DA LI ĆEMO OSTATI BEZ ZEMLJE USRED SVOJE DRŽAVE?! KO ZAISTA STOJI IZA RIO TINTA!

5
252

Pise: Ljudmila Veneditkova

Mnogi misle da je gotovo i da je Vučić već prodao našu zemlju stranoj kompaniji Rio Tinto. Međutim, on se trudi da pokaže kako stvari nisu završene i da je pred nama referendum o toj temi.

Ako referendum bude bio slobodan i fer kao što su izbori u Srbiji, onda je i ishod krajnje očekivan i za naše ljude prilično loš. Ipak, jasno je da čelnik srpskog režima poprilično strahuje od reakcija javnosti i da trenutno taktizira.

Priča o Rio Tintu nije samo priča o Loznici i Jadru. Ovo je problem cele Srbije jer se planira prekopavanje i izrabljivanje litijuma širom teritorije Srbije. U samoj Loznici koju smo obišli i razgovarali sa tamošnjim meštanima, mogu se čuti informacije da iza Rio Tinta stoje Kinezi, to jest, da se ova kompanija pojavljuje samo kao udica i probni spin.

Iako je ove informacije trenutno nemoguće proveriti, ne može se zaobići činjenica da je Kina već preuzela ogromne srpske rudne resurse, a na prvom mestu zlato. Srbija je država sa najnižom rudnom rentom u Evropi, što znači da ovoj državi i narodi, sem zagađenja i uništavanja životne sredine, u ovakvim i sličnim slučajevima ostaje zanemarljivo malo novca od najvećeg bogatstva koje ima.

Emisija koju vam prenosimo jeste priča o Srbinu koji se vratio iz Nemačke, ovde uložio sve: svoje znanje, iskustvo i novac. Sada je zbog pogrešne politike rasprodaje prirodnih resursa došao u situaciju da razmišlja kuda otići ako dođe Rio Tinto. Budući da stvari sa Rio Tintom još nisu završene, te da se najavljuje referendum tim povodom, portal Nulta Tačka želi da skrene pažnju i da svoj doprinos širenju svesti našeg naroda o tome.

Pogledajte i proširite emisiju:

Da Vas podsetimo:  Ako se traži nezavisnost Kosova, EU mora da menja pregovaračku poziciju

https://nultatacka.rs/

5 KOMENTARA

 1. Rio Tinto je velika kompanija. Ogromna. Takva firma je dugo prisutna i nasoj zemlji. Oni su dobili sve moguce papire za mnoge lokacije koje su interesantne za eksploataciju. Kinezi kao ozbiljna zemlja su istrazili sve moguce aspekti rada u Boru. Kinezi su sistematski prisli projektu eksploatacije u Boru. Oni su prvo otkupili pravo za eksploataciju od Rio Tinta za navedeno zlato i bakar. Potom su kupili deo Rio Tinta, za tu delatnost za nasu zemlju. Kada su sve zaokruzili i osigurali svoj projekat onda Kinezi su napravili dogovor sa nasom drzavom u vezi Bora. BRAVO za Kineze, tako se radi.

  • Да ли ћеш викати „БРАВО“ кад од Србије постане затровани месечев пејзаж?
   Такво неразмишљање је разлог зашто је Србија најсиромашнија у Европи а биће и најзагађенија.
   Свака част назадњачкој „памети“…

   • Pametnom možeš pomoći, usput može i treba nešto da nauči, nasilnika možeš zaobići ali …… Kako ćemo se ponasati i delovati ZAVISI OD NAS I SAMO OD NAS i to na početku i kraju situacije. Možda, najbolje je raditi kao do sada……mirno da gledamo kako mladi i pametni ljudi odlaze ,,trbuhom za kruhom,, i da ih usput ubrzamo udarcem u d. Možemo, kako nam štampa ukazuje da se divimo mama Ceci (koja ima dečka koji može sin da joj bude) i Karleuši (koja ima duži jezik od pameti). BRAVO za prostotu i sram, koji se zdušno prosipa i natura narodu kroz rijalite programe, štampu i program televizijskih stanica sa nacionalnom frekfencom.

    • Пусти ти крлеуше и цуце, свугде има различитих људи, није ту Србија изузетак, нити има значајно другачију расподелу становништва по склоности ка племенитом и мање племенитом! Значи, ако негде постоји пар будалетина, треба допустити Рио Титну и сличнима да развали земљу, воду и ваздух својим отровима за миленијуме у будућност?
     Пази, огромна компанија! Што смо поласкани и скрушени тиме! Сваком је живот сопствене деце и сопствени највећи и најдрагоценији.

     • Ogromna kompanija …..to znaci da ima veliki uticaj na vladu u svojoj drzavi, a isto taku i na druge drzave (citaj Australiju i ostale male drzavice u Africi) . Da li ce da ,,razvale nasu zemlju,, zavisi od naseg naroda i SAMO od naseg naroda.

      Budala je uvek bilo i bice. Svaka drzava ima svoje budale a mi se trudimo da pametne isteramo da bi ostatak imao bolje uhlebljenje. Cekamo da nam neko pruzi pogacu a mi vec u ruci imamo hleb….neki se ne stide ni besplatnog rucka.

      Ceca (Raznjatovic) i Karleusa (Jelena) nisu ,,razliciti ljudi,,…..danas su one primer koje mediji naturaju nama. Mi treba da imamo pilece pamcenje i da zaboravimo postene,radne i plemenite ljudu. Zar ih je malo bilo?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime