Dokle, bre, više!?

0
1009

Tan2017-2-5_133330867_7Da li ste vi to primili MMR vakcinu pa vas autizam ubi, ili ste se u lažnim projekcijama svojim toliko pogubili, da gledate da ovaj namučeni i prevareni narod svojim bolesnim igrama totalno sludite?!!!

Reagovanje povodom objave: „Spremali novi pogrom, Vučić upalio svetla i sprečio ga“.

Zar ne vidite da vam više niko reč ne veruje, da vas niko ne poštuje, da vam se gotovo sav normalan narod smeje i za ozbiljno ne uzima… ali vas se istovremeno i plaši? Plaši onoga što kao „takvi“ možete učiniti.

PRESTANITE VEĆ JEDNOM DA SVA NAŠA STRADANJA, KOJA DOŽIVLJAVAMO ZBOG VAS I IZDAJE VAŠE, PREDSTAVLJATE POBEDOM, MUDROŠĆU I BRIGOM ZA NAS I PORODICE NAŠE!

OD KAKVE STE TO ŽIVOTNE UGROŽENOSTI I OPASNOSTI SPASILI SRBE NA SEVERU?

O KAKVOM ŽRTVOVANJU VAŠEM ZA SRBE NA SEVERU PRIČATE?

O KAKVIM STRAHOVIMA I PRITISCIMA???

Pa najveći, barem ovog trenutka, strah, neizvesnost, egzistencijalnu ugroženost, nemir i nesigurnost, osećamo ZBOG VAS I OD VAS!!!

Vi ste nam, zajedno sa „žutim Klunijem“ i malim kompleksašom Borkom (oni započeli, a vi dovršili) ZABILI NOŽ U LEĐA TOG 2010. l. G. … i to u vreme kada smo bili najjači – neuporedivo jači i homogeniji negoli danas. Tada nije bilo ovog „državnog virusa izdaje“ koji ste pustili iz vaših političkih laboratorija, i koji nam dan danas nacionalno tkivo razara. I malo vam je to, pa taj nož izdaje sada još i rotirate i pokušavate da ga još dublje u leđa zarijete!

U pravu ste jedino kada kažete da je narod uplašen, da je nesiguran, da strepi svakoga dana.

I STREPIMO! I to, ne svakoga dana, već svakoga časa.
Ali STREPIMO OD VAS I OD IZDAJE VAŠE!!!

Lako bismo mi, ili barem manje teško, na kraj izašli i sa Albancima i sa KFOROM, sa „Rosom“ pogotovo. NE PLAŠIMO SE MI NJIH. Sa njima i kada smo u sukobe išli, išli smo manje zabrinuti. Iako su ekstremisti njihovi tada u rukama imali sve, od kamenica i bodeža, preko kratkih i dugih cevi, do tromblona, ipak je to nekako bila „muška“ borba. Borba na mišiće uz upotrebu mozga i srca, i neizostavne hrabrosti koja je u mnogo većoj meri bila zastupljena kod nas.

Da Vas podsetimo:  Kako je Novak Đoković postao Srbenda

Ali je to bio muški sudar na mitrovačkom „Termopilu“ kod mosta. U takvim borbama se teritorija ili osvaja ili odbranjuje viteški, „na sablji“.

I mi smo je zadržali.
148 napada ekstremista, sa ili bez pomoći KFORA ili UNMIK-a, 14 godina i isto toliko ofanziva smo izdržali, ali ste nas VI GOSPODO IZ NESRBSKE PRESTONICE vašom 15-tom ofanzivom, onako s’ leđa, mučki, kako samo hijenama priliči, sasekli.

U NAŠE VREME „ROSA“ NIJE SMELA NOGOM DA NA SEVER KOSOVA KROČI.
A sada, povodom te iste „Rose“najpre predsednik a potom i premijer, kažu:

Predsednik: „JA SAM PRIHVATIO DA ODUSTANEMO OD SLANJA PREDVIĐENIH 999 VOJNIKA I POLICAJACA NA KOSOVO, ako nam OBEĆAJU da „Rosa“ neće ući na sever!!!“

Ko ga je ovlastio da samovoljno menja i odustaje od stavke Kumanovskog i B.Sporazuma, i to otvoreno na našu štetu? Pa da je na severu samo 99 odabranih policajaca, opremljenih, „Rosa“ ne bi smela ni da pomisli da severom šeta!

marko-djuricPremijer (u Raški): „Nema šta „Rosa“ da traži na severu… A I AKO UĐE NA SEVER, NEKA JOJ BAREM SASTAV BUDE PROPORCIONALAN SASTAVU STANOVNIŠTVA NA SEVERU…“!

STRAŠNO! I JAKO, JAKO OPASNO I NEPROMIŠLJENO!!!

I… DA NIJE I TO JOŠ JEDAN PLAN U NIZU DOGOVORENOG, ZA KOJI ĆEMO SAZNATI PRILIKOM SLEDEĆEG „SPASAVANJA SRBA NA SEVERU OD STRANE BEOGRADA“?!

Što se „zida“ tiče…

U NAŠE VREME „FRONT TERMOPILA“ NI ZA JEDAN MILIMETAR SE OD MOSTA POMERIO UNAZAD NIJE. Otuda i onaj naš NovoKosmetski zavet: „Jer odavde nema nazad“!

Danas, vidim, napredujete. Napredno… Već ste i „Dolče Vitu“ iza sebe ostavili… (D.Vita je kafić u severnom delu K.Mitrovice koji se nalazi neposredno pored glavnog mosta, prim. red.)

Ali mi smo se borili u različitim bitkama. Nama je bio cilj: očuvanje porodica naših, države naše i svetinja naših, a sredstvo: hrabrost, patriotizam i istrajnost! Vama pak, cilj je – NOVAC koji je vaš vrhovni idol, a sredstvo – IZDAJA I LAŽ. Jednu priču imate za Brisel, drugu za Albance, a sasvim treću za srBski narod.

Kažete da se u Briselu znojite i muku mučite zbog nas…

ZAŠTO NAS LAŽETE???
Kakva je to borba gde od 15 tačaka, SVE DO JEDNE POGUBITE. I to bez borbe.
Niti jedan bod osvojili niste ni kod kuće ni u gostima. A ako se zaista u Briselu oko nečeg za gušu hvatate, onda, sudeći po rezultatima, razlog može biti samo jedan, da Albanci više ne plaćaju ustupke tako izdašno kao do sada… ili im uplate dobrano kasne?!

Da Vas podsetimo:  Evropski sud: Obavezna vakcinacija legalna

Kažete da ste uvek tu da nas zaštitite…

A kako ćete to da izvedete kada ni sami sebe ne možete zaštititi? Pa godinama vam, što Tači što Haradinaj, uši zavrću i sa VAŠEG GRANIČNOG PRELAZA nazad vas vraćaju. Kada kao čobani, krišom prelazite „granicu“, što nikako ne priliči predstavnicima države, oni vas pronađu, spakuju i vrate nazad!
KAKO ONDA MISLITE DA NAMA TEK POMOGNETE???

Kažete da budemo bezbrižni, jer VAS IMAMO IZA SEBE…

PA NAS UPRAVO TO I PLAŠI!!!
Jer sa vama iza nas, sa OVAKVOM podrškom vašom, kao rezultat imamo da ste nam UZELI I PONIŠTILI GOTOVO SVE ŠTO SMO IMALI I SAČUVALI, dok ste ALBANCIMA DALI SVE (sada i po Vašem i premijerovim priznanju!) ŠTO SU TRAŽILI, PA ČAK I ONO ŠTO NISU ILI SU ZABORAVILI DA TRAŽE, A ZA ZAOKRUŽIVANJE DRŽAVNOSTI IM JE POTREBNO.

Kako da vam verujemo? Kako vas sramota nije da pričate da se grozničavo za Srbe i Srbiju na Kosmetu borite, a:

– Oduzeli ste nam naše katastarske knjige i dali Albancima

– Ukinuli našu policijsku službu na severu i oterali je pod okrilje DRŽAVE KOSOVO

– Ukinuli nam Civilnu zaštitu i nju oterali u skute Tačiju

– NAPRAVILI STE OD NAS GRAĐANE DRUGOG REDA, TERAJUĆI NAS DA PASOŠE VADIMO, NE U MITROVICI, PA ČAK NI U RAŠKI, VEĆ U BEOGRADU, gde ste samo nas ostavili bez novih bezviznih pasoša.

– Ukinuli ste nam, protivno zakonu, SVE SRBSKE OPŠTINE NA SEVERU, čime ste počinili teško krivično delo, pogotovo zbog posledica koje iz toga proizilaze

– Ukinuli ste srBski Sud, ostavljajući nas albanskoj pravdi, istoj onoj koja 90% Srba osudi na najteže kazne, najčešće bez ikakvog dokaza i uz dva svedoka, gde bi te iste Srbe međunarodne sudije listom oslobodile čim bi predmet preuzele.

Da Vas podsetimo:  Bezbednost na radu je višestruko ugrožena tokom epidemije

– Ukrali ste nam pobedu 2013. l.G. kada smo bez ijednog sukoba, čak i bez ružne reči, već disciplinovanim i samosvesnim bojkotom albanskih izbora, pobedili vaš plan da nam kičmu slomite izlaskom Srba na izbore za nezavisno Kosovo. Kičmu nam niste slomili, ali kutije glasačke jeste polomili i kasnije svoj nusprodukt na vlast doveli, čime ste nam razorili i onaj kakav takav mir i spokoj koji smo do tada imali!!!

Kako da vam verujemo kada ste „državi koju za državu ne priznajete“, dali sve prerogative države? Čak i više od toga!

Sve ste Tačiju i čelnicima OVK priznali:

I SAOBRAĆAJNE TABLICE,

I POLICIJU NJIHOVU,

I GRANIČNI PRELAZ I GRANIČNU POLICIJU,

I NJIHOV PARLAMENT I VLADU,

I ZAKONE, USTAV I PREDSEDNICU NJIHOVU NA ČIJE STE RASPISIVANJE IZBORA NAROD SRBSKI POD PRETNJAMA IZVELI DA GLASA

PRIZNALI STE INSTITUCIJE NJIHOVE,

I ROSU JEDINICE,

I SPORTSKE SAVEZE,

DALI IM DRŽAVNI POZIVNI BROJ +383.

DALI STE IM SAGLASNOST I MOGUĆNOST DA „DRŽAVA KOJU DRŽAVOM NE PRIZNAJETE“ UČESTVUJE I BUDE DEO ORGANIZACIJA GDE SAMO SAMOSTALNE DRŽAVE MOGU BITI ČLANICE…!

DALI STE IM SVE!

I zato više ne lažite i ne lamentirajte nad sudbinom Srba na Kosmetu, jer ste im UPRAVO VI, dobrim delom, takvu sudbinu odredili!

I… ZNAM DA SVE OVO NAPISANO VAS NEĆE DOTAĆI.

ZNAM DA NI POCRVENETI NEĆETE DOK NAD SUDBINAMA NAŠIM DEBELO PROFITIRATE I BEZOČNO IH ZLOUPOTREBLJAVATE.

Ali, ja i ne želim da crvenite! Želim samo da vam kažem i pokažem da ste davno pročitani i DA JE PUNA SRBIJA HRABRIH, ZDRAVORAZUMNIH, NACIONALNO SVESNIH I VERUJUĆIH LJUDI!

DA JE TA ZDRAVA SRBIJA U OGROMNOJ VEĆINI, A DA STE VI MANJINA KOJA JE SAMO PREVIŠE GLASNA, DRSKA, PROSTA, NEPISMENA I BESKRUPULOZNA, PA ZATO I OSTAVLJA UTISAK VEĆINE!

Pišem ja ovo i da bi se čulo tamo gde treba, da nas pogleda ONAJ koji treba, i čiju milost treba da zaslužimo! ON KOJI NAS ČUVA SVIH OVIH GODINA I KOJI NAS JEDINI MOŽE I HOĆE SPASITI I KOJI ĆE OPET DOĆI SA SLAVOM, DA SUDI ŽIVIMA I MRTVIMA, I ČIJEM CARSTVU NEĆE BITI KRAJA!!!

Nebojša Jović

www.facebookreporter.org

PODELI
Prethodni tekstKo sve ne plaća PDV
Sledeći tekstAutonomija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime