Beograd nudi pola-pola, Priština odbila?

0
796

foto_vest__1435142620„Srbija je ponudila Kosovu da nad Gazivodama dele vlasništvo na pola, ali je naša delegacija odbila uz obrazloženje da ovo jezero sa hidrocentralom, transformatorom i vodovima u potpunosti pripada Kosovu,“ navodi današnja Koha u izveštaju o razgovorima u Briselu, citirajući svoje izvore. Koha se, međutim, u većem delu teksta „Beograd priča o Gazivodama kao o svojoj imovini“ poziva na izveštaje iz beogradskih medija i sa srpske strane. Tako se navode delovi izveštaja iz Večernjih Novosti, list koji Koha opisuje kao medij koji „prenosi srpske nacionalističke stavove“, u kojima „podržava svog premijera“ da stavovi „ostanu nepromenjeni“, optužujući kosovsku delegaciju da „jednim potpisom hoće da otme Gazivode, Valač, kao i kompletan sistem dalekovoda, bukvalno, svu imovinu“.

Srpski mediji pišu da je Beograd predložio Kosovu da on da prefiks pozivnog broja, a da Srbiji bude dozvoljeno da osnuje kompaniju na Kosovu kao jednak, drugi operator, a što je Kosovo takođe odbilo, navodi Koha.

„Kosovo traži prefiks koji ne zavisi od Srbije dok Beograd može da se nadmeće na telekomunikacijskom tržištu Kosova, kao i druge zemlje u svetu,“ dodaje se dalje.

Koha prenosi i pisanje beogradskih medija o optimizmu srpske strane u vezi sa ZSO, dok istovremeno naglašava da prema kosovskim zakonima ZSO, ili kako se ona na Kosovu naziva „Asocijacija“, ne može da „ide dalje od NVO“.

KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime