Novogodišnja čestitka Duška Radovića

1
1338
Duško Radović / printskrin dnevno.rs

Duško Radović je svojevremeno napravio listu želja, koje bi trebalo da ponavljamo sebi bar jednom godišnje, na ulasku u Novu godinu. I to ne samo zato da bismo se osmehnuli prisetivši se njegovog karakterističnog humora – svaka rečenica ima posebnu težinu i svaka vredi da je zapamtite.

Dušan „Duško“ Radović bio je bio srpski pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik. Najširoj publici je poznat po aforizmima kojima je budio Beograđane na talasima Radija „Studio B“, a ono „Beograde, dobro jutro“ postalo je prepoznatljivo i omiljeno čak i onima koji nikada nisu ni bili u srpskoj prestonici.

Duško Radović je svojevremeno napravio listu želja, koje bi trebalo da ponavljamo sebi bar jednom godišnje, na ulasku u Novu godinu. I to ne samo zato da bismo se osmehnuli prisetivši se njegovog karakterističnog humora – svaka rečenica ima posebnu težinu i svaka vredi da je zapamtite.

Novogodišnja čestitka

Danas je prvi dan, početak.

Želim vam da vas ne boli ono što vas je bolelo, a da vas voli ono što vas nije volelo.

Želim da vam deca budu bolja od vas, da se više vi hvalite njima nego oni vama.

Želim da vas dobro služe noge, da na njima provedete veći deo nove godine, da imate više posla nego vremena.

Želim vam da budete potrebniji drugima nego oni vama.

Da želite i možete više nego što vam treba, a da sve što vam pretekne podelite sa onima koji ne mogu kao vi.

Nemojte uzimati mnogo više nego što dajete.

Mislite malo na one kojima će morati da uzmu ono što vama budu dali.

Želim vam da dobijete stan ako ga nemate ili da umete da se radujete ako ga već imate.

Da vam ono što imate ne bude manje od onoga što nemate.

Želim vam, na kraju, da ova godina ima više sreće sa vama nego prethodna!

Duško Radović

dnevno.rs

Da Vas podsetimo:  NAUČNIK KOGA JE SRBIJA ZABORAVILA: Bio je logoraš sa Banjice koji je uspeo da pobegne, po njemu je jedna vrsta škorpija dobila ime

1 KOMENTAR

  1. Е да ми неко рече да је прошло 43 године од кад се Душко Радовић придружио Београђанима који чекају на београдски метро, рекао бих му „Ала лажеш!“. Ово последње у честитки је погођено у сред среде: сви желимо да нас нова година усрећи, а ни на крај памети нам није да би ми требало да усрећимо њу. И док је тако, нећемо ни имати срећну нову. Ако нечег треба да се сетимо од свега што је Радовић рекао, то је: „Туците децу чим приметите да почињу да личе на вас“. А ја бих додао: туците их двапут више ако почну да личе на наше политичаре…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime