Abazović preuzima Ministarstvo spoljnih poslova nakon smene Ranka Krivokapića

0
87

Premijer Crne Gore Dritan Abazović preuzeće koordinaciju nad Ministarstvom spoljnih poslova, nakon što je Skupština razrešila ministra Ranka Krivokapića, saznaju Vijesti.

Dritan Abazović / Foto: YouTube Screenshot

Ministarstvom odbrane će verovatno koordinisati sadašnji ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, dok bi na čelu Biroa za operativnu koordinaciju (BOK) trebalo da bude ministar pravde Marko Kovač, pišu Vijesti.

Skupština je 21. oktobra glasovima poslanika „stare većine“, njih 41, razrešila ministre odbrane i spoljnih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića.

Inicijativu za njihovu smenu podneo je Abazović, a u obrazloženju koje je uputio predsednici Skupštine Danijeli Đurović se, između ostalog, navodi i da je „u periodu od izglasavanja nepoverenja Vladi do podnošenja ovog predloga, javno delovanje ministara Konjevića i Krivokapića u kontinuitetu odstupalo od zvaničnog stava Vlade“.

„Dok je njihovo rukovođenje resorima odbrane i spoljnih poslova u velikoj meri otežalo rad 43. Vlade do izbora Vlade u novom sastavu…“, piše u obrazloženju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime