MINISTARSTVO PRIZNALO: Promenada u okviru “Beograda na vodi” sagrađena nelegalno!

0
3343

Ministarstvo građevinarstva, u odgovoru na zahtev za pristupu informacijama od javnog značaja, priznalo je da je promenada u okviru “Beograda na vodi” sagrađena nelegalno.

URdVNyIU dopisu Ministarstva građevinarstva, koje je objavila inicijativa “Ne davimo Beograd”, navodi se da za radove na uređenju Savskog šetališta nikada nije izdata važeća dozvola.

– Sektor za građevinske poslove i građevinsko zemljište je postupajući po prvom zahtevu “Beogradvoda” za izdavanje rešenja kojim se odobrava rekonstrukcija obaloutvrde reke Save obustavilo postupak usled odustanka investitora od podnetog zahteva, piše u odgovoru Ministarstva građevinarstva.

Ministarstvo Zorane Mihajlović dodaje da je “zaključkom od 6. oktobra odbačen zahtev preduzeća ‘Beograd na vodi doo’ za donošenje rešenja kojim se odobrava izvođenje radova i po istom podnosilac zahteva nije postupio.”

FNQxCT8Napominje se da će Ministarstvo građevinarstva postupiti po prijavama koje se odnose na objekte koji nisu legalno izgrađeni u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o ozakonjenju objekata.

Dakle, nelegalno izgrađena promenada u okviru “Beograda na vodi” po svoj prilici biće ozakonjena po novom zakonu koji je potpisao predsednik Tomislav Nikolić pa se kasnije pokajao. 

Inicijativa “Ne davimo Beograd” nedavno je akcijom obeležavanja reklamnih jarbola trakom s natpisom “nelegalno” skrenula pažnju na selektivnu primenu zakona i zloupotrebu gradskih i opštinskih organa.

QUqXd2CRazlog za postavljanje trake sa natpisom “nelegalno” je činjenida da na širem području Savamale postavljen veliki broj jarbola sa betonskim postoljima i zastavama sa reklamom kompanije “Eagle hills” i projekta “Belgrade waterfront”, za koje ne postoji nikakva dozvola, nije je izdato bilo kakvo rešenje, niti saglasnost nadležnih organa.

– Ove zastave su, zajedno sa ogromnim bilbordom ispred Glavne železničke stanice i rekonstruisane i brendirane zgrade Beogradske zadruge, najprimetniji deo marketinške kampanje projekta od nacionalnog značaja “Beograd na vodi”. Za sve to vreme, dakle 18 meseci, one stoje nelegalno postavljene na ulicama Beograda, a komunalna inspekcija, i pored prijava građana, ne reaguje, saopštila je ranije građanska inicijativa “Ne davimo Beograd”.

Da Vas podsetimo:  Saslušani „Vračaraci“, terete se za ubistva Halabrina, Šarca i Ristića

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime