Iskrena reč…

0
901

on-na-TV

Srbski narod po mentalitetu, mora da ima vođu. Taj vođa mora da ima harizmu, snagu, volju, poštenje, mudrost. Mora biti dominantna ličnost i mora biti SRBIN. Kroz istoriju imao je naš narod takve vođe ili bar one sa nekim od navedenih osobina. I naravno naklonjen bratskoj pravoslavnoj Rusiji.

Šta nam se desilo u nekoliko zadnjih decenija. Ostali smo obezglavljeni pored toliko pameti u našem narodu mi nemamo vođu. Nemamo Dušana, Karađorđa.. crkva nam luta hodnicima ekumenizma. Svi naši sveti i veliki se pred svevišnjim stide nas ovde.

Od 1990 godine moja borba traje u svim oblicima i na sve načine. Po nacionalnosti sam SRBKINJA i rodila sam SRBKINJU. Po vokaciji dipl.inž. šumarstva za bujičarstvo i eroziju. 50 godina ovu zemlju je vodio bravar (bez da povredim tu čestitu profesiju). Tada i nakon te vladavine, kukali smo kako nam je sve što nije dobro za nas napravio NESRBIN. Onda je došao Srbin koji nam nije bio dobar jer je bio diktator i nije bio dovoljno VELIK Srbin. Sada nas vode trendisti i propalice, falsifikatori i izdajnici. Kao majci i intelektualcu na pamet mi više ne pada da trpim jer, u tom slučaju, osuđujem i vlastito dete na trpljenje a na to nemam pravo.

Mladost nosi i iznosi svaku revoluciju. Duboko sam uverena da postoji iskra u srbskoj mladosti dovoljna za ostvarenje vlastitog sna o Srbiji čije granice je ispisivao vojvoda Mišić, Stepa, Putnik….. Ponosne i svesne Srbije.

Na samom pragu, na ivici sunovrata smo. Sagli smo glavu do crne zemlje. Za noć su nam ubacili u otadžbinu islamsku klicu. Narod po veri, kulturi, običajima… svemu, dijametralno različit od nas. Kada je to vatra gorela i ako ju je voda polivala? Ne ide to . Vlastitu bedu i nemaštinu ne možemo da izdržimo a treba ništa još i da delimo. I samo zato što je neko rekao da su skupovi zabranjeni, ćutimo.

Da Vas podsetimo:  2023

Imam iskustvo prijatelja čiju su kćer imigranti iz Avganistana pre godinu dana jurili duž železničke pruge. Uz samu Božiju pomoć uspela je da pobegne u portirnicu obližnje firme. Šta bi bilo da su je stigli? Kakvu nameru su imali? Policija je upoznata i obaveštena ali….. Nehumani smo i nemamo saosećajnost sa tim napaćenim narodom ?

Gospodo draga, ili da se priklanjamo nekome ko je sličan gore navedenom opisu vođe ili da se razilazimo. Ili svako neka vodi vlastitu bitku. Pušku pa u Frušku. Valjda će nas ostati za pod jednu šljivu, krušku… šta god. Sve priče iz fotelje su prazne priče. Nikom od nas nije cilj lična afirmacija, to je jasno. I šta sad. Potrebna je jasna vizija kuda i kako dalje? . Imamo li plan i ideju za dalje ili ne ? Matematika je jasna. Ili ćemo se sabrati i osvestiti ili ćemo biti zbrisani i poništeni kao narod.

IZBOR JE SAMO NAŠ!

Vesna Ristanovic

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime