„Dobrotvor“ penzionera Aleksandar Vučić

2
374

Vučić nam oteo desetine penzija, sada udeljuje vitamine vrednosti oko 600 dinara

  • Država kojom vlada Vučić mora, obeštetiti oko 850.000 penzionera i naslednika preminulih, zbog smanjenja penzija od novembra 2014.do oktobra 2018. godine.
  • Pozivamo penzionere Srbije da vitamine, zajedno sa maglom koja im se prodaje, vratimo „dobrotvoru“

Predsednik Aleksandar Vučić ne menja svoju radikalsku ćud iako sve čini da je prikrije. Ostaje glavni  junak u svakoj predstavi koju režira.

U novoj farsi predsednik „mekog“ srca udeljuje penzionerima mesečnu dozu vitamina. On tako, bezobrazno, po ko zna koji put potcenjuje i ponižava penzionere, ističe Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.

Da li su to Upravni odbor fonda PiO, Ministar za rad i Predsednik Vlade Srbije ukinuti pa predsednik mora da radi njihov posao? Ima li Srbija, ima li SNS još nekog sposobnog da organizuje i objavi ovu farsu?

Vučićev režim je oteo stečena prava penzionera i oni traže vraćanje otetog

Predlog sindikata penzionera da se finansiraju projekti pomoći siromašnim penzionerima u nabavci hrane, potrebnih lekova i vitamina, iskoristio je za ličnu promociju na račun svih građana Srbije. Ne možemo da prihvatimo da on kao pravnik još nije shvatio da po Ustavu Republike Srbije bez obzira što ga Ustavni sud Srbije ne brani, država kojom vlada mora, obeštetiti oko 850.000 penzionera i naslednika preminulih, zbog smanjenja penzija od novembra 2014 do oktobra 2018. godine. Ili je shvatio, ali šibicari sa siromašnim i bolesnim ljudima.

Zna Srbija, da su svi penzioneri oštećeni nedovoljnim usklađivanjem penzija sa inflacijom i rastom zarada od 2012 do 2019. godine. Zna Srbija da se u sistemskoj korupciji otimaju banje koje su imovina Fonda PIO.

 I sada on nama, od kojih je, neusklađivanjem i smanjenjem oteto u proseku 4 do 12 penzija udeljuje vitamine vrednosti oko 600 dinara. Pritom su vitamini nabavljeni u spornoj javnoj nabavci na tenderu na kojem je učestvovao samo jedan ponuđač. Kako god, u ličnu i kampanju stranke koju vodi  biće potrošeno više od 12 miliona evra od čega najveći deo penzionera neće imati nikakvu korist.

Da Vas podsetimo:  Vučić protiv „ljudoždera“ - Uzroci i karakter sukoba u Srpskoj naprednoj stranci

Jovan Tamburić ne posustaje u borbi za prava penzionera

Očigledno je da novca za vraćanje otetog i pomoć najsiromašnijim penzionerima ima ali se troši na politički marketing. Čudi nas da ga niko od savetnika  nije upozorio da je to što radi korupcija, jer takva aktivnost i potreban novac nisu planirani Zakonom o budžetu za 2021. godinu niti finasijskim planom Fonda PiO.

Pozivamo penzionere Srbije da vitamine, zajedno sa maglom koja im se prodaje, vratimo „dobrotvoru“, o čemu ćemo ih pravovremeno obavestiti.

Jovan Tamburić, predsednik

UDRUŽENJE SINDIKATA PENZIONSANIH VOJNIH LICA SRBIJE

Izvor: Između sna i jave

2 KOMENTARA

  1. KRAĐI SU KRATKA KOLENA? Koje ponidaštavanje penzionera, njegovoj glasačkoj mašineriji. Otimao im penziju punih četiri godine, smanjio penzije sa 70 na 42% prosečne plate, uveo tzv. švajcarski sistem uništavanja i omalovažavanja penzija i penzionera i kakav nehumani i neljudski potez, penzionerima velikodušno i srčano, bez srca, poklanja vitamene D, C i cink u vrednosti od 1.500 dinara, sjajno zamajavanje. Kako ga nije sramota, oteo mi 5000 evra od penzije, a sada mi vraća 100 evra godišnje i po 5000 dinara i vitamine. To je patriotski čovek iz idiotizma, sram ga bilo idiotska. Ne mora bar da laže, kada krade, nek se nosi u pm..

  2. Tesko mi je da mu kazem „hvala na paznji“ ali volim ja i voce,meso i povrce“ – no maram da trpim.Od pocetka korone jacam imunitet reishi kapsulama i opc acerolom,koju mi kupuju deca.Prema tome HVALA mojoj deci sto brinu o meni i muzu.Sva sreca imamo bastu,a stiglo je prolece i zelenis u basti.Uvek me uhvati neki neobjasnjivi osecaj,kad se zahvaljuje nama penzionerima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime