„Mi smo nacija inovacija“: Novi spot Vlade Srbije…

1
1432

„Mi smo nacija inovacija“ – glasi slogan zvaničnog spota Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Iako na prvu loptu zvuči kao nešto moćno i megalomansko, ne ulažite prevelike nade jer su ponovo omanuli poentu.

Naime, promotivni video Kabineta ministra za inovacije nije isti bez tona. Moderan zvuk i pokušaj kul teksta pomešan sa autotune folk-trepom ovoga puta nije prošao među mladim i učenim svetom, kako su se nadali iz Kabineta. Tačnije, sigurni smo da su gajili nade čim su ovako nešto pustili u etar. Odmah se postavilo pitanje – da li nas spot vozi i da li nam se sviđa. Umesto onog najbitnijeg – zar ste stvarno mislili da bi jedan mlad, perpektivan i školovan pao na ovako nešto?

Pa, ostavićemo vama da presudite.

Ми смо нација иновација, знања и идеја! Заједно можемо поставити Србију у друштво земаља које померају границе и стварају бољу будућност за све!

Posted by Inovacije i tehnološki razvoj on Tuesday, January 29, 2019

Facebook korisnici nisu ostali nemi na promo video, a komentari su u skladu sa projektom i realizacijom spota u kome između ostalog tekst kaže: „Aleja velikana je naša destinacija„.

Prodavanje magle sa stock video sadržajem i plasiranje mladim intelektualcima koje treba zadržati u Srbiji – nije baš dobar recept za njihovo ostajanje. Kao da već nismo dovoljno naučili iz priloga o digitalizaciji Srbije.

„Posle reči nacija, inovacija u ovom promo spotu, meni samo na pamet pada emigracija“, jedan je od istaknutih komentara.

U svakom slučaju, jedna sasvim druga ideja je zahvaljujući projektu Kabineta ministra za inovacije isplivala na površinu igrom slučaja. Pravi je trenutak da se setimo izjave gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića koji je u oktobru potpisao donacije za naučno-tehnološki park u Čačku i ponosno rekao: „Veoma sam srećan, najviše zbog toga što je ovo veliki korak za odliv mozgova iz Čačka, za početak, u Beograd, a naravno kasnije diljem Evrope i sveta“.

Da Vas podsetimo:  Vučić na strani Kurtija i Šolca - Kritika Putina kao uvod u uvođenje sankcija Rusiji

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj prati put Todorovića, a mi gledamo i ne verujemo.

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. sve su to klasični šibicari-prevaranti,samo što jaći i veći protesti do skidanja ove bande i teranja u aps,ali svih.Po svoj prilici,da će se morati malo i zatvori isprazniti da bi ovi stali.Premda su oni i napravili nove zatvore,računajući valjda da kad jednog dana uđu u njih da im bude udobnije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime