Apel za zaštitu juga Srbije od nasilne albanizacije

6
3065
Foto: KM Novine

„Beograd tako, direktno ili indirektno, doprinosi, a u izvesnom smislu i finansijski potpomaže proces albanizacije juga Srbije“ navode potpisnici ovog dramatičnog apela.

Poštovana gospodo,

Obraćamo vam se s molbom da, u granicama svojih ovlašćenja i mogućnosti, doprinesete zaštiti juga centralne Srbije od etničkog inženjeringa i nasilnog nametanja produkata velikoalbanske politike i ideologije.

Mi, potpisnici ovog apela, pretežno potičemo iz tog kraja i savest nam ne dozvoljava da mirno posmatramo ono što se tamo događa, a u direktnoj je suprotnosti s vitalnim interesima naše zemlje.

Najugroženiji posledicama veštačkog menjanja etničke slike su Pčinjski, Jablanički i Toplički okrug, a posebno opštine Medveđa, Bujanovac i Preševo.

Ove tri opštine se, čak i u beogradskim medijima, guraju u tzv. Preševsku dolinu i u nekakvo „Istočno Kosovo“; takva dolina ne postoji kao geografski ni kao politički pojam, niti su opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa ikada bile deo Kosova. Zatim:

1) Medveđa, Bujanovac i Preševo su opštine u kojima su poslednjih petnaestak godina hiljade Albanaca nezakonito, odnosno fiktivno prijavile svoje prebivalište, tako da u njima sada u biračkom spisku ima znatno više birača nego građana koji tamo stvarno žive.

2) U toku je ubrzana kupovina srpskih kuća, stanova i imanja, čak i u mestima, odnosno gradovima i selima u kojima Albanci nikada nisu živeli.

3) Pojedina društvena preduzeća (iz Vranja i okoline) prodaju ekskluzivne poslovne prostore u strogom centru Bujanovca sledbenicima velikoalbanske politike, a da na to niko nije reagovao.

4) Vrši se ubrzana i bezobzirna promena naziva ulica, trgova i ustanova, posebno u Bujanovcu, u cilju zatiranja srpskog prisustva u tom delu Srbije.

5) Finansijska sredstva iz budžeta Republike Srbije, namenjena tom području, dele se nedovoljno promišljeno, i praktično su u funkciji velikoalbanske politike, naročito na području Bujanovca i Preševa; Beograd tako, direktno ili indirektno, doprinosi, a u izvesnom smislu i finansijski potpomaže proces albanizacije juga Srbije.

Da Vas podsetimo:  Pokazuje li valuta čije je Kosovo? Dinar kao devizno sredstvo plaćanja na KiM

6) Birački spiskovi, posebno u Medveđi, Bujanovcu i Preševu, neažurni su i puni netačnih podataka; u njima su hiljade imena lica albanske nacionalnosti s lažnim prebivalištem, davno umrlih ljudi i stranih državljana, što lokalne izbore, posebno u Bujanovcu, godinama unazad čini neregularnim.

7) Sve više građana srpske nacionalnosti olako se odlučuje na prodaju svojih stanova, kuća i imanja, odlazeći sa svojih vekovnih ognjišta s ubeđenjem da su prepušteni sami sebi, da državni organi sporo ili nikako reaguju, i da drugog izbora nemaju.

8) Demografska struktura stanovništva, posebno u navedenim opštinama, godinama se menja nagore, i ide naruku kreatorima velikoalbanske politike.

9) Na adrese mnogih porodica, pa čak i davno napuštenih, oronulih i u korov zaraslih kuća, fiktivno se prijavilo na hiljade Albanaca. U nekim selima u Medveđi niču ogromne višespratnice napravljene novcem sumnjivog porekla; građevinske dozvole za takvu gradnju dobijaju se bez teškoća, i uz saradnju dela državnog administrativnog aparata.

10) Lokalne vlasti neće, ne žele, ne mogu ili ne umeju da se s navedenim problemima ozbiljnije uhvate ukoštac. Posebno to ne čine u Bujanovcu i Preševu. Velikoalbanski jurišnici su takvim stanjem veoma ohrabreni. Novac im je najmanji problem; stiže sa svih strana. I podrška im stiže sa više strana. Hvale se da imaju svoje ljude i u pojedinim organima Republike Srbije, čak i u Koordinacionom telu za jug Srbije, što nije sasvim bez osnova. Između ostalog, to potvrđuje i činjenica da informacije lokalnih operativaca naših nadležnih službi o tome ne stižu do pravih adresa, ili se na njih ne reaguje na pravi način.

Ako se navedeni procesi ne zaustave, više je nego sigurno da će jug centralne Srbije uskoro veštački promeniti etničku strukturu, s velikim izgledima da postane drugo Kosovo. Ne možemo i ne smemo pasivno posmatrati kako se iz dana u dan, pred našim očima, na sistematski i bezobziran način, najdirektnije ugrožavaju naši vitalni državni i nacionalni interesi.

Da Vas podsetimo:  Sadašnji su takođe bili “bivši”…

Zbog svega iznetog, obraćamo se svima koji mogu pomoći, a posebno nosiocima najviših državnih i političkih funkcija, sa zahtevom da upotrebe Ustavom i zakonom dopuštena sredstva. Takođe, obraćamo se i Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom g. Irineju, koji je s navedenim stanjem delimično već upoznat. I mi, potpisnici ovog apela, spremni smo da priteknemo u pomoć svojim znanjima i iskustvom, tim pre što nam je situacija na terenu dobro poznata. Pred nama je istorijska odgovornost, kako prema slavnim precima, tako i prema budućem naraštaju. Moramo je biti svesni i brzo reagovati, da sutra ne bi bilo kasno.

Apel dostavljen na sledeće adrese:

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije
Njegova svetost patrijarh srpski g. Irinej
Akademik Vladimir Kostić, predsednik SANU
Maja Gojković, predsednik Narodne skupštine RS
Ana Brnabić, predsednik Vlade Republike Srbije
Ivica Dačić, zamenik predsednika Vlade Srbije
Aleksandar Vulin, ministar odbrane
Branko Ružić, ministar lokalne samouprave
Mladen Šarčević, ministar prosvete
Dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova
Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja
Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj
General Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba VS

POTPISNICI APELA

Akademik Jovan Hadži-Đokić
Akademik Vlado Strugar
Akademik Ivan Jevtić
Svetislav Božić, dopisni član SANU
Prof. dr Milorad Mitković, dopisni član SANU
Prof. emeritus Miloš Šobajić
Prof. dr Milivoje Pavlović
Prof. dr Živko Kulić
Prof. dr Ranko Sokolović
Prof. dr Radivoje Papović
Prof. dr Momčilo Pavlović
Prof. dr Radan Ilić
Prof. dr Miloje Rakočević
Prof. dr Stojan Radenović
Prof. dr Milutin Đuričić
Prof. dr Mirko Kulić
Prof. dr Dragan Nikodijević
Prof. dr Slobodan Stamenković
Prof. dr Goran Milošević
Prof. dr Ljiljana Manić
Prof. dr Marija Aleksić
Prof. dr Angelina Njeguš
Prof. dr Milorad Babić
Prof. dr Čedomir Radenović
Prof. dr Vesna Baltazarević
Prof. dr Mile Novaković
Prof. dr Vujadin Mujović
Prof. dr Dragoljub Simonović
Prof. dr Olivera Đurić
Prof. dr Vojislav Jović
Prof. dr Marija Vlahović
Prof. dr Zoran Nestorović
Prof. dr Radan Lakićević
Prim. dr Milomir Ljubić
Prof. dr Milorad Veličković
Prim. dr Zoran Anđelković
Stanislav Stanković, sudija
Prof. dr Milenka Jezdimirović
Prof. dr Milutin Đorđević
Prof. dr Srećko Dimitrijević
Radoslav Vojvodić, književnik
Prof. dr Radomir Đurašković
Prof. dr Milorad Zlatanović
Prof. dr Dušan Jovanović
Prof. dr Milan Miladinović
Prof. dr Vojislav Miltenović
Prof. dr Predrag Radenović
Stevan Sokolović, vajar
Prof. dr Krsta Ristić
Prof. dr Milorad Sokolović
Prof. dr Spira Strahinjić
Prof. dr Stanimir Cvetanović
Prof. dr Jasminka Đurović
Prof. dr Filip Turčinović
Spasoje Todorović, general u penziji
Jevrem Cokić, general u penziji
Mr Marko Goranović
Prim. dr Dragoljub Simonović
Dobrila Grujić
Goran Petronijević

Da Vas podsetimo:  Ponižavaju, maltretiraju,zajebavaju…(2)

kmnovine.com

6 KOMENTARA

 1. nema od toga ništa.rasprodaja traje odavno.tako se održavaju na vlasti.jedan po jedan deo teritorije.ko pogleda u nazad videće da je to sistemski.to je ono kako im njin tito rekao,nemojmo se držati zakona ko pijan plota.to samo ne vidi, ko ne želi da vidi.

 2. podnose apel onima koji su dovedeni da priznaju kosovo i da zapocnu odvajanje juga srbije, sandzaka i vojvodine a za uzvrat mogu da pljackaju sopstveni narod bez posledica to im dodje kao nagrada, te ljude nije briga za srbe i srbiju a sto je po meni jos gore i porazavajuce sve to svi ovi potpisnici apela vrlo dobro znaju sto znaci da i sami ucestvuju u predstavi zvanoj unistenje srbije i sve to zbog sigurne sake dolara svakog meseca, zbog malo komfora prodadose narod.

 3. Апел је достављен на адресе оних којима би, да је ово нормална држава, тужилац морао да покуца на исте… И док су они на тим адресама биће нам овако… или још горе…

 4. Hm,hmm..le,leee,pa po tom tvom,norveskom zakonu,pola srbije nema posao i stan,morace da lete “ cigani lete na nebo“,,samo si zaboravio “ uredbu „, uljudbeno,da postuju zakon i nose zutu zvezdu,sve jedno,stvar demokratskog izbora, na rukavu ili na reveru, i da ne vire, da ne prepisuju dnevnik Ane Frank,nego da igraju fudbal.

  • Ovo o stanu i zaposlavanju se odnosi na osobe koje u drzavu dolaze iz drugih drzava a ne na one koji rodjenjem i rodovnikom imaju vec drzavljanstvo Srbije.
   Meni Srbija neda drzavljanstvo iako mi poreklo oca Srbija (Kosovo i Metohija), posto se moj cale ozenio i nastavio zivot u Sarajevu gde su ga i ubili.
   BiH je mene iako po roditeljima i rodjenju imam pravo na drzavljanstvo, ispisala iz maticne knjige i sad ni oni ne daju drzavljanstvo.
   Imam drzavljanstvo trece drzave koja uopste ne priznaje Srpski narod vec se prema nama ponasa kao prema romima.
   U Norveskoj stranac ili doseljenik mora proci procedure, poloziti znanje jezika pohadjati skolu minimum 250 sati norveskog jezika, 8 godina mora dokazivati da zasluzuje pasos i drzavljanstvo, mora sebi naci posao i stan.
   Zar vi mislite da na zapadu sve dele, to je fatamorgana kao sto je bila zabluda verovanje da u SFRJ tito svima daje sve.
   Srbija nesme sebi dozvoliti da njeni drzavljani ne znaju sluzbeni jezik i traze prevodioca to ni u jednoj zemlji sveta nema da njen drzavljanin nezna sluzbeni jezik.

 5. Srbija ce samu sebe unistiti ako ne pocne revizuju drzavljanstava. Uz to po Ustavu i zakonu niko ko nezna Srpski (sluzbeni jezik) nebi smeo dobiti drzavljanstvo i pasos drzave. Tako je u svim civilizovanim drzavama.
  Ja nemogu dobiti Norvesko drzavljanstvo i pasos dok ne polozim norveski jezik i ne dokazem da imam posao stan i sredstva za zivot.
  Znaci Srbija sebi sama kopa jamu, kako moze jedan musliman ili siptar ili bilo ko, ko je drzavljanin Srbije zahtevati prevodioca na sudu a ne zahteva prevodioce kad trazi decije dodatke i socijalnu pomoc.
  Za sve drzavljane Srbije mora da vazi ono sto vazi u celom svetu, neznas jezik nemas stalni boravak, posao sredstva za zivot nema drzavljanstva i pasosa. Ovako svako ko ima 2000 evra kupi sve a jednu Srpsku rec nezna.
  Ovo sto se radi u Srbiji nema ni u dzungli. Al stvarno!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime