Kuću mi možete uzeti, obraz ne!

0
1047
Vladimir Savić / Foto: Privatna arhiva

Država Srbija i mafijaški SNS kartel na čelu Srbije, uskoro mi oduzimaju moju porodičnu nezavršenu kuću na Avali ( koja jedina nepokretnost koju posedujem na svoje ime), zbog dinarskog kredita od 1.239.,836,93 dinara.

Dug postoji i ja ga ne negiram. Tražio sam samo da mi se omogući mogućnost da radim i otplatim svoje obaveze prema banci. A, evo, kako je sve to počelo. Verujem da će se mnogi građani, posebno oni koji su protiv ovog režima prepoznati u ovoj mojoj priči.

2013. godine želeo sam da proširim staru kućicu na Avali od 54 kvadrata. Zbo svoje dece. Podigao sam kredit i krenuo sa adaptiranjem. Plata u MUP-u bila je solidna i ratu za kredit sam mogao da podnesem.

2014. godine SNS kartel smanjuje plate pripadnicima policije za oko 27%. Refinansiram kredit da bi smanjio ratu i produžio rok otplate. Tokom postavljanja krova na novom delu kuće, opsovao sam predsednika Vučića zbog smanjenja plata. Preduzimač koji je izvodio radove zamerio mi je psovanje „prepoštenog AV-a“. Nakon tog dana više se nije pojavio sa radnicima.

Usledila je krivična prijava protiv preduzimača koju sam podneo, jer kako je grubo završavao radove deo po deo, ja sam plaćao i ulagao u materijal. Krivična prijava protiv istog i dalje je u Drugom osnovnom Sudu u fioci.

Za to vreme on zida zgrade po Beogradu i finansira SNS. Plata je bila sve niža, troškovi sve veći. 2017. godine ponovo sam refinansirao kredit kod Findomestik banke.

Zbog kriminalizacije MUP-a koji je dostigao vrhunac te 2017. godine napuštam MUP na lični zahtev. Celu 2017 i 2018 godinu uredno isplaćujem kredit. 2018. godine Direktna banka iz Kragujevca, čiji je jedan od vlasnika po mojim saznanjima Andrej Vučić, kupuje Findomestik banku. Problem sa otplatom kredita nastaje onog momenta kada počinjem da učestvujem u opozicionom delovanju, javnom podržavanju protesta i ukazivanjem na štetno delovanje ovog režima.

Da Vas podsetimo:  ČISTILIŠTE
Kuća Vladimir Savić / Foto: Privatna arhiva

Svaki radni odnos koji sam zasnovao, prekida mi se uz izgovor: Dobar si radni, ali nećemo problem sa vlastima.

Znao sam da će do ovoga doći, i na to sam bio spreman. Rizikovao sam mnogo i nije mi žao. Nemam čega da se stidim. Izgubio sam možda mnogo, ali sam ostao dosledan svojim uverenjima o pravdi, slobodi i istini.

Od predstavnika vlasti, preko posrednika dobijao sam ponude da ućutim, da se povučem i da će svi moji problemi biti rešeni i zaboravljeni.

ODBIO SAM. Boriću se kako znam i umem u ime svih nas. Aktivan sam u opoziciji zato što tako mislim, osećam i želim, a ne da bi se okoristio, ili bio plaćen za svoje snove, ideale, mišljenja i stavove koje iznosim i za koje se borim. Ovom ludilu i mafijaškoj organizaciji mora se stati na put. Ovih dana takođe očekujem izvršenje, tj. oduzimanje porodične nezavršene kuće.

Kao bivši policajac želim svojim bivšim kolegama da poručim:

„Nikada problem pravio nisam i niti će iko sa moje strane ili strane moje majke imati bilo kakvo ometanje ili problem. U našoj kući uvek se uniforma poštovala i poštovaće se ma kako nama bilo i šta mi kao porodica mislili.

I kad gubim i kada dobijam uvek sam dostojan sebi podignute glave. Vi radite i sprovodite vaš zakon. Koliko sam ja dužan državi ( u evrima oko 10.000 evra) toliko braća Vućić potroše za jedno veče.

SNS na Rakovici deli uvredljive letke protiv Vladimira Savića / Foto: Printscreen

Nisam ja izdao Srbiju niti moji drugovi, bivši vojnici i policijaci, već je nas izdala naša Srbija. Ako će država sa ovom huntom na čelu namiriti svoje troškove, neka im je od boga prosto. Rate za kredit nisam plaćao ne zato što neću, već zato što mi ova vlast zbog opozicionog delovanja i učestvovanja na protestima ne dozvoljava mi da radim ikakav pristojan posao.

Da Vas podsetimo:  Neosuđivanje genocida nad srpskim narodom u NDH: nastavlja se zavera ćutanja

Pretnje i leci koje delite na opštini Rakovica i sve laži koje o meni pišete neće me obeshrabriti.

Na ulici sa obespravljenim narodom ostajem do kraja. Dok vam ne vidimo leđa“.

Vladimir Savić,
Pokret za bezbednu Srbiju
Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime