Lažni statistički podaci režima

0
1318

Iako su vlasti od 5. oktobra 2000. svojim lošim radom direktno doprinele da nam se dogode „naprednjaci“, do 2012. godine barem su se neki standardi poštovali. Tu se pre svega misli na potpuno poverenje u izborni proces, ali i u zvanične statističke podatke.

foto: napreniklub

Dolaskom režima Aleksandra Vučića izborni proces se, po svojoj pouzdanosti, vraća na nivo pre studentskih demonstracija 1996/1997. Uz to su, podaci koje iznosi predsednik SNS-a i Republike Srbije, Aleksandar Vučić, u najmanju ruku sumnjivi. Jedan od takvih podataka jeste da je nivo nezaposlenosti pao na 10,6%. Pored tumačenja uglednih ekonomista da je praktično nemoguće da je nezaposlenost za 5 godina pala sa 26 na 10,6 procenata, jer to nije praćeno adekvatnim rastom BDP-a, ovu režimsku statistiku pobeđuju i apsolutni iznosi.

Naime, 2012. godine broj nezaposlenih bio je 710.000, dok je po poslednjim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje taj broj 692.000. Postavljamo pitanje i izražavamo duboku sumnju kako je pad nezaposlenosti od svega 18.000 ljudi, doprineo da se u procentima taj broj smanji sa 26% na 10,6% !?

Čak i da u analizu uključimo druge varijable, poput odliva radne snage, čime se smanjuje i broj nezaposlenih, ali i ukupan broj građana, naš zaključak se ne bi promenio, jer je namera vlasti očigledna – besramno laganje naroda putem velikog broja režimskih medija.

Upozoravamo građane Srbije da je, ionako slabašan, kredibilitet svih državnih institucija opao u poslednjih pet godina. Posebno se vrše velike zloupotrebe sa zvaničnim podacima. Zapanjujuće je, pri tom, koliko režim ne vodi računa o svim nelogičnostima koje iz nameštenih podataka proizilaze. Dakle, samo u „naprednjačkoj“ Srbiji je moguće da pad nezaposlenosti sa 710.000 na 692.000 u procentima znači pad sa 26% na 10,6%.

Da Vas podsetimo:  Šta je vaša najtužnija priča iz detinjstva u Srbiji? Ovo je moja

napredniklub.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime