Novinari RTS-a pustili prilog iz štale dok su izveštavali o kovid ambulanti

1
193

Reportaže i izveštavanje Radio televizije Srbije prethodnih dana glavna su tema satiričnih stranica na društvenim mrežama, a sve zbog neobjašnjivih lapsusa i prilično nadrealnih prizora koje gledaoci imaju prilike da vide. Naše pravo da znamo sve postalo je pravo da se slatko ismejemo zbog uređivačke politike i priloga koje nismo navikli da viđamo na javnom servisu. Možda čak i uvredimo, ukoliko samo malo razmislimo kako je i da li je moguće da se ovako “slučajne” greške provuku ispod radara.

Tragikomična stvarnost postaje još bizarnija kroz sažete informacije koje čujemo na televiziji, a ozbiljno novinarsko izveštavanje sve više liči na neki skeč ekipe Monti Pajtona.

U samo nekoliko dana na RTS-u smo mogli čuti važne detalje o postkovid sindromu i videti kako izgleda vakcinacija medicinskih radnika u Srbiji, a onda i kako je „Proleter u Novom Sadu savladao Radnički iz Kragujevca rezultatom 1:1“.

Da to ne bude nešto najbesmislenije što smo imali prilike da vidimo pobrinuli su se ponovo novinari i ekipa režije javnog servisa sa prilogom iz kruševačke ambulante, direktno iz štale, gde je zbog rasta broja inficiranih angažovan veći broj medicinskih radnika. Nekako se sama kristališe subliminalna poruka srpskom stanovništvu kako je narod ništa drugo do stoka, te da nas baš iz tog razloga mora lečiti dr Šekler.

Ove godine, na godišnjicu smrti predsednika SFRJ, imali smo jednu kratku lekciju iz istorije i konačno je neko otkrio pravi identitet čoveka koji je i dalje enigma za sve naše narode i narodnosti. Novinarka RTS-a ekskluzivno je otkrila da se predsednik nekadašnje države zvao Josif, dok smo svi decenijama živeli u zabludi da je njegovo ime Josip Broz Tito.

Društvene mreže gomilaju komentare ispod pomenutih video snimaka, a dr Nele Karajlić i njegovi Nadrealisti, iz satiričnog Kriznog štaba, sada zaista mogu u zasluženu penziju. Nekadašnje Kesićeve Ozbiljne vesti i Dezinformator bile su profesionalnije informativne emisije od ovoga što možemo videti na državnom javnom servisu koji se iz budžeta finansira zbog objektivnog i profesionalnog informisanja građana, a ne iz nasušne potrebe za smehom.

Da Vas podsetimo:  Korać: Niko do sada u istoriji Srbije nije kontrolisao medije na ovakav način

U ovoj državi je i onako sve potpuno obesmišljeno, pa zašto bi bilo ko više vodio računa o profesionalnom odnosu prema radu kad svi znamo da je jedini pravi profesionalac, bezgrešnik i neumorna radilica aktuelni predsednik Srbije. On radi za sve nas, on našim starijim sugrađanima obezbeđuje penzije, nama plate, našoj deci stavlja hleb na sto, on nas plaši i stresira fotografijama iz Ritopeka, nasmeje nas svojim neprevaziđenim smislom za humor, kudi kada zaslužimo, leči najmodernijim lekovima, a obezbedio nam je respiratore i vakcine, tako da možemo da biramo da se hiperventiliramo ili da verujemo u nauku.

Novinarima RTS-a koji su nas počastili svim ovim i mnogim drugim glupostima u prethodnim decenijama možemo da poželimo isto ono što im baš predsednik poruči nakon svojih, uvek, sažetih obraćanja – Srećan rad i živela Srbija!

https://luftika.rs/

1 KOMENTAR

  1. Pa možda prilog o štali sa kravama nije u priči o kovid pandemiji emitovan slučajno nego kao ilustracija kako još uvek izgledaju neke bolnice u Srbiji. Čak i ove nabrzinu sklepane „kovid bolnice“ o kojima Vučić hvali samoga sebe kao izgraditelja do neba, u delu gde leže teški bolesnici priključeni na respiratorima i drugim aparatima izgledaju kao kasarne – sa, koliko sam uspeo da prebdojim- i do 10 kreveta u jednoj prostoriji! U modernoj Evropi u sobama su maksimalno dva do tri kreveta! Dobro, bolje išta nego ništa -samo bar da znamo koliko su stvarno koštale te bolnice kako bi narod mogao, iz informacija skinutih sa interneta koliko košta izgradnja sličnih bolnica npr. u EU zemljama sa standardom nešto većim nego kao kod nas kao u Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji itd. da uporedi koliko su esenesovci i njihove vođe od graditelja, isporučioca aparata i uređaja itd. maznuli para -naravno mita- za sebe!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime