Da li je Vučić garant bezobrazluka?

2
1065

SkarmklippRubrika „Čeka se odgovor…“ je neophodnost koja je nastala kao posledica ustaljene, bezobrazne i neprihvatljive arogantnosti, nevaspitanja i ignorisanja zakonskih obaveza u institucijama matice Srbije. Svi građani, bez obzira da li živeli u matici ili u rasejanju, na portalu www.koreni.rs mogu objavljivati ko je, gde je, kada je i koliko dugo je ignorisao njihove zahteve ili nije odgovorio na postavljena pitanja. Povremeno ćemo ponavljati vaše objavljene priloge, sve dok ne dobijete traženi odgovor, a zamolićemo i druge kolege, elektronske medije i portale u matici i rasejanju, da nam se u tome pridruže.

Mnogo toga se mora menjati među nama i sa nama, a to ne možemo daljim ćutanjem. Transparentnost je neophodnost svakog demokratskog društva, a institucije i političari, među svima nama, imaju primarnu obavezu da poštuju zakon naše države, koji propisuje obavezu transparentnosti u radu institucija.

Danas su u Srbiji i deca gladna, i sramota je da na pitanja poslata pre tri nedelje na adresu Kancelarije za dijasporu, a ponovljeno poslata na njihovu mail adresu pre nedelju dana, do danas nismo dobili odgovor. A pitao sam:

„Poštovani,

U svojstvu predsednika Srpskog saveza u Švedskoj i izdavača Korena (www.koreni.rs) molim vas da mi dostavite odgovor / podatke na sledeća pitanja:

1.      Koliko ukupno zaposlenih ima Kancelarija za dijasporu?

2.      Ime i funkciju, sa opisom obaveza i dužnosti koje obavlja prvih 20 službenika, onih  koji imaju najveća mesečna primanja.

Nadam se da nećete pogrešno shvatiti moje javljanje i pitanja, koja su opravdana i konstruktivna. Javnost, a posebno članovi organizacija srpskog rasejanja, kao i dijaspora u celini, imaju i pravo i potrebu da znaju više o „njihovoj“ kancelariji.

Nikola Janić

Ljudi koje je postavio „Aca“ Vučić, čovek koji mesecima govori o korektnosti, korupciji, obavezi poštovanja zakona i propisa države Srbije, smatraju da je njegovo „kumovanje“ i garant, zeleno svetlo da ne odgovaraju na pitanja koja im nisu po volji? Lažu sami sebe da niko ne sme da zna šta oni rade, na osnovo kojih kvalifikacija to rade, kao i koliko visoku platu primaju, iz budžeta siromašne Srbije za rad, a možda dobrim delom i za nerad…

Da Vas podsetimo:  Majmunske boginje iz korona-senke, svako će morati da prepozna carstvo kojem će se prikloniti

www.koreni.rs je zahvalan Kancelariji za dijasporu što su bezobraznim ignorisanjem poslatrih pitanja i odbijanjem da na njih odgovori, nesvesno inicirali pokretanje rubrike „Čeka se odgovor…“, koja za par dana dobija stalno mesto na našem, i vašem portalu.

2 KOMENTARA

  1. Srbija misli da ide u Evropu a drzavni sluzbenici ne odgovaraju ni na pitanje kolika im je plata? Mnogo smrdi a da li smrdi i Vucic sto oni koje on postavlja ignorisu osnovne principe demokfratskih zemalja, ostaje da se vidi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime