Je li silovanje srpske dece evropska vrednost?

2
1096
Foto: printskrin Youtube

Opet Hrvatska! Pokušavam često da zaboravim da Hrvatska uopšte i postoji, ali dok god neki narod postoji, pa i kad prestane postojati, iza njega ostanu najveća dostignuća njegove kulture. Ono što vidimo da ostaje iza Hrvatske države jesu svakodnevni antisrpski grafiti koji se, s obzirom na to da nikad ne utvrde ko je kriv, samoispisuju po fasadama svih značajnijih gradova.

Ovoga puta, novi biser hrvatske usmene književnosti, ispisan je u Đakovu. Posle „Srbe na vrbe!“, „Srbi, marš van!“, „Za dom spremni!“ i ostale vrhunce kojima je Hrvatska oduvek doprinosila svetskoj kulturnoj baštini, osvanuo je i ovaj novi koji poručuje: „J…t ćemo srpsku djecu!“ Pored ovog natpisa, uredno stoji kukasti krst, popularna „svastika“. Sad će nas ubeđivati kako su ovo ispisivali neki strani špijuni kako bi ponovo zakuvali na Balkanu, pa će onda reći kako je to ona svastika sa Poljuda došla sama na taj zid i tome slično!

Čak su našli za shodno da se brane time da su ovaj grafit ispisali pijani maturanti! Ako je ovo tačno, onda je mržnja definitivno u svojoj ličnoj karti upisala Hrvatsku kao prebivalište! Ona tamo sasvim sigurno živi i jedino tamo može da pretrajava. Kad je već toliko nagrizla decu, nema joj odlaska odatle.

Naravno, tvrdi se da je istraga u toku. S obzirom na to da je ovaj grafit fotografisan i fotografija je odneta kao dokazni materijal, zar ga nisu mogli izbrisati, tačnije prekrečiti? Zašto on i dalje stoji tamo?

Foto: BN TV/Tanjug

Je li to ta vrhunska kultura i spremnost na mir i suživot sa drugim narodima koje propagira EU čiji je Hrvatska ponosni član? Pre nekoliko dana Hrvatska je preuzela predsedavanje Savetom Evrope i kao jedan od prioriteta navela je zaštitu nacionalnih manjina! Prvo su Srbe tamo načinili manjinom, tako što su proterali većinu, a onda su toj manjini oduzeli sva prava, osim na ono da vise sa vrba, da idu iz Hrvatske i da im deca budu, kao što vidimo, silovana! Isticanje fašističkih i ustaških simbola se u ovoj državi smatra normalnom pojavom, pa me interesuje da li je to ona Evropa u koju mi želimo da idemo? Da li je Evropa „svastika“? Je li silovanje dece evropska vrednost? Zašto neko ne kazni ljude koji ispisuju, a na kraju krajeva, i čine ovakve gadosti kojima prete? Onoga ko je ovo napisao neće optužiti čak ni za ruženje fasade, a ne za govor mržnje! Tako je to u Hrvatskoj, zemlji gde se nije dogodio genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima i zemlji u kojoj nasilje nad Srbima i ne predstavlja nasilje, već dokaz da si pravi Hrvat!

Da Vas podsetimo:  Predsednik spreman na sve situacije

Odbijam da prihvatim da su svi Hrvati takvi, jer to nije moguće! Iz tog razloga bih hteo da apelujem na onaj normalniji deo, koji ne živi pod senkom Hitlera, Pavelića i kukastog krsta, da smire svoje prijatelje, rodbinu i poznanike, ili da bar oni prekreče ovu ljagu sa svog imena, jer ako niko ne reaguje, svi su krivi!

Putujemo mi i dalje u EU ovakvu kakva je. Plašim se da će nas, ako ikada i stignemo, a Hrvatska i dalje bude imala ovakve ispade i ovoliki uticaj, tamo dočekati naše komšije i bivša braća u crnim košuljama sa jakim konopcima u rukama pored dubokih jama pijući kafu i odmarajući u hladu velikih vrba dok se sa radija, onako tiho, za uživanje, čuje Tompsonov glas!

Milan Ružić

iskra.co

2 KOMENTARA

  1. Ruzic pravi nekoliko gresaka! Prva recenica je upitna na nivou: „Sta je
    n a r o d?“- neka vrsta (hipo)teze od koje se polazi i to je u redu; dedukovanjem- opste, posebno, pojedinacno- dolazi do n e c e g a sto se zove h r v a t i ovo naziva n a r o d o m. Autor vec ovdje pravi dvije greske: to
    n e s t o on zove n a r o d o m ; narod je, medjutim, od Boga, a Autor z n a da ovo n e s t o nije od Boga; to n e s t o Autor pise pise velikim slovom- „H“- , a n e k o ili n e k i, niposto n e s t o!, priuscuje veliko slovo. Dedukovanjem Autor misli privodi EU, te, upitujuci za „svastiku“, n a s l u c u j e- misaono ne izrice- da ova naprosto j e s t „svastika“, a ono n e s t o jest njenim bitnim sadrzajem. Ako se n e k o- na tragu Autora Srbi- (pri)druzuje
    n e c e m u, ono-(pri)druzivanje- jest z b i lj s k o postojanjem na n a c i n tog sadrzaja, te se jest n e c i m , nikako n e k im;naprosto l o g i c k i drugacije ne ide…
    Upozorio sam tek na nekoliko, vise logickih, gresaka; ostale slijede iz ovih, te su i nebitne…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime