Bravo majstori! Vrlo dobro! Služimo Srbiji!

1
218

Ko je imao živaca da gleda skupštinu 2. februara, imao je šta i da vidi i da čuje: od predsednika Vučića kako odgovara na pitanja poslanika, ali i od opozicije koja je postavljala nezgodna pitanja i isticala transparente „izdaja“. Gužva, svađa, skoro tuča među poslanicima. Predsednik Vučić, sa šoljom kafe na kojoj je naslikan vuk, gubi živce, viče i optužuje da je opozicija predala još davno, davno (pre njega) Kosovo i Metohiju. U skupštini haos, opozicionari zahtevaju da se ceo francusko- nemački papir dostavi svim poslanicima na uvid, a ne citati! Legitimitet skupštini ipak daje opozicija, koja je trebalo da izađe iz skupštinskih klupa, pa neka se same sns-ovce međusobno dogovaraju!

Srbija se danas suočava sa poslednjim činom predaje svoje teritorije u skladu sa briselskim sporazumom iz 2013. godine, overenim potpisom tada predsednika srpske vlade, Ivice Dačića uz sadejstvo tada predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Prisetimo se kako se tada Vučić na svim njegovim mejnsnstrim medijima žalio da ih je evropska lepotica Ketrin Ešton primoravala da potpišu papir i kako je on, eto žrtvujući se, spavao na podu! Narod je i to progutao, da predsednik države spava na podu sve spasavajući Srbiju. Kako je spasavao, vidi se danas.

Aktuelni čin završne predaje Kosova albanskim teroristima, sa zahtevom da se Srbija razgraniči sa samom sobom, došao je sa francusko-nemačkim ultimatumom upućenom Vučiću. Ni danas u Srbiji niko ne zna šta je to predsednik Srbije u proteklih deset godina pregovarao sa Evropskom unijom u vezi Kosova, ali se na delu pokazuju rezultati: čvrsta granica na administrativnim prelazima, predaja elektroenergtskog sistema i Gazivode, ukudanje teritorijalne odbrane koja je postojala na severu ali i na celoj teritoriji, ukidanje srpskog sudstva, davanje telefonskog broja, formiranje kosovske vojske, ukidanje srpskih tablica, rečju, potpuno odvajanje i administrativno i političko od matice Srbije. Ko je to učinio?

Da Vas podsetimo:  Kosovo i Metohija visi o koncu Kurtijeve megalomanije

U Srbiji postoji Ustavni sud kome je predat zahtev za određivanje ustavnosti briselskih sporazuma na šta su mudraci iz suda zaključili da nisu nadležni, jer je to političko pitanje! Bravo majstori, ala ste se setili! Da se ne zamerite Vučku! Postoji i javno tužilaštvo. Iz tužilaštva Srbije, u koje je stiglo više tužbi pojedinaca i uglednih građana povodom gaženja Ustava Srbije – muk.

Ovo se dešava zato što u Srbiji ni sudije ni tužioci nisu nezavisni, čime krše Ustav jer prema članu 4, treći stav Ustava jasno piše: sudska vlast je nezavisna. Zimskim snom, u hibernaciji, spavaju i ustavni sud Srbije i javno tužilaštvo. Kad se probude, biće kasno!

Ko treba da brani Ustav Republike Srbije? Izgleda da je Ustav Republike Srbije „ sirak tužni“, tek deveta rupa na svirali aktuelnog predsednika ili kako bi drug doživotni rekao: „ne moramo se držati zakona kao pijan plota“. Tako i predsednik, alijas Vuk, veoma uspešno prati trag najvećeg sina naših naroda.

U hibernaciji je očigledno i načelnik Generalštaba (GŠ) Vojske Srbije, kome se na očigled oduzima 15% teritorije Srbije za koju je Ustavom zadužen da je čuva u njenoj celovitosti.. Član 8 Ustava jasno određuje teritoriju Republike Srbije:

„Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva“.

Načelnik Generalštaba, kad je potrebno, predsedniku, „vrhovnom komandantu“, pravi društvo na nekim vojničkim skupovima, ili se bruka postavljanjem artiljerijskog oruđa bez municije u blizinu zaštine zone sa Kosovom. Nije poznato (možda jeste?) da je načelnik GŠ sazvao hitan sastanak povodom ovog ultimatuma i predstojećeg priznanja nezavisnosti Kosova i Metohije.

U Srbiji ne postoji institut ostavke. Po tome se vidi da Srbija nije demokratska država, kao Austrija na primer. Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, evropska zvezda u usponu, inače dobar prijatelj našeg Vučka, bio je pod istragom austrijskih vlasti zbog (samo!) sumnje da je počinio korupciju. Otišao je s vlasti kad je dao izjavu u saveznoj kancelariji u Beču 9. oktobra 2021. godine, rekavši da nije kriv, ali da podnosi ostavku kako bi „sprečio haos i obezbedio stabilnost“. U Srbiji je tako nešto nezamislivo!

Da Vas podsetimo:  Polarizacija i zveckanje oružjem

(https://www.slobodnaevropa.org/a/ostavka-sebastian-kurz-austrija/31502094.html)

Ostavku nisu podneli ni ministarka ekologije ni ministar saobraćaja zbog teškog akcidenta krajem prošle godine kad je nekoliko cisterni sa amonijakom u blizini Pirota, iskliznulo sa šina! Pruga dotrajala, zavrtnji koji treba da drže šine, ili nestali ili se klimaju!

Ostavku da podnesu? Taman posla, nisu oni za to krivi, kriva je prošla vlast. Trovanje vazduha amonijakom je dovelo do smrti dvoje ljudi i ko zna koliko je primljeno u bolnicu. Ceo Pirot i okolina je bio zagađen, a sumnjalo se i da je voda u Nišavi takođe zagađena. I neki bunari za vodosnabdevanje. Pa šta, ministarka je ležerno i prilično bezobrazno odgovarala na novinarska pitanja. Nije ona za to nadležna! I to je slika sadašnje Srbije!

Tako i za događanja oko Kosova i Metohije nije kriv aktuelni predsednik Vučić, ni tada premijer Dačić, koji su još 2013. godine u Briselu potpisali katastrofalni briselski sporazum, po kome su se mic po mic, da se žaba lakše skuva, ispunile sve tačke tog katastrofalnog „sporazuma“! Kriva je prethodna vlast, „žuti“! I dešava se ovo što se dešava! Stiglo pismo! Panika, da se ne izgubi vlast. Strah od narodnog bunta! Organizovanje nekih vukova kao podrške predsedniku Vučiću da potpiše sporazum. Sonja Biserko, Nataša Kandić, oduševljene, svi drugosrbijanci takođe. Neki Fahri Musliu tvrdi kako će Vučić konačno da skine teret Kosova i mitove sa leđa Srbije! Predsednik Vučić se bori kao lav da sačuva Kosovo, a opozicija mu podmeće klipove u točkove.

Srbija dakle mora da se razgraniči sa samom sobom, inače, kako reće naša prepametna i elokventna predsednica vlade, Brnabić, uvešće nam vize, nećemo moći da idemo u šoping u Austriju i druge jevropske, jelte države! Lako je njoj, ona ima dva pasoša!

Da Vas podsetimo:  Vrhovni sud Njujorka: Vratiti na posao službenike otpuštene zbog odbijanja vakcinacije

I na kraju, pitanje svih pitanja: ko je doprineo da se Kosovo i Metohija od 2013. godine postepeno osamostaljuje? Ko se usuđuje da krši Ustav i da preda ključeve srpskog trezora, najbogatijeg dela srpske teritorije drugoj državi? Sa sve obespravljenim narodom koga i danas ubijaju šiptarski secesionisti i teroristi. I sa kulturnim i sakralnim spomenicima , crkvama, manastirima i rudnim bogatstvom. Srbija kuburi sa ugljem na Kolubari, a na Kosovu i Metohiji samo da zagrebeš pijukom, pojavljuje se najbolji mrki ugalj.

Ko je prenebregnuo žrtve pale na braniku odbrane od NATO agresije i agresije regularne albanske vojske na teritoriju Srbije?

Zbog čega danas niko u Srbiji ne pominje agresiju Albanije na teritoriju Srbije 1999. godine? O tome predsednik, alijas Vuk, ne sme ni da pisne, i održava prijateljske odnose sa bratom mu Ramom!

Za Korene dr Mirjana Anđelković Lukić

1 KOMENTAR

  1. Odličan tekst. Sednica Skupštine koja je održana 02.februara, planiranim akcijama i rekacijama odbornika vlasti a, pre svega samog Vučića, pretvorena je u farsu. Baš kao što je i politički, ekonomski i socijalni život Srbije pretvoren u farsu, opasnu, razarajuću… Ko je slušao i pratio mogao je da zaključi samo jedno: Na vlasti imamo neodgovornog i nesposobnog i nemoralnog čoveka koga nismo ozbiljno shvatili i koji nas je za 10 godina uništio. Bukvalno. Njegova izjava da su Briselski sporazumi, kojima je predavao, terorističkoj tvorevini, deo po deo državnosti i imovine RS, omogućile ekonomski razvoj Srbije je suština cele ove priče: prodavao je Kosovo za skupe EU kredite, za strane „investicije“ koje će finasirati iz budžeta građana Srbije, za strane investitore koji će postajati, za sitne pare, vlasnici prirodnih resursa, najplodnijih oranica i građevisnkih parcela, za lažne obloge kojima je obmanjivao sve siromašnije građane Srbije, kako je njegova politika uspešna i kako smo postali „ekonomski tigar“, sa begom u svet, od tog velikog uspeha, pola miliona radno sposobnih stanovnika, sa najnižim platama u regionu, sa dugovima i bez perspektive… Onako, usput, je od države napravio kriminalnu organizaciju u kojoj caruje korupcija, u kojoj se podrzumeva da je pravda samo ono što vlast deli i sprovodi…. Ono što nije mogao da iskamči od stranaca prevalio je na leđa građana, pa plaćamo najskuplji benzin, hranu, … u regionu. kroz račune za struju plaćamo račune koje ne plaćaju strani investitori, tajkuni bliski vlasti …..Postali smo životinjska farma .. A uskoro ćemo i to da izgubimo… sve ostalo je privid ili skretanje pogleda od istine….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime