Kazna od 10.000 za Čačanina koji je u bolnici pominjao Vučića

2
683

Miloša Pajović (22) iz Mršinaca kod Čačka moraće da plati kaznu od 10.000 dinara zbog pominjanja imena Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici. Ovakvu presudu doneo je Prekršajni sud u Čačku, uz obrazloženje da je Pajović narušavao javni red i mir.

Urgentno-odeljenje-bolnice-696x522Ovaj mladi poljoprivrednik je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, video svog komšiju Predraga Pejovića kako nepomično leži pored puta. Prišao mu je i pošto je ustanovio da je Predrag u ozbiljnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil. Autom je zajedno sa komšijom stigao u urgentno odeljenje čačanske bolnice.

– Pejović je pozvao medicinsku sestru i dr Biljanu Kočović da preuzmu Predraga iz vozila jer nije mogao da hoda. Dr Kočović je kratko pregledala pacijenta i rekla Pajoviću da je potrebno da napiše uput za hiruršku ambulantu kako bi Predraga odveli na dalje preglede, na šta je Pajović rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice, te neka ga doktorka vodi na hirurgiju. Dr Kočović je odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje, a Pajović joj je na to odgovorio: ’’Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući’’, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice – navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Pajović nije stigao ni da se vrati do sela, a usledio je poziv iz policije po prijavi iz bolnice za narušavanje javnog reda i mira. Otišao je u Policijsku upravu, gde mu je napisana prekršajna prijava.

Sudija Prekršajnog suda 21. februara za ovaj prekršaj odrezala mu je kaznu od 10.000 dinara.

Da Vas podsetimo:  „STRAŠNI SUD“ i podrška MUTTI ANGELI

– Umesto da čoveku zahvale na humanom postupku, imajući u vidu da je spasao komšiju koji živi u veoma teškim uslovima, on je za svoj gest još i kažnjen. Ne mogu da razumem ni doktorku koja je Pajovića prijavila poluciji, ni policiju koja je događaj okarakterisala kao prekršaj, a najmanje sudiju koja Pajovića kaznila – kažu pravni zastupnici Miloša Pajovića.

Doktorka Kočović, s druge strane, naglašava da prijavu protiv Pajovića nije podnela zbog pominjanja Vučića nego zbog njegovog bahatog i neprimerenog ponašanja.

– Bio je veoma nepristojan i neprijatan prema meni i osoblju bolnice. Meni je izgovorio sve i svašta. On jeste to rekao za Vučića, ali je prijavu dobio zbog vređanja i bahatog ponašanja u javnoj ustanovi. Nije on zbog Vučića dobio presudu – izjavila je dr Kočović.

Miloš Pajović, međutim, tvrdi da se u bolnici nije drsko ponašao, niti je povisio ton ili vikao na medicinsko osoblje.

www.moravainfo.rs

2 KOMENTARA

  1. Čak i da se ponašao drsko, ubeđena sam da je izazvan nehumanim i drskim ponašanjem medicinskog osoblja. On treba da podnese prijavu zbog neaprofesionalnog i neetičkog odnosa medicinskog osoblja prema pacijentu.I sama sam imala sličan problem, ali je moj sin sve snimao kamerom da bi se lakše zaključilo kako je došlo do inspirativnog razgovora sa medicinskim osobljem ,i to pred umirućim čovekom. Verujte mi, vredelo je imati snimak.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime