Duraković i Vučić na istom zadatku

0
819

Sa ovim istim Ćamilom Durakovićem, koji bi da Srebrenicu izdvoji iz Republike Srpske, predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić nastupiće zajedno na konvenciji Bila Klintona u septembru, a u podršci kandidatu za predsednika SAD Hilari Klinton. Dakle, srpski premijer kaže da ne podržava referendum u Srpskoj koji se tiče Dana Republike, a podržava Ćamila Durakovića sa pet miliona evra, koje je oteo od srpske sirotinje. I što je još gore, svrastavanjem na stranu Bila Klintona i srebreničkih muslimana on svesno podržava mit o „genocidu“ i sve druge laži koje su muslimanski lideri plasirali tokom poslednjeg rata u bvšoj Jugoslaviji i nakon toga. Srbija pod hitno mora da nađe odgovor na ovakvu iracionalnu politiku svoga umišljenog vođe, jer u suprotnom ubrzo će se naći u smrtnoj opasnosti.

***

18803Načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković najavljeni referendum u RS vidi kao deo političke igre koja, smatra on, destabilizuje situaciju u BiH, ali istovremeno tvrdi da je politika koju sprovodi vlast RS opasnija od referenduma.

Duraković kaže da ne priznaje komisiju za sprovođenje referenduma, tvrdi da Srebrenica u tom sprovođenju neće biti na raspolaganju Republici Srpskoj, te poručuje: „Oni će nešto morati da rade van sistema, a kako će to uraditi ja zaista ne znam“.

RS je, kako tumači, iskoristila neko svoje vaninstitucionalno pravo te je preko srpskih političkih stranaka u Srebrenici imenovala tu komisiju i to mimo Bošnjaka.

Vlast u RS je zbog toga ponovo optužio da je sve to uradila nasilnički, te da je od referenduma opasnija politika koju vodi vlast u RS.

U izjavi za agenciju Anadolija, međutim, Duraković kaže da očekuje da će prevladati razum.

Inače, predsednika RS Milorada Dodika smatra jedinim odgovornim za sve probleme u regionu, dodajući da se ta njegova politika odrazila na Srbiju, na Hrvatsku, unutar Bosne i Hercegovine.

Da Vas podsetimo:  Događaj koji je učinio da Srbi opstanu na Kosovskom Pomoravlju

Duraković je ponovio i da Srebrenica ne bi trebalo da pripada RS, te da Bošnjaci, kako tvrdi, nikada neće prihvatiti činjenicu da ova opština teritorijalno i ustavno pripada tom entitetu.

Svestan je, međutim, da lokalnim referendumom nije moguće izdvojiti tu opštinu iz RS, što je nedavno najavljivao.

„U budućnosti to će se rešavati nekim drugim mehanizmima. Ovaj referendum je došao kao reakcija na referendum (o Danu RS-a) i to je pokrenuo Sadik Ahmetović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH“, pojasnio je.

Koreni / Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime