Krivična prijava protiv „Vlade Srbije“

0
964

Zna se ko puni vino ”Vlada Republike Srbije – Kabinet prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova”, ali se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

Vino-Vlade-SrbijeKada, već, ne uspevam da postanem strani plaćenik, onda, bar, da budem domaći izdajnik…

I zato, evo: javno izdajem lice koje izvodi novi državni udar u Srbiji i, ovim putem, prijavljujem počinioca krivičnog dela falsifikata sa mogućom implikacijom državnog udara!

Prijavljujem vinovnika koji je napunio boce crnim vinom i na njih zalepio etiketu na kojoj piše velikim slovima ”VLADA REPUBLIKE SRBIJE”, a malo manjim: ”Kabinet prvog potpredsednika i ministra spoljnih poslova”!

Vino Vlade Srbije

Oprosti, vinovniče, ali moram! Da ne bih dospeo pod udar zakona kao neko ko zna za krivično delo, a ne prijavljuje ga! Tako bih i sam počinio krivično delo prikrivanjem, kako nam je u Dnevniku RTS svima skrenuo pažnju narodni poslanik Zoran Babić, šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije.

I bez razapinjanja na poligrafu, ja znam da Vlada Republike Srbije nema svoju vinariju, što, zdrav i prav stojim, mislim da nema ni Kabinet prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova… Kao da on ima vremena da bos gaca po grožđu i kupuje pampure na berzi…

Zato i jesam siguran da je učinjeno krivično delo i, evo, javno prijavljujem državni udar koji je u toku!

U stvari, kao pogonski pravnik, nisam, baš, siguran u kvalifikaciju krivičnog dela koje prijavljujem, pa, za svaki slučaj, krećem od onog najtežeg: državnog udara!

Dokazi?

Na etiketi se, osim natpisa VLADA REPUBLIKA SRBIJE i KABINET PRVOG POTPREDSEDNIKA I MINISTRA SPOLjNIH POSLOVA, nalazi i zastava Republike Srbije. Manja je od natpisa sa vladom i kabinetom, a na ”talasu” nehajno prolivenog i uslikanog vina…

Da Vas podsetimo:  Sve više penzionera u Srbiji radi, procene i do 15 odsto

Osim što insinuira Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova da je vinovnik nezakonito flaširanog vina koje se zove ”VLADA REPUBLIKE SRBIJE”, ta zastava kao da pita: ”Da li ja, zastava Republike Srbije, istaknuta na buteljki vina, kršim Zakon o izgledu, upotrebi grba, zastave i himne RS?”

Ne mnogo, samo Član 5. u kojem se kaže: ”Grb i zastava ne mogu se upotrebiti kao robni ili uslužni žig, uzorak ili model, niti kao bilo koji drugi znak za obeležavanje robe ili usluga”.

Kazna? Od 50 hiljada do pet stotina hiljada dinara.

A, da li je plaćena taksa za korišćenje imena ”Srbija”?

To je još 470 hiljada dinara. Uz sudske troškove ugurah ja, kao izdajnik, milionče u budžet Srbije! Gde bi nam bio kraj i BDP kad bi tako svaki građanin Srbije!

A, gde je, tu, državni udar?

Pa, tu, pred nosom nam rastaču Vladu i državu! To je zavera neslućenih razmera! Šta ako prvi potpredsednik Vlade sada posumnja da je tu etiketu štampao drugi potpredsednik, onaj što uvek želi da postane ”kalif umesto kalifa”? Šta ako mu je smestio ministar rada, Vulin, da bi preoteo njegovo zaobljeno biračko telo? Ili mu je nož u leđa direktno zabio njegov Dušan Bajatović, koji godišnje puni 15 hiljada boca sopstvenoga vina ”samo za prijatelje”? Uzgred – zar on u Vladi nema prijatelje?

I ne samo to: na onoj manjoj etiketi, na poleđini, piše da je boca napunjena 20.5.2015.  i da nema rok trajanja…

Ha! Nema rok trajanja Vlada Republike Srbije! A Ustav? A zakoni? A izbori? Da nije to neki unutrašnji državni udar iz Vlade koja bi da bude bez roka trajanja? Čemu, uopšte, vanredni izbori i nova vlada kada imamo toliko vina sa etiketom na kojoj piše ko je prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova?

Da Vas podsetimo:  Srbija povećava budžet za odbranu, vojsku i policiju nauštrb zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite

Ili je to on naštampao toliko mnogo etiketa i napunio toliko mnogo boca – da bi se premijer, zbog uštede, sažalio i ostavio ga na istom mestu i nakon vanrednih izbora?

Ne znam.

Meni iz Vlade miriše na državni udar!

Ili na roštilj, ne razaznajem još.

Mada… U najkraćem: nasuprot velike etikete, ćirilične, na poleđini boce nalazi se ona mala, sa sitnim slovima, što je sračunato da omete inspekcijske organe, mada nepotrebno, jer je tekst na engleskom… U prevodu, vino VLADA REPUBLIKE SRBIJE ”… je odlično društvo za jela kao što su crveno i dimljeno meso, ljute kobasice i jaki sirevi; takođe dobro ide uz roštilj”.

Mogu da zamislim prvog potpredsednika Vlade kako raspaljuje roštilj, dok mu šef kabineta drži buteljku vina ispod klima uređaja (16-18 stepeni celzijusa) ali ne mogu da zamislim – gde? Ima li tamo neki kamin?

I mislim da im se kozji sir isuviše jako oseća po hodnicima.

Ništa tu ne valja.

Mislim – pakovali mu koferče, pa banane, sada ga i etiketiraju… Imaju li ostali Vladini kabineti svoje vino? Ne valja…

I ovi drugi će odmah prihvatiti: ”Ne valja bez kralja!”

Eto još jednog udara, ali ni u pokušaju jer Nj.K.V. Aleksandar, prestolonaslednik Karađorđević, izvoleo je da ima oko 70 dvorskih liferanata (dobavljača) od kojih svaki ima pravo da na svom proizvodu kojim snabdeva i dvor, napiše: ”Sa preporukom Nj.K.V. Aleksandra + grb”… Tako su se grb i prestolonaslednik našli i na proizvodu liferanta koji Dvor snabdeva kesama za smeće…

I, molim da, kada se razmotri ova krivična prijava, neko dođe da preuzme dokaz: ovu bocu vina VLADE REPUBLIKE SRBIJE ne smem da otvorim, jer me strah da je ”paklena mašina” koja se aktivira vađenjem pampura!

Da Vas podsetimo:  Desnica u Srbiji – politički mejnstrim u službi vlasti

Pa šta bude!

Ja ovaj teret više ne mogu da nosim!

Bolje da budem dobar domaći izdajnik, nego loš strani plaćenik.

Kupujmo domaće!

Uzgred, gospodo iz Vlade Republike Srbije, vino sa vašim imenom nema ni akciznu markicu!

Da vam pošaljem inspekciju?

Radoje Andrić

iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime