OEBS podržava zločine na Kosmetu

0
788

OEBS je podneo izveštaj o stanju na Kosovu i Metohiji i njime nastavlja da krši zakon i promoviše nasilje, terorizam i zločine. Ovaj put sa punom podrškom srpskih vlasti iz Beograda.

OEBS podržava terorizam i zločine na Kosovu i Metohiji, uz podršku srpskih vlasti
Ilustracija: KM Novine

Sve je više trenutaka kada je čoveka sramota zbog tuđih grešaka i besramnih poteza. Jedan od takvih povoda je i izveštaj OEBS-a na o stanju na Kosovu i Metohiji. Tog izveštaja na zvaničnom sajtu OEBS-a nema ali ga prenosi državna novinska agencija Tanjug pozivajući se na šiptarske izvore.

Za tenzije koje su na Kosovu i Metohiji uvek bile proizvod mržnje Šiptara prema Srbima i namere da Srbi budu proterani sa svoje zemlje, u ovom izveštaju OEBS okrivljuje „odluku o osnivanju suda za ratne zločine terorističke UĆK“. Karakterizacija terorizma se u opisu izbegava ali se, kako Tanjug to „tolerantno“ prenosi, oni nazivaju paramilitarnim snagama što je najmanje zlo od svih koje su mogli da izaberu. Pod uslovom da isključimo podršku terorističkom pokretu i njihovim vođama u kvazi-vladi okupiranog Kosova i Metohije koju OEBS na terenu svesrdno pruža još od pre samog bombardovanja Srbije 1999. Takođe je važno da je upravo Amerikanac Vilijam Voker ispred OEBS-a optužio Srbe za izmišljeni zločin nad Šiptarskim teroristima zbog koga je kasnije NATO izvvršio surovu agresiju nad Srbijom.

OEBS na Kosovu i Metohiji 1998. godine kada su prikupljali podatke za račun šiptarskih terorista, agresora sa Zapada i vozilima narandžaste boje, kakvo se vidi u pozadini, postavljali lokatore za buduća granatiranja i bombardovanja naselja i ciljeva na KiM. O tome nema ni reči ni u jednom od izveštaja za sve ove godine, osim nekoliko živih svedoka Srba.

Da Vas podsetimo:  Bolelo tada, boli i sada

O neprekidnom lancu nesilja nad Srbima, kako se Tanjug poziva na šiptarski list „Koha ditore“ kaže se da su „evidentirani i fizički sukobi Srba i Šiptara“ ali o samoj prirodi tih napada na Srbe, kaže se da je povod osnivanje takozvanog specijalnog Suda za zločine UĆK!

U jednom trenutku Tanjug po ko zna koji put dozvoljava sebi da bahato krši zakon i Ustav Republike Srbije ničim ne cenzurišući krivotvorenje stanja i priznajući navode u izveštaju OEBS-a da se na KiM šiptarska vlast meša u svoje „pravosuđe“ i to kao – „država“. Time je OEBS još jednom priznao tvorevinu zapada koju pokušavaju da pripišu kao poklon šiptarskim teroristima. Ovakvim povodima smo Tanjug javno upoznavali i upozoravali sa kršenjem zakona ali se to do danas nije promenilo. Jasno je i zašto kada ovakva valst u Beogradu vrši uređivačku politiku medija ali to nikoga ne može da opravda jer je krivično delo – krivično delo posebno kada to svesno činite i to duži vremenski period.

OEBS, osim iskustva u otimanju državne teritorije, rušenju ustavnog poretka suverena države Srbije, nametanje zločinaca i terorista kao „bezbedonosnih“ službi i vlasti na teritoriji okupiranog Kosova i Metohije, dovoljno o sebi govori kada kaže da se bavi „kontrolom naoružanja, obrazovanjem, rodnom ravnopravnošću, dobrom upravom, reformom vojske, policije, državnim službama, ljudskim pravima“… Jednom rečju služba potosji jedino da bi se globalizovala određena sredina i njome lakše manipulisalo i, jasno, potpuno na štetu naroda u državi u kojoj su prisutni, u našem slučaju – Srbiji.

Učešće, odnosno godišnje predsedavanje ovom misijom koje je ove kalendarske godine pripalo ministru spoljnih poslova Srbije, Ivici Dačiću i njegovo ignorisanje bezakonja nad srpskom državom, samo je dodatno obogatilo optužnicu za veleizdaju koja ga čeka već sa prvim danima uspostavljanja prava u Srbiji.

Da Vas podsetimo:  Dodik: Kristijan Šmit neće pisati istoriju deci u Srpskoj

Goran Petrović

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime