KiM košta oko 290.000 dinara. Prema podacima na sajtu Kancelarije za KiM, Đurić je 17 puta išao tamo, što znači da je potrošio 4.900.709 dinara.

Da je išao samo automobilom do Kosovske Mitrovice, put bi koštao 35 puta manje – 140.709 dinara. Đurić ni juče nije odgovorio na pozive niti pitanja Kurira.

Inače, kako je „Kurir“ već pisao, Marko Đurić je nedavno i sa ministrom sporta, Vanjom Udovičićem, koristio helikopter MUP da bi se prevezli do Raške.

Dvojac je zatim Vladinim vozilom nastavio do krajnje destinacije, Kosovske Mitrovice.

Štednja i bahaćenje

Ovaj potez Đurića i Udovičića sporan je imajući u vidu i da su ove godine ukinuti novogodišnji paketići za zaposlene u Vladi zbog aktuelnih mera štednje, a dvojica političara se sa druge strane bahate i voze helikopterom.

Da Vas podsetimo:  Jedinstvena BiH kao Bakirova fantazija

– Visoki državni funkcioneri koristili su helikopter MUP Srbije. Razumljivo bi bilo da su se zbog bezbednosti uputili helikopterom na Kosovo, ali je očigledno da to nije razlog jer su od Raške išli kolima. Vlada pokušava da uvodi mere štednje na svim nivoima, a vožnja helikopterom je razbacivanje i nerazumljivo je zašto su to uradili – navodi sagovornik „Kurira“i dodaje da je praksu korišćenja helikoptera uveo, ko drugi, do sadašnji ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin, dok je bio na čelu Kancelarije za KIM.

vulin
„Leteo sam nekad’, leteo i ja“ / Aleksandar Vulin crpeo sredstva namenjena Srbima na KiM

Prema računici Kurira, Đurić i Udovičić su samo na ovo putovanje potrošili 288.277 dinara!

Iako „Kurir“ navodi drugačije, Aleksandar Vulin tvrdi da se do Raške išlo helikopterom i pre njega, kao što se ide i posle njega, a da će se i ubuduće ići kada je neophodno. – Nisam ja uveo tu praksu. U mom slučaju često se dešavalo da moram istog dana da budem na KiM i u nekom drugom delu Srbije. Bilo je slučajeva da sam u jednom danu bio u Briselu, Beogradu i Kosovskoj Mitrovici – kaže Vulin.

Tragom informacije da je helikopter kojim su se vozili Đurić i Udovičić vlasništvo MUP, tražili smo od njih odgovore na pitanja ko je od nadležnih odobrio da se helikopter koristi za put do Raške, ali ih nismo dobili.

Đurićeva gotovo uzrečica i opravdanje za izdajničku politiku trenutne srpske vlasti jeste da je zapravo cilj da „Srbi na Kosovu bolje žive“.

Osim ove bahatosti Đurić je na Kosovu povukao niz nesmotrenih i rizičnih poteza poput „Parka mira“. Uklonjanjem barikada sa mosta preko Ibra koje su Srbi postavili, između južnog i svernog dela grada, kako bi se zaštitili od napada šiptarskih ekstremista otvoren je put ali i ohrabrenje da Srbe sada mogu slobodnije napadati. Na tom mestu je postavljen bizaran park, na sred mosta po čemu je i jedinstven u svetu, a odmah zatim usledili su masovni protesti Šiptara na kojima su paljeni automobili i gde je došlo do sukoba između okupatorskih snaga i njih. Taj skup organizovan je pod sloganom „Ili vi ili mi“.

Obližnji prostor dobio je naziv „Trg cara Lazara“ što je u mešovitim sredinama izazvalo postavljanje improvizovanih obeležja posvećenih terorističkom pokretu i članovima „UĆK“ te tako unelo dodatni strah kod lokalnih Srba.

Da Vas podsetimo:  U Prosvjetinoj Školi u Beču proslavljen Savindan
jasari
Trg Adema Jašarija u mešovitoj sredini severnog dela Kosovske Mitrovice
trg adema jašarija
Trg Adema Jašarija u mešovitoj sredini severnog dela Kosovske Mitrovice

Za samo jednu uvredljivu reči, koja je bila upućena Đuriću od strane srpskog mladića, on je poslao na njega svoje obezbeđenje (PROČITAJ), to jest Žandarmeriju, koja mladića grubo pretukla a težih povreda spasili su ga samo Srbi koji su se tu našli i stvorili kordon između mladića i gnevnih pripadnika Žandarmerije. Kasnije se saznalo da su pripadnici Žandarmerije od Đurića bili novčano nagrađeni za to batinjanje dok su, istovremeno, pripadnici Žandarmerije koji su pretukli premijerovog brata koji se drsko i bahato ponašao, suspendovani i protiv njih je pokrenut disciplinski i istražni postupak.

Kurir, KM Novine


Pripremile: KM Novine

1 KOMENTAR

  1. Nemojte tako,pa ljudi vode računa o državi i toliko posla imaju da im je svaki sekund značajan. Kakve pare,štednja ,za takve ličnosti i funkcionere sve je na raspolaganju.Običan čovek treba da štedi od usta ,ne dirajte helikoptere??’
    Blago nama i njhovoj brizi za narod i štednju….????

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime